dimarts, 11 de desembre del 2012

Triangles de formatge, salmó i llima


La pasta de full és tan versàtil que admet gairebé tot tipus d'ingredients que l'acompanyin. En aquest cas, avui us proposo un aperitiu amb un toc exòtic que pot molt bé servir per encetar la gana per Nadal. Es tracta d'una tapa d'inici molt i molt fàcil. Amb aquest primer, i espero que no últim, aperitiu també participo a la Recepta del 15... per acabar l'any i acomiadar aquesta proposta tan xula d'Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Us l'explico:

Ingredients:
1 llom de salmó
formatge de vaca amb llet crua
2 llimes
1 làmina de pasta de full


El que fem primer és trossejar el salmó i posar-lo a marinar amb el suc d'una de les llimes. Al cap d'unes tres hores comencem a muntar el plat. D'entrada, tallem la pasta de full en forma de quadrats. I a l'interior hi posem una mica de salmó, una llesca de formatge (en aqeust cas, un formatge de vaca de Les Valls elaborat amb llet crua) i una mica de pell de llima ratllada. 

Pasta de full amb el salmó, formatge (quasi no es veu però hi és, en forma de triangle!) i llima.

Tanquem i segellem els triangles, els pintem amb una mica d'ou (opcional) i els posem al forn. La pasta de full vol molta temperatura, així que els courem a 200 º C durant uns 20 minuts. Després, els traiem i els servim ratllant-hi una mica més de llima per sobre. I llestos!!



I amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, que ens deixen després de 2 anys!! Bé, ells no, només el repte... ah!!! Quin ensurt!






34 comentaris:

  1. un aperitiu perfecte! com m'agraden els plats simples plens de sabor i nutritius! petons

    ResponElimina
  2. mmm... tenen molt bona pinta aquests trianglets! I la llima li deu donar un toc molt bo. Petons!

    ResponElimina
  3. un aperitivo delicioso! me encanta el hojaldre con queso, bicos

    ResponElimina
  4. un bon aperitiu amb la pasta full cruixent uhmm¡¡¡
    peto

    ResponElimina
  5. Como aperitivo o como entrante esto ha de estar buenísimo.
    Petons
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  6. La llima li deu donar un toc molt bo! Petons

    ResponElimina
  7. Mmm! Quines textures i quins colors més bonics. Deu estar boníssim. M'apunto la recepta. Bona feina Marina. Petons exquisits. Muak

    ResponElimina
  8. Tiene una pinta estupenda y una presencia muy buena para ponerlo en la mesa

    ResponElimina
  9. Me encanta el hojaldre y ésta es una buena idea. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  10. Els aperitius amb pasta de full són molt bons, aquests amb formatge i un toc de llima, una bona combinació, ho probarem!!!
    Ptns

    ResponElimina
  11. Genial!!!
    Ui, aquest formatge és boníssim, jo en comprava sempre fa un temps.
    Gràcies!!!!

    ResponElimina
  12. uaaaaau, un aperitu perfecte i .......¡¡amb pasta de full!!!!

    ResponElimina
  13. Un aperitiu ben pensat per aquest Nadals!
    La pasta de full és tant versàtil i queda tot tant bé amb ella!
    ptns!!

    ResponElimina
  14. Marina,....Marina...que des que has anat al Sant Pau...ets un altre...jeje. Molt bona recepta...m'ha agradat molt, de veritat ho dic.
    La llima la tenim desaprofitada totalment. La pots combinar amb crac reial que surt espectacular també.

    ResponElimina
  15. Que aportación mas rica nos traes para la recepta del 15, muy buena, besos.

    ResponElimina
  16. Un aperitivo buenísimo y perfecto para estas fiestas, delicioso!!!
    Petons.

    ResponElimina
  17. La pasta de full m'encanta, és tan versàtil i agraïdaa... Queda bé amb tot ^^
    Aquest entrant em sembla molt interessant (me l¡apunto :P) el gust a llima li deu donar un toc molt exòtic i refrescant ^^

    Molts petons :D

    ResponElimina
  18. Una mossegada deliciosa. Ben elaborada i ben presentada. M'agrada!
    Petons

    ResponElimina
  19. Marina, aquest triangles de formatge t'han quedat fantàstics.

    ResponElimina
  20. Oh MArina quin aperitiu tan bó ..........vens ganes de clavar-hi una mossegada.
    petons

    ResponElimina
  21. L llima deu fer molt bon contrapunt al greix del salmó. Molt bona combinació, i quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  22. Un bon aperitiu, sempre va bé tenir una bona varietat d'ells per no repetir-se. Amb la pasta de full i el salmó segur que m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  23. M'encantan la pasta de full i m'encanta la combinació del farcit!
    Quina greu que s'acabi la recepta del 15, oi?

    ResponElimina
  24. un aperitivo de lujo, siempre me sorprendes:)bsts

    ResponElimina
  25. Nomes puc dir que en vull!!!! quin farcit!!! delicios:))))) Petonets

    ResponElimina
  26. Una altra proposta deliciosa!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  27. Quin farcit més bo!!! m´agrada molt aquesta proposta.. Els faré. Petons,

    ResponElimina
  28. Buenísimos. Me ha encantado. Además, el toque de lima es genial. Enhorabuena.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...