dimecres, 5 de març de 2014

Gírgoles arrebossades amanides amb mel


Aquesta recepta d'avui us la recomano molt i molt, si és que us agraden els bolets de cultiu com les gírgoles, i si sou fans de les croquetes i altres arrebossats. Si teniu ganes de sorprendre els convidats amb unes tapes d'entrant diferents, ja ho teniu. Jo la vaig tastar per primer cop en un restaurant de Castellar. Tot i que no eren fetes ben bé igual, perquè les que vaig tastar allí semblaven més aviat unes escalopes (per tant, es devien fer amb un arrebossat diferent) les que vaig fer a casa no tenen res a envejar-los, ja que fins i tot em van agradar més, són menys olioses. A més de tot això que us acabo de dir, preparar aquestes gírgoles és molt fàcil i no necessita massa ingredients. Així, doncs, som-hi:

Ingredients
gírgoles
ou batut
pa ratllat
mel
sal


El que fem primer és batre l'ou i el salem.


A continuació, hi banyem les gírgoles. Després, les passem per pa ratllat i, finalment, les salem una mica més, ja que la gírgola té molta aigua i no és gens salada, només amb la sal que hem posat a l'ou no en faríem prou. Anem arrebossant tots els bolets, fins que els tinguem a punt per fregir. 


Les posem a fregir amb oli abundant i ben calent! No cal patir pe l'excés d'oli, ja que la gírgola no és com l'albergínia, que fa com una esponja, ans al contrari, el repel força. En tot cas, un cop fregides, sí que us aconsello deixar-les assecar sobre un paper absorvent, perquè n'absorveixi l'excés, d'oli.



Un cop cuites, i no fins llavors, reguem les gírgoles amb uns fils de mel. 


i ja les tindrem a punt per servir! És aconsellable consumir-les immediatament. Si ens esperem gaire hores les gírgoles perdran el cruixent, que és la gràcia, de fet. Bon profit!





27 comentaris:

  1. Ostres Marina, quina sorpresa de recepta. Som una enamorada dels bolets i mai se m'hauria ocurrit arrebossar les gírgoles.Me n'has fet unes ganes... ho provaré segur. Fas una viada amb les publicacions, quina activitat!!! ara amb la feina puc seguir els blogs però no tenc massa temps per fer comentaris. Enhorabona per les darreres que has fet, els farcellets de pasta brick són tot un encert. M'agrada molt emprar-la ami també perquè et permet un munt de possibilitats i és una pasta lleugera. Segueix així. Besades

    ResponElimina
  2. Doncs Marina, has encertat en tot...m'agraden els rebosats (encara que no en faig quasi mai...però de tant en tant deleixo per unes esberginies rebuçades, o llom, o carxofes), i m'agraden les gírgoles, no sent massa de menjar bolets sols com plat "estrella".... però així trobo que han de ser molt i molt bons.
    Una bona recepta que m'agrada molt!!!! aviat la probo!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Ho probaré, té molt bona pinta!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. q costra mas rica les has dejado!!! se ven deliciosos y creo q me los voy a preparar asi q tengo en la nevera...

    ResponElimina
  5. Qué bocado más bueno, yo siempre las hago a la plancha, pero tu versión me ha encantado. Lo probaré. Bss.

    ResponElimina
  6. Curiós que jo cada setmana tinc gírgoles perquè els encanta als nanos i no se m'havia acudit mai arrebossar-les. Quina idea Marina! Petonets

    ResponElimina
  7. que buena idea y buena recomendacion Marina
    peto

    ResponElimina
  8. Amb el que m'agraden a mi els bolets en general, i amb les gírgoles no havia passat mai de fer-les a la planxa amb una picadeta d'all i julivert, aquesta versió teva me l'enduc però ja!
    Una proposta d'allò més original, i que com t'he dit, segur que provo de fer-la!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Molt bona! El toc de la mel remata fantàsticament el plat. Bona recepta!
    Marta

    ResponElimina
  10. Uala! quina passada de recepta!!! això s'ha de provar.

    ResponElimina
  11. Ostres el proper dia que vegi gírgoles, ja pots estar segura que en compraré per provar-les seguint la teva recepta Marina, perquè quina bona fila que fan! No n'he menjat mai així, però mira que han de quedar bones... :P

    Petons guapa!

    ResponElimina
  12. Uauuuuuu....quina delicia...que rebones deuen ser
    Petonets.

    ResponElimina
  13. M'encanta gairebé tots els tipus de bolets, i aquestes gírgoles amb el contrast del toc de mel, han d'estar delicioses, no trigaré a provar-les. Petons !!

    ResponElimina
  14. Quina bona idea, Marina!. M'encanten els bolets, o sigui que segur que un d'aquests dies "cauen" unes gírgoles arrebossades...

    ResponElimina
  15. Doncs a mi també m'agrada moltíssim la idea Marina!! No trigaré a provar-ho ja que els bolets m'encanten i les gírgoles les trobo sense problemes per aquí :)
    Petons

    ResponElimina
  16. Quina pinta més bona. Tinc un problema amb les girgoles, em cansen una mica a la que n'he menjat un parell. Fetes així possiblement no em cansarien tant. Boooona

    ResponElimina
  17. M'agraden molt les gírgoles a la planxa, però ara estic encuriosida per tastar-les arrebossades, segur que estàn molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Quina bona idea, han de ser boníssimes!

    ResponElimina
  19. L'altra dia vaig veure unes gírgoles "mini" que amb la teva preparació deuen quedar perfectes! Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  20. M'encanten tots els bolets!! Aquesta versió arrebossada ha d'estar d'allò més bona.

    ResponElimina
  21. Jo no sóc gaire d'arrebossats, però aquest me l'apunto, que el trobo original i amb un contrast de sabors molt bo!

    ResponElimina
  22. Quina recepte mes bona i sabrosa!! a casa agraden molt i així ben bones. petons,

    ResponElimina
  23. ostres quina bona pinta!! la primera recepta que veig aixii!!! petons

    ResponElimina
  24. Quina idea! La gírgola arrebossada, saladeta i el contrast de la mel. Sorprenent. Petons.

    ResponElimina
  25. Me l'apunto pel pròxim dinar "tapero"! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...