dimecres, 30 de gener del 2013

Carquinyolis amb nous


Aquesta és una d'aquelles receptes que ja fa temps que volia provar de fer jo a casa, perquè mira que m'agraden, els carquinyolis! Cruixents i amb aquell punt dolç, ni massa grans ni massa petits, que demanen ser tastats en finalitzar un bon àpat. Doncs vinga, justament el dia que volia fer-los no tenia ametlles al rebost. I és per això que, improvisadament i sense voler-ho, van aparèixer aquests carquinyolis farcits de nous, que no havia provat mai i que em van agradar força... o molt? Regadets amb un licor d'herbes fantàstic, i acompanyats d'un Pedro Ximenez són gairebé celestials..., vaja, de vegades el meu to sembla excessivament apassionat... he he. Som-hi.

Ingredients:
150 g de farina
100 g de sucre
1 grapat de nous crues
1 c. (mesura de cafè) d'impulsor
la pell ratllada d'una llimona
20 g de canyella
1 rajolí d'herbes de Beneixama (València)
ou per pintar


Comencem amassant tots els ingredients en un bol, excepte les nous. També hi incorporem el rajolí de licor d'herbes, que ens ajudarà a lligar-ho tot. Ho amassem bé i ho deixem reposar una estona, perquè llevi. 


També hi afegim les nous


Seguim la preparació fent dos xurros, o un de sol si tenim la safata prou llarga. El gruix de la massa ha de ser d'un centímetre. L'amplada, la que vosaltres volgueu (si petits o grans). Ho pinteu amb ou.


I ho enforneu uns 15 minuts, a 180 ºC. Ho traieu passats aquests minuts. 


Ara, encara en calent, cal tallar-los en diagonal i a trocets. Així: 


Ho tornem a enfornar cinc minuts més per la cara crua de l'interior, perquè també es torri. Ho deixem només 5 minuts al forn, serà suficient. Després, els deixem refredar i ja els podrem degustar!











27 comentaris:

  1. Bon dia Marina, mai he fet carquinyolis a casa, però a tu t'han quedat de pastisseria autèntica

    ResponElimina
  2. que buena idea tambien tiene que ser bien buenos con nueces y el vinillo dulce que nos falte luego
    peto

    ResponElimina
  3. Ostres, MArina. Nyam ! Jo no m'he atrevit mai, mai de la vida amb els carquinyolis i segur que estan bonissims ! Però desprès de llegir-ho, semblen fàcils, oi? Un petonàs

    ResponElimina
  4. Marina veient aquest carquinyolis m'has fet venir ganes de fer alguna coseta dolça.
    Ideals per aconpanyar un bon café.
    pETONS

    ResponElimina
  5. Quina pinta! A mes semblen fàcils de fer! Ja faria un cafeto acompanyat d'aquestes delicies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que això del cafetó d'acompanyament tira... oi? He he. Petons

      Elimina
  6. Que ricos se ven, tengo que probarlos, besos

    ResponElimina
  7. Oi que són fàcils de fer? I mira que són bons!
    Amb nous han de quedar boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Gemma, fàcils. No m'ho pensava pas! De fet, des d'aleshores ja n'he tornat a fer, amb ametlla, perquè no trigues gaire... boníssims!

      Elimina
  8. Ummm amb el talladet siiii. ls he fet una o dues vegades, amb nous m´agraden!!! Petonet

    ResponElimina
  9. Marina jo també fa temps que els vull fer a casa i si em queden amb aquesta pinta, hi firmo ara mateix!!petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passava el mateix, feia temps que volia provar-ho. Ara la hi tinc el truc! Petons

      Elimina
  10. Que bé que t'han quedat!, encara no els he fet mai, i fa temps que en tinc ganes.

    ResponElimina
  11. Faré, faré pel proper dia que hagi de portar postres a la feina.

    ResponElimina
  12. Tant s'hi val que siguin ametlles, nous o qualsevol altre fruit sec, tenen una pinta que parla per si mateixa. M'encanten.
    Petons.

    ResponElimina
  13. uuauuu quina pinta Marina! em venen ganes d'agafar-ne alguns i suca'ls al café amb llet que m'estic prenent ara mateix! una delicia! petons

    ResponElimina
  14. Mira que ho són de bons els carquinyolis!! t'han quedat perfectes i bons segur!!

    ResponElimina
  15. A mi em va sorprendre gratament com n es de senzill de fer carquinyolis a casa i que bons q queden!!!!
    petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...