Us proposo un plat lleuger i molt, molt aromàtic. Feia temps que tenia ganes de fer servir la vainilla, l'autèntica baina, en un plat salat, i ara fa uns dies se'm va acudir fer-la servir per aquest llucet que us explico ara mateix.
Ingredients:
2 talls de lluç amb pell
2 cebes de Figueres
2 pastanagues
1 baina de vainilla
1 got de vi blanc
prunes seques sense os
pebre negre mòlt
Farina per arrebossar el lluç
Oli d'oliva verge extra gust suau
Comencem el plat tallant les pastanagues i la ceba a la brunoise, i les sofregim amb oli d'oliva. Enfarinem els lluços i els afegim al sofregit, amb el vi blanc.
A continuació, afegim les prunes. També obrim la baina de vainilla i l'afegim. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure durant 20 minuts.
Finalment, deixem que el plat reposi uns 2-3 minuts i servim.
Bon profit!
Espectacular el toc de vainilla! A mi també m'agrada posar-la en plat salats, dóna un contrast deliciós, eh?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Deliciós, i tant!
EliminaUn plato bien sano, sí señora. El toque de vainilla me parece muy original. Besos.
ResponEliminaGràcies Conchi!
Eliminaaixò de la salsa de vainilla m'ha deixat ben bocabadada!!! saps que m'encanta!!??? jeje ha de donar-li un toc molt original! cap al receptari que va! petons
ResponEliminaProva-ho, Roser, i ja em diràs el què!
EliminaA no rompernos tanto el tarro pensando en el menú de navidad. Aquí tenemos uno.
ResponEliminaPetonets Marina
JUEGO DE SABORES
Ha ha ha! Cierto!
EliminaRiquísimo plato!!!! Me apunto la receta!
ResponElimina:-)
EliminaTindre que provar això de la salsa de vainilla, deu donar-li un toc una mica diferent i ben bo
ResponEliminaPetons
No he posta mai prunes al peix. Ni vainilla! Això s'ha de tastar. Un magnífica combinació.
ResponEliminaNani
Anima't, queda ben bo!
EliminaDoncs em sembla una proposta genial i boníssima. Que tinguis un bon dimarts! :)
ResponEliminaGràcies Joel!
EliminaNo se m'hagués ocorregut mai posar vainilla en un plat salat... em pregunto quin sabor li deu donar, una nova recepta per provar gràcies! Petons
ResponEliminaDoncs prova-ho que queda bo i sorprenent, Roser! Promise!
EliminaQue estupendo plato de pescado, tomo nota ¡¡¡ besos
ResponEliminaGràcies Marijose!
Eliminañam ñam que bo
ResponElimina;-)
EliminaM'agrada aquest punt de dolç als plats tradicionals salats! mmmmmm....és com posar melmelada a tot arreu...
ResponEliminaUna mica sí... als qui ens agraden les melmelades... això és un vici!! ha ha ha. Petons
EliminaAaahh!! M´has rematat amb la salsa de vainilla...Per cert, ho tenieu molt amagat el tema del taller de melmelades...Quan agafi el Narcís em sentirà. Ja no sóc vip...buah!
ResponEliminala vainilla casa muy bien donde la pongas y esta receta es muy buena y bien aromatica Marina
ResponEliminapeto
No se m'hauría acudit fer servir la vainilla amb el lluç, però ha de donar-li un sabor espectacular.
ResponEliminaPetons.
Quina originalitat Marina!
ResponEliminaHa de quedar una salsa molt suau però al mateix temps molt aromàtica, ideal per acompanyar un peix!
ResponEliminaptns!!
¿SALSA DE VAINILLA???. SEGUR QUE BONÍSSIM AQUEST PLAT
ResponEliminaQuina cosa més original!! Ha de ser boníssim i un plat ben diferent al que estem acostumats! Un plat de 10!
ResponEliminammmm ha estat el menjar d'avui, diumenge, i boníssim!!!
ResponEliminaoh, quina il·lusió!!! M'alegro que us hagi agradat!!! Suau, oi? Petons!!!
EliminaQuina bona pinta Marina, no se m'hagués acudit mai preparar el lluç així!
ResponEliminaSegur que està boníssim, aquest caurà!
Petons!
Ostres t'una pinta magnifica, un dia d'aquest el faré, no ho dubtis.....
ResponEliminaUna abraçada