dijous, 22 de desembre del 2016

Tió de Nadal infantil


Aquest passat dimecres vaig tenir l'oportunitat i plaer de conduir un taller de cuina per a nens i nenes d'1 i 2 anys. Quin repte se'm plantejava quan, la directora de l'escola de la meva filla, l'Escola Bressol Municipal Colobreres, em va demanar què podria portar a terme en un taller d'aquestes característiques. De seguida vaig tenir clar que havia de tenir a veure amb el Nadal i que s'havia de relacionar amb algun element que els infants coneguessin. Les criatures, a aquesta edat, sovint encara no reaccionen davant la presència de figures com els Reis d'Orient, el nen Jesús, el pare Noël... però sí que ho fan amb un personatge que ens és ben conegut i nostre, el tió! A l'escola n'hi ha un a cada passadís i darrerament, a classe, canten la cançó del Cagatió preparant-se per l'arribada del Nadal.

Així, doncs, ho tenia clar. Faria un taller de tió. Però, ai las, comestible? Doncs això és el que en va sortir. Tots vam gaudir moltíssim, no només la canalla, sinó també els familiars que van acompanyar-los i ajudar-los en l'elaboració d'aquest tió.

Ingredients:
Galetes tipus maria
Nutella
Neules
coco ratllat
Gominoles (pegadolça, maduixes, sidral, petazetas)
Mikados
caramels

Dels ingredients que veieu a la foto n'hi podeu anar afegint. Nosaltres, per exemple, vam trinxar neules per a col·locar-les al costat del tió simulant els flocs de la fusta, i també vam fer servir sidral de colors per a donar-hi un punt màgic... vosaltres mateixos, amb imaginació tot és possible! Aquí teniu el pas a pas.


Quasi el tenim a punt... si hi posem una mica d'imaginació i una bona dosi d'il·lusió! He fet una manteta perquè el tió no tingui fred, i amb el mikado piquem ben fort!

"Caga tió, caga torró, d'avellana i de pinyó, si no vols cagar, garrotada va! Caga tió!"








3 comentaris:

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...