El maduixot és botànicament un fals fruit cosa que significa que la part amb polpa no deriva de l'ovari de la planta sino del receptacle. Els veritables fruits són les petites llavors que hi ha per sobre el fals fruit.
La planta del maduixot és més grossa que la maduixera (la que produeix maduixes) i els fruits poden ultrapassar els 3 cm de diàmetre. És un híbrid obtingut del creuament de Fragaria chiloensis (de Xile, on s'anomena frutilla) i Fragaria virginiana (d'Amèrica del Nord).El maduixot es va obtenir a Bretanya l'any 1740 a travès del creuament de Fragaria virginiana, una maduixera silvestre de l'est d'Amèrica del Nord , amb la Fragaria chiloensis, de Xile i Argentina.
Popietats nutricionals: El maduixot té molta vitamina C, vitamina A, β-carotè i vitamina B9 (àcid fòlic), important per les embarassades.
Aprofitant que ara n'és el temps, us proposo aquesta recepta:
Maduixots
Xocolata de cobertura
Escates de sal maldon
En aquest cas, el maduixots van acompanyats dun bany de xocolata de cobertura i unes escates de sal maldon, que a més de no proporcionar més calories a la fruita, li proporciona un contrast molt interessant. Si serviu la xocolata calenta encara notareu més bo el maduixot. I si no heu provat mai la xocolata amb un xic de sal a sobre, atreviu-vos-hi, ja veureu com el resultat és sorprenent i molt bo.
P.D. De si les maduixes tenen forma de cor o no... ho deixo a les vostres mans. Jo no celebro el Sant Valentí, però qui vulgui posar-hi imaginació... que mengi maduixes! Petons
MMMmmm tinc ganes de fer-me una copa de maduixes amb nata , o millor dit, nata amb maduixes! la sal a la xocolata és una bona pensada per millorar-ne el sabor! petons
ResponEliminaDe les millors combinacions que hi ha....jajaja
ResponEliminaHem casi coincidit amb la recepta,eh?
Petonets.
Aquestes idees senzilles però amb un gran resultat són les meves preferides. He banyat molts cops els maduixots amb xocolata, però mai hi he posat sal... ha de quedar sensacional, molt millor, ho faré!
ResponEliminaJa em diràs si t'agraden amb sal, Gemma! Petonet
EliminaPorto temps sentint la combinació de xocolata i sal, però encara no l'he provat mai, d'aquesta setmana no passa. Amb els maduixots ha de quedar molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
El primer cop que vaig provar la combinació em va agradar molt. Ja em diràs què tal! Petons
EliminaEls maduixots amb xocolata m'agraden, encara que amb sal no els he tastat.
ResponEliminaPetons.
ja em diràs el què si ho fas amb sal..! Petonet
Elimina¿AMB SAL??? no l'he probat mai, am xocolate calenta m'encanten
ResponEliminaLolines, calenteta calenteta... sobretot ara a l'hivern, oi? Petonet!
EliminaQué sorprendente mezcla de sabores, tengo que probarlo. Felicidades!
ResponEliminafa temps vaig pendre unes postres de pa, xocolata i sal Maldon, les recordo delicioses!!! petonets
ResponEliminaGràcies per la informació i per la idea! en un plis plas tens unes postres de luxe!
ResponEliminapetonets
Amb sal??? M'estàs demostrant que les maduixes són molt versàtils; també els hi va el vinagre...Les tastarem.
ResponEliminaAixò....ès AFRODISÎEC!!! ..ja,ja,ja perfecta per aquesta diada!!!
ResponEliminaPetonets.
Les maduixes són bones gairebé amb tot però amb xocolata, ja ni en parlem. Amb sal no ho he provat mai
ResponEliminaAmb sal de Maldon no n'he menjat mai. Les he menjades amb pebre i vinagre: boníssimes.
ResponEliminaNani
mejor imposible,me gusta por la facil y bueno que es
ResponEliminapeto