(Torradeta amb iogurt sense sucre i melmelada de pebrot verd)
Els qui em seguiu i, sobretot, els qui em coneixeu, ja sabeu que sóc molt melmeladera... Des que vaig tenir el meu primer hort i em vaig veure "forçada" a aprofitar tot l'excedent que l'hort genera en determinades èpoques per any, especialment a l'estiu, ja no he parat mai de fer conserves de tot allò que és vegetal... conserves salades, envinagrades, amb oli i, sobretot, amb sucre o altres conservants dolços. Sóc llaminera de mena, què hi farem! he he. Avui us explico aquesta melmelada, que no és difícil però que sorprèn pel seu color i, és clar, pel seu gust. És de pebrot... i és dolça! Som-hi?
Ingredients:
3-4 pebrots verds (no italians)
1/2 del pes dels pebrots de sucre blanc
1/2 got de suc de llimona
Pots de conserva
Com veieu, no són pebrots italians, sinó pebrots verds, simplement. Aquests tenen més carn, són millors per a fer conserves dolces que els altres, ja que n'obtindrem més quantitat.
Comencem a preparar la recepta tallant els pebrots per la meitat. Els netegem de llavors i els seguim trossejant. Ho procurem fer amb trossos regulars, ja que així couran tots amb el mateix temps. Els pesem i, del resultat, pesem la meitat de pes de sucre. (m'explico?) Per exemple, si tenim 1 kg de sucre ens calrà 1/2 kg de sucre. Ho posem a coure, a foc baix.
Al cap d'uns 10 minuts, hi afegim el mig got de llimona. Si fem conserves de verdures SEMPRE és aconsellable afegir-hi llimona, ja que ens augmenta l'acidesa del producte, que és molt alcalí, i així se'ns conservarà més temps sense patir.
Apugem el foc durant uns 15 minuts i no deixem de remenar. Després, tornem a abaixar el foc i ho coem 45 minuts més. Un cop ho teniu cuit ho tritureu amb la batedora. El resultat us ha de quedar més o menys així:
Mentrestant, posem els pots a l'olla amb aigua per a l'esteril·lització. Els tindrem bullint 15 minuts.
Un cop el pebrot estigui ben triturat el passarem per un colador xinès, per evitar que les pells entrin als pots de melmelada.
I un cop tenim la melmelada ben colada, la posem altre cop al foc per escalfar-la un xic i l'introduïm als pots de conserva que abans hem esteril·litzat. Tapem bé i deixem refredar amb els pots cap per avall. Si volem servir la melmelada que no ens ha cabut als pots podem presentar-la amb unes torrades, una mica de iogurt i la melmelada de pebrot per sobre. Queda deliciós, promesa!
I si voleu fer la melmelada de pebrot vermell... aquí teniu la recepta! Melmelada de pebrot vermell.
Ostres, quina bona idea!
ResponEliminaJo coneixia la típica de tomàquet, però aquestes dues de pebrots no han d'estar gens malament!
Petons!
Quina sot poder gaudir d'hort propi. Aquí t'haig de dir què, em moro d'enveja (sana, això sí). Hi ha qui voldria per tenir un cotxe de luxe, o una joia cara, per dir alguna cosa. Però el meu desig seria poder tenir un petit hortet. I la melmelada, a la força té que ser bona. Petons i feliç primavera!!
ResponEliminaPerdó volia dir sort, amb la emoció de lo del hort, m'he deixat la T. :)
ResponEliminaLi veig moltes aplicacions a aquesta melmelada... i ja penso en formatge de cabra! Petons
ResponEliminaMai l'he fet de pebrot verd, sempre del vermell, però veient com t'ha quedat l'hauré de fer!
ResponEliminapetons
De pimiento rojo si la suelo hacer pero de verde nunca la he probado. Besos!
ResponEliminaAna
És una bona idea i fa bona pinta! començaré per la de pebrot vermell!
ResponEliminaUna abraçada
De pebrot verd??? Sempre l'he fet amb el vermell, que és un punt més dolç. Però així em sembla fantàstica, i queda d'un color molt vistós.
ResponEliminate questa de fabula
ResponEliminaN'he menjat i m'encanta. La de Els Fruits Saborosos és molt bona.
ResponEliminaJo en faig moltes, de melmelades, però de fruites "normals". Et copiaré la recepta.
Ptnts
Dolça
No veguis que no m'imaginaba aquesta melmelada....un altre encert per els aperitius....m'agrada !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
he tastat la de vermells.. delicosa! i aquesta no té pinta de quedar enrrere!!... magnifica idea!!
ResponEliminaAixò si que és una melmelada original, de gust i de color...! Aquesta torrada entra ja pels ulls, no vull ni pensar com deu estar de bona!!! Una abraçada Marina!
ResponEliminaquina bona melmelada.
ResponEliminaQue rica tiene que estar, no la he hecho nunca.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Deus tenir el rbost plé de melmelades. Amb iogurt ha de fer molt bona parella.
ResponEliminaPetons.
No l'he provat mai, però com que l'hort del pare fa mols pebrots i m'encanta fer conserves de tot... la poso a la llista per quan comencem a tenir "stock"... mai se m'hages ocorregut de fer-ne ... gracies per l'idea...
ResponEliminaPetons, Pilar
Quins colors tan bonics!! i que bones...
ResponEliminaUna abraçada.
Chus
M'has sorprès molt al presentar-la amb el iogurt! Jo l'haguès posat amb carn. Tinc que provar-la d'aquesta manera. Te una pinta molt bona i un color molt maco.
ResponEliminaUna abraçada
Ostres que original m'encanta, a demes com m'agrada fer conserves, la provaré.
ResponEliminaUn peto
Aquesta no la he fet mai, però segur que queda bonissima! Petons
ResponEliminaBona nit, acabo de fer la melmelada i m'ha quedat molt enganxosa, tant que gairebé no la podia desenganxar de l olla �� M'agradaria saber què he fet malament. L'única diferència és que l'he feta amb pebrots verds d aquells més prims i allargats pq són els que tenia. 600 de pebrots, 300 de sucre i mig got de llimona...�� Alguna idea? Moltes gràcies!
ResponEliminaBona tarda,
ResponEliminaAlgú que em pugui ajudar amb el tema de més amunt? Tinc més pebrots per fer melmelada però ara em fa por...gràcies!