Aquesta d'avui és una altra aportació per als aperitius de Nadal. Aquí en teniu uns quants que, a casa, cada Nadal tenen molt èxit. Són fàcils de fer i funcionen com entrants freds i calents.
D'esquerra a dreta, i de dalt a baix:
Cananes amb salsa (aquí veureu el programa Cuines de TV3 on la meva germana ho explica súper bé)
Escudella de galets (la fa la meva mare, amb galets grossos i pilotes petites, que ens agraden més)
Flam de pebrot escalivat (fet per una servidora i explicat aquí)
Patè d'ànec amb torradetes (el patè és un clàssic que no hi falta mai)
Escamarlans a la planxa (amb un punt d'oli d'oliva i sal maldon per sobre)
Moutabal amb ous de salmó (el moutabal és un purè cremós d'albergínia, molt bo. Explicat aquí)
Pinxos de formatge, codonyat i anxova (sempre té èxit! I el codonyat, fet a casa i explicat aquí)
Torradetes de botifarra negre amb carbassó i salmó amb mantega (el carbassó està lleugerament daurat)
Cabrit arrebossat (Per Nadal tot s'hi val! Ai, no, que això és per Carnaval... En tot cas, no falta mai a casa per Nadal, i no sobra mai ni una costella pel gat!)
Amanida verda (en aquest cas, d'escarola, barreges d'enciam, tomàquet i olives mortes i trencades. L'amanida tampoc no falta mai als plats de casa)
Moutabal amb ous de lumpo (molt similar a l'altre moutabal, però canviant el caviar)
Espàrrecs amb pernil i pebre (el toc especiat del pebre lliga amb el pernil i encara més amb l'espàrrec).
Bon nadal!
Déu ni do!!! (però l'escudella de galets i el cabrit són plats principals, no??!!!...)
ResponEliminaUna bona aportació!!! Ptns
he he he... sí, poden ser-ho també! Però nosaltres ho considerem aperitius perquè tot és en petit format i per picar. No hi ha plats, vaja. Petons!
ResponEliminaFantàstic!!! Tenen tots una pinta estupenda. Me'ls menjaria tots ara mateix. Mmmm! Gràcies per donar a conèixer aquests aperitius tan bons!
ResponEliminaQuina varietat tan bona nena! Com m'agrada!! jejej petons
ResponEliminaUn gran repertorio para elegir. Besos!
ResponEliminaAna
Mmmm! Ara ve nadal!! Quines ganes :)
ResponEliminaEntenc que no estiguis d'acord amb el consell de la Mireia Carbó, ets la reina dels aperitius!!!
ResponEliminaUnes propostes a tenir en compte de cara el Nadal!
Cuantes cosetes bones que ens has posat Marina!!!
ResponEliminaNoslatres estem pensant de fer cabritet arrebossat per la nit de Nadal...
Petonets.
Lourdes.
yo tambien discrepo de la MIreia un aperitivo aunque sea uno hay que probarlo
ResponEliminadeliciosas tus propuestas
he visto el video de la Clara que bien que lo hace¡¡
peto
ostres Marina! aquest any guarda'ns unes cadires a la familia Bolet! jajajajajajaja. petonets guapa
ResponEliminaQuina bona pinta té tot ^^ M'ha encantat el moutabal! No sabia què era! Algun dia sorprendré als de casa :P Ells de ben segur que tampoc el coneixen, hahaah
ResponEliminaM'han semblat tot unes propostes exquisides ^^ Per Nadal jo també faré fotos a tota la taula i penjaré totes les meves propostes :)
Molts petons, Marina :D
mare meva cuanta varietat de delicias
ResponEliminaHola Marina, t'he conegut gràcies al teu comentari al meu bloc... Un plaer passejar per les teves tapes, segur que en treuré profit!
ResponEliminajo ho vull tooott tooott!!! petons
ResponElimina¡¡quina bona pinta!!! totes les propostes son exquisides
ResponEliminaQuina gana! També te'n copiaré alguns....jijiji! Petons!
ResponEliminaQuina colla de bons "propòsits"!, tradició, color, gust... triar i remenar!, gràcies!, una abraçada.
ResponEliminaOHHHH ..........marina quin munt de propostes .....Uns aperitius bonissims:
ResponEliminapetons
Deu n'hi dó Marina i encara falten els plats principals i les postres i dolços, però com es veu tot tan bo no es pot quedar res al plat.
ResponEliminaPetons.
Mare meva!!!! jo vull probar tot tot i tot!!! quin ventall de possibilitats mes bones! Molts petons i la teva germana ho va fer genial!
ResponEliminaApa nena, jo aquí em posaria les botes encantada! Quin munt de delícies!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules!
Petonets
Sandra
Quin repertori! això d´anar fent fotos i que surtin per l´ocasió és d´autèntica "paparazzi". Tot boníssim.
ResponEliminaQuina col.lecció!!! El flam de pebrot fa bona pinta ;-)
ResponEliminaQuina varietat d’aperitius, ara l'envio el post en Joan perquè comenci a triar. BONS FESTES
ResponElimina