divendres, 3 de febrer de 2012

Arròs integral amb ceps, pebrot verd i salmó


Un saltejat d'arròs sempre omple una panxa buida i, a més, ens assegura l'energia necessària pel que haguem de fer després. Els hidrats de carboni, com sabem, han de ser la font principal d'aliments que ingerim durant el dia. És clar, i actualment està ja força demostrat, que l'arròs integral ens aporta uns nutrients extres que l'arròs blanc no té i que són prou interessants. A més de la fibra, el mídó i altres minerals que conté la pellofa de l'arròs, que s'absorveixen en més quantitats que amb el blanc, l'arròs integral també té més durabilitat. Si el coem durant uns 25 minuts (és el temps que triga respecte als 15-20 que triga l'arròs blanc), podem tenir arròs per a tota la setmana, sense necessitat de congelar-lo. L'única precaució que hem de tenir és de guardar-lo ben tapat, dins un tupper (si pot ser de vidre) i un cop haguem deixat l'arròs ben eixut, sense d'humitat.

Aquest arròs està fet amb:
1 pebrot verd picat amb la picadora manual
1 llom de salmó
50 g de ceps
160 g d'arròs integral
1 branca de julivert
1 dent d'all
1 fulla de llorer
Oli i sal

D'entrada, bullim l'arròs amb una dent d'all i una fulla de llorer. Després, l'escorrem i el reservem. A continuació, en una paella sofregim el pebrot vert picat i els ceps. Ho rectifiquem de sal i pebre. Seguim el saltejat, afegint l'arròs integral.  Mentrestant, mentre es va coent a foc baix, tallem un llom de salmó a daus (jo n'he fet servir un de la Sirena) i, a l'últim moment, afegim els daus a l'arròs, ho tapem i apaguem el foc. El mateix vapor de la cocció ens courà el salmó i així evitarem que ens quedi molt ressec.


Nota: Podem menjar-ne una mica i guardar l'altre a la nevera, que ens aguantarà en perfecte estat. L'únic ingredient que canviarà una mica la seva textura és el salmó, que ens quedarà una mica més eixut. Però ho podem solucionar amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

16 comentaris:

  1. que bo!!! m'encanten tots els ingredients!!! apuntat!!petons

    ResponElimina
  2. M'encanten els plats amb arròs, es un producte que permet un munt de variants, aquest que ens portes ha de ser boníssim, reconec que l'arròs integral no l'he cuinat mai, potser que m'hi posi ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't Cris! L'arròs integral és més gustós. Ja veuràs com t'agrada!

      Elimina
  3. Una recepta sana i gustosa, A mi m'agrada el arròs integral, però a casa no tant. Tinc que tastar aquesta recepta.
    Petons.

    ResponElimina
  4. M'agrada molt el arròs integral, el faig sovint, prenc nota de la teva recepta.

    ResponElimina
  5. Marina, tinc per acostum posar pebrot verd a l'arròs. Trobo que li dóna un gust especial. Aquest té una pintassa...I com dius, de vegades en sobra i al dia següent encara és millor.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  6. Marina fantastica combinación para este estupendo arroz integral,te ha quedado explendido el plato
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Em passa com a la meva tocaya...he de provar l´arròs integral! Veig que es poden fer múltiples combinacions amb ell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't Cristina! Ja veuràs quin bon gust.

      Elimina
  8. Hola guapa!!! mengería arroz cadadía , i si es com aquet teu inclús cada hora!!!petonets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Ara m'has fet gràcia, Mamilu! Això de cada hora!!!! ;-)

      Elimina
  9. Fa dies que diem de comprar arròs integral, i aquesta recepta seria fantàstica per estrenar-nos!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra, ja veuràs com t'agrada l'arròs integral. És molt gustós! petonet guapa!

      Elimina
  10. Deliciós!!! has combinat dos dels meus ingredients preferits: el salmó i els ceps. M'apunto la recepta i segur que la faré algun diumenge per dinar.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. L' arròs integral m'agrada molt, i ja veiem que molt més saludable que el blanc. Una recepta molt bona!

      Elimina
  11. nena, quin arrosset més bo i saludable! N'agrada molt!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...