"Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia Pepa n'hi donarem un tall"... aix..., m'agrada el Nadal, i les tradicions que l'acompanyen. Les cançons, el cagatió, el pessebre, i... els torrons!! No tots, però m'agraden força, més que polvorons i altres massapans que també se serveixen a taula. Els torrons que més m'agraden (tothom té els seus preferits) són els d'Alacant i d'Agramunt, els de crema cremada i els de coco, sobretot si es combina amb xocolata.
És per això que aquesta setmana he decidit fer el meu primer torró. Després d'haver-lo vist acabat reconec que és millorable, és clar, sobretot si hagués tingut un motlle on elaborar-lo i ficar-lo i, alhora, si el farcit hagués sigut més sec. En tot cas, el gust d'aquest torró és esplèndit, us ho asseguro.
Per acompanyar-lo, he pintat unes nous amb spray daurat, que també fa Nadal, no??? Som-hi
Ingredients:
125 g de llet condensada
100 g de coco (si se n'hi posa més deu quedar més compacte, o sigui, més bé)
Nous trinxades i senceres
Fruita confitada
Xocolata negra fondant
El primer que fem és barrejar el coco amb la llet condensada. Ja us ho he comentat, si no poseu tanta llet o bé hi afegiu més sucre us serà més fàcil de treballar. Jo us he posat les quantitats que vaig fer servir aquest primer cop.
Després, hi afegim les nous trinxades.
Organitzem aquesta massa en forma de rectangle, fonem part de la xocolata fondant i el pintem per una sola cara.
Un cop pintat, el posem al congelador perquè la xocolata prengui del tot.
En aquest punt, amb l'ajut d'un ganivet desenganxem el torró de les parets i el girem. Fonem l'altra meitat de la xocolata i pintem el torró per l'altre costat, per sobre i per les vores.
Aquí, la part de sota ja està pintada de xocolata, com ho hem fet abans.
Abans que la xocolata es refredi, el decorem amb unes nous senceres i unes tires de taronja confitada (que no he posat a l'interior perquè trobo que quedaria massa dolç). El tornem a posar al congelador 5 o 10 minuts més i ja el tindrem a punt!
Ha sortit tan bo que no serà l'últim torró que faci. El proper, més difícil encara!! Bon Nadal.
Marina ho veus que amb aquestes recceptes no mantindrem la lineia noooo!! jaja, la veritat és que amb aquesta pinta que té el torró jo no em resistiria, ja faria dejuni l'endemà! ;)
ResponEliminaCom es respira el Nadal ja per la blogosfera!!! t'ha quedat un torró genial per ser que es el promer...quina categoria! Quina cremositat per dins...mmmmm com m'agraden els turrons!!!!jejjeje petons
ResponEliminaOstres, doncs a mi m'ha encantat el torró que ens has adjuntat a aquesta magnífica publicació. M'apunto i em guardo ara mateix la recepta. Mmmmm! Quina pinta que té mare meva. Petonets ben dolços!
ResponEliminaTe pinta de ser molt bó ......i tranquila que segur que el proper si trobes la mida justa.
ResponEliminaPetons
Qué bo! quines ganes de torró!!
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaNena no tens pas mal gust, je,je, m´encanta la teva formula, te la copio....hummm
mil petonets dolços, Susanna
Ayyyyy, Marina!!!!
ResponEliminaQuin deliri de torró!!!!
Petonets.
Lourdes.
què bó Marina, encara no he fet torró i aquest m´ha deixat babant:DDDBSTS
ResponEliminaT'ha quedat molt bé Marina!!
ResponEliminaHan d'estar molt bons els torrons fets a casa!
El meu preferit és el de Xixona, però crec q optaré per comprar-lo!
ptns!!
que bons....i dins....la sorpresa! genials Marina! els de coco em sembla que no els he provat mai encara! petons
ResponEliminaCoco i xocolata... mmmmm.... boníssim! Aquesta combinació encara no l'he fet però aquest any m'animaré, segur!
ResponEliminaPetons
Aquestes últimes receptes nadalenques són genials, Marina. Totes semblen fantàstiques!!!!!
ResponEliminaEl torró de coco amb la capa de xocolata encara està més bo, si que es veu molt bo.
ResponEliminaPetons.
Olé!! Qué bo!!! Veig que al gener haurem de posar-nos a dieta.....jijiji! però com diria aquell....que nos quiten lo bailao! .....quin plaer....Petons!
ResponEliminaOleeeé! Què bo!! Veig que al gener ens haurem de posar a dieta...jijiji!!! Però com diria aquell....que nos quiten lo bailao...quin plaer....
ResponEliminaMarina...el torró de coco és l'unic que m'agrada!!!!! i t'ha sortit estupendo!!!!!
ResponEliminaDe petita era el torró que més m'agradava, segur que per la xocolata més negra que portava per sobre.. ! a veure si el faig, sembla ràpid i fàcil!
ResponEliminaFelicidades Marina, un turrón riquisimo. Tienes un blog muy muy bueno.
ResponEliminaImpressionant aquest torró. Deu estar boníssim. Me l'apunto a pendents.
ResponElimina