dilluns, 3 d’octubre del 2011

Flam de poma amb base de pa de pessic

De vegades, tinc el costum de fer flams. Però, com la majoria, els faig en bols individuals i, simplement, d'ou. En alguna ocasió els aromatitzo amb una branqueta de canyella o amb una baina de vainilla. Però aquesta vegada, en què esperava 4 convidats a casa, em calia fer alguna cosa diferent i més abundant. Se'm va acudir aprofitar un motlle que tinc a l'armari, que en principi serveix per a fer pastissos de rosca. I allí hi vaig coure el flam, al bany maria, i aquesta vegada, amb poma i base de pa de pessic (un ingredient que, per cert, trobo que té un nom molt simpàtic).  El resultat va ser més sorprenent del què era d'esperar...  La recepta està extreta del Cuines (TV3), reversionada per una servidora.

En primer lloc, vaig bullir les pomes golden tallades a grills en un cassó amb aigua i el suc d'una llimona.
Mentre les pomes es refredaven, vaig batre quatre ous amb llet condensada i una mica del suc de la cocció de la poma. Ho vaig barrejar en un altre bol amb les pomes trossejades. A continuació, vaig caramellitzar el sucre en un cassó amb un raig de suc poma.. Vaig abocar-lo al motlle esfèric i ho vaig deixar refredar uns 5 minuts. Al damunt, hi vaig col·locar unes làmines fines de pa de pessic, que vaig comprar al forner del barri. Passat aquest temps, vaig omplir el motlle amb la barreja, i ho vaig col·locar en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Vaig necessitar el forn a foc fort, i quan va començar a quallar, vaig tapar el motlle amb paper d'alumini. El forn estava a una temperatura de 160 graus i ho vaig deixar coure durant 1 hora.

Indredients per a 6 persones:
4 pomes golden
1 pot de llet condensada de 740 g
4 ous
1 llimona
Per a la base:
100 g de sucre per a fer el caramel
4-5 làmines de pa de pessic

9 comentaris:

  1. Quin flam més original! Vas posar el pa de pessic tocant el caramel, oi?
    Ha de quedar boníssim, una combinació de gustos i textures deliciós.

    ResponElimina
  2. Sí, així mateix! Gràcies Gemma! T'animo a provar-lo, sí que queda molt bo. I em sembla que amb pera encara deu ser millor! Una abraçada

    ResponElimina
  3. et volia comentar aquest maxiflam, que té una pinta excel·lent, però m'ha fet molta gràcia una cosa en la qual no m'havia fixat mai: realment, el pa de pessic té un nom molt simpàtic :-))

    ResponElimina
  4. Sí, sí, molt curiós, el pa de pessic! Però no sé com es tradueix en castellà... alguna idea?

    ResponElimina
  5. caldria buscar un nom divertit en castellà, perquè el 'bizcocho' que fan servir no reflexa prou el nostre pa de pessic, hi pensaré!

    ResponElimina
  6. Un flam irresistible, m'agrada la combinació de les dos textures.

    Moltes gràcies per el teu comentari, la veritat no ho sabia, tampoc es que mengem grans cantitats, pero ho tindre en conte.

    Una salutació

    ResponElimina
  7. Jo també em vaig quedar parada, perquè m'hi agradaven molt, els xampinyons laminats a l'amanida. Però si s'han de coure els courem, oi? una abraçada.

    ResponElimina
  8. Hola, he arribat aconsellat per el Manel i rebre un flam com a 'benviguda' és fantàstic hehe. I els flams amb llet condensada són per a mi una categoria superior. Un altre nivell existencial dins el món dels flams :D

    Salutacions!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies per la visita, doncs!!! M'agrada que t'agradi el flam... a mi també em xifla la llet condensada... i els flams de mató, un altre dels meus preferits! A veure si un dia el penjo. Fins ben aviat!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...