Com alguns de vosaltres ja sabeu, enguany l’edició de La Marató de
TV3 se celebra el diumenge 16 de desembre i està
dedicada a la lluita contra el càncer. Des dels blocs Menjasa (Rosa Mª Espinosa), Pambolixocolata i Taller de
Postres (Nuria Sagués i Narcís Civil) i ens han entusiasmat amb una proposta molt bonica. Les entitats de Caldes de Montbui ja han començat a treballar per a preparar
una jornada d’activitats per la Marató (xerrades, espectacles infantils,
actuacions musicals), que han batejat com “Caldes bull amb la Marató 2012”,
i que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de desembre (podeu obtenir més
informació al facebook de Caldes bull amb La Marató).
La Rosa Maria, el Narcís i la Núria també han volgut que els gastroblocaires hi poguéssim posat el nostre gra de sorra i és per això que ens han convocat a participar en una
convocatòria especial, dedicada precisament a la cuina saludable, i en concret,
a la cuina contra el càncer.
Jo he escollit uns farcellets de col, farcits amb verdures i rap, i gratinats amb allioli. Una recepta cardiosaludable i sense pràcticament greixos! Us l'explico??
Ingredients:
Una cua de rap mitjana
Fulles de col mitjanes - grans
1 pastanaga
1 patata
1/2 pebrot verd italià
1 got de vi blanc
Tàperes en vinagre
2 fulles de llorer
3 grans d'all
allioli
El primer que cal fer és bullir les fulles de col que voldrem fer servir d'embolcall. Les bullim uns 10- 15 minuts i després les refredem amb aigua freda i gel. Les escorrem i les reservem. A continuació, comencem a preparar la cassola. Reguem el fons amb una mica d'oli, per a fer el sofregit. Tallem el pebrot i la pastanaga a dauets petits i també la patata, prèviament pelada. Hi afegim 3 grans d'all pelats i laminats i dues fulles de llorer. Tot cap a dins, ho salem i a foc fort!
Quan comenci a enrossir-se hi afegim la cua de rap, prèviament salpebrada. Ho continuem coent.
Girem el rap de costat i, en aquest moment, hi afegim el got de vi blanc, que podem substituir per aigua o brou, i ho seguim coent, a foc baix, durant 1/2 hora.
Passat aquest temps, apaguem el foc i agafem la cua de rap a part. Traurem l'espina i el trossejarem. Així:
Amb les verdures, farem un purè. Traurem les fulles de llorer, això sí...!! Triturarem les verdures amb la batedora i col·locarem la crema en un plat, on hi afegirem el rap trinxat i les tàperes senceres.
I quan ja ho tenim tot barrejat comencem a preparar els farcellets. Dues o tres cullerades per farcell, dependrà de la mida de la fulla de col que tingueu.
Per a tancar el farcell, primer doblegareu les parts més estretes, és a dir, els extrems, i després agafareu la part central de la fulla i ho enrotllareu com si fos un full de paper quan fem un "canuto"... s'entén? Embolicats queden així, amb l'afegit que aqui hi posarem l'allioli per sobre, una o dues cullerades de cafè. En aquest cas, és allioli de l'Atenea, però si teniu paciència el podem fer nosaltres. Però n hi posarem maionesa, no!! No quedaria tan bé... ni bo!
Podem els farcellets a gratinar al forn durant uns 5-7 minuts a 200 ºC. Més o menys, ja ho veureu, quan l'allioli agafi el color torradet. I ja ho tindreu a punt per a consumir!! I si no ho voleu pel moment, no patiu que aquesta recepta aguanta ben bé dos dies a la nevera! Ho gratineu de nou abans de servir. I llestos!
Aquesta, doncs, és la meva proposta del 'Caldes bull per la Marató'.- Gràcies, companys, una proposta molt xula i saludable!!
Marina, estos farcellets son deliciosos y encima para una buena causa.
ResponEliminaPetons.
farcit de rap...impresionant! i gratinat amb allioli a més!! quina pinta noia, aniré a casa teva a menjar! petons
ResponEliminaQuè bons oi? Val la pena aprofitar les cols ara.Una proposta exquisida!!!
ResponEliminaUna abraçada
Ohhh que bo!!! Tinc cada setmana cols de l'hort de mun pare, tindre que provar aquesta recepta, que em sembla bonissima! Petons
ResponEliminaDoncs has fet un plat la mar de sa i bo.
ResponEliminaPetons.
bons, bons, aquests farcellets, i el punt de l'allioli gratinat és un puntàs!
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaUna bona proposta per una més bona causa
mil petonets Susanna
Mira que a mí la col no me entusiasma, pero como tu la has preparado seguro que me la comía, bien rica. Petons
ResponEliminaPodria ser un bon 2n plat per aquestes festes!
ResponEliminaMolt original l'embolcall amb la col i queda molt ben presentat!
ptns!!
Marina has fet un plat de 10, no només saludable, també amb uns ingredients i una presentació que convida a no deixar res al plat! Jo també crec que és un plat per a les festes. Petons,
ResponEliminaPilar
que bons
ResponEliminanunca he gratinado el alioli y estoy deseando hacerlo, qué pinta por favor, bsts
ResponEliminaMolt bona aportacio un plat sensacional Marina i ben sana i ideal para las festes tambe
ResponEliminapeto
Una aportació deliciosa Marina!!! tota ella deliciosa!!! Petons
ResponEliminaT'han quedat molt bé, l'idea de fer servir la col m'encanta.
ResponEliminaUna abraçada
Marina, quina aportació més interessant. Ara que tinc cols a l'hort, les hauré d'aprofitar.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Sempre he fet els farcellets de col amb carn picada. Aquesta proposta amb rap i all-i-oli per sobre es molt interesant i tot sigui per una bona causa.
ResponEliminaPetons.
Ummm que bocado más exquisito!!!!!!!!! esta hay que hacerla jajajajaja, besos.
ResponEliminaGenial aquesta recepta, me la guardo immediatament. Gràcies de nou! Petonets.
ResponEliminaFan molt bona pinta!!! la col és una d'aquelles cosses que no m'agraden... mira que ja tinc uns anyets però no n'he comprat mai!! petó i bones festes!
ResponEliminaAquesta recepta es molt interessant... l'imprimeixo ara mateix. Gracies
ResponEliminaA casa ens encanten els farcellets de col, i aquests tenen una pinta increible!!! Moltes gràcies per participar a la nostra convocatòria!
ResponElimina