divendres, 7 d’octubre de 2011

Jornades gastronòmiques dedicades al foie

Dijous dia 6 d'octubre uns quants blocaires vam ser convidats d'excepció a unes Jornades gastronòmiques dedicades al foie. La Brasserie du Gothique, restaurant de la cadena d'Hotels Catalònia, va ser l'escenari on vam poder fer diverses degustacions de foie. Prèviament, en Fernando, cuiner del restaurant, ens va explicar l'origen i característiques d'aquest fetge tan preuat, sobretot a França. Com ja acostuma a passar en aquest tipus de tallers, no totes les menges van ser a base de foie. Aquí us en deixo alguns exemples:
Crema de ceps amb oli de tòfona negra i xips de tubercles

Carpaccio de bacallà amb mongetes del ganxet saltejades

Ous de Calaf amb foie polé i puré de parmentier de castanyes
Terrina de foie d'oca
Foie micuit amb poma i figues i reducció de Pedro Ximénez

Gerret Rossini de bou
Gelat de foie amb torradeta de pa de fruites

Nosaltres, els blocaires
I els maridatges...

2 comentaris:

  1. un plaer, compartir aquesta estona i aquests plats amb tu, espero poder repetir-ho aviat!

    ResponElimina
  2. Gràcies Manel! Un plaer, igualment. Espero viure-ho de nou ben aviat, també. Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...