Fa pocs dies vaig preparar unes croquetes de bacallà amb panses i pinyons, amb les quals vaig participar a la proposta d'Els fogons de la Bordeta. El fet és que em va sobrar una mica de bacallà amb all i julivert vaig decidir guardar-lo esperant que se m'acudís alguna recepta. I, finalment, la barreja ha adoptat forma de bunyol, aquests que avui us presento. Són molt fàcils de preparar i coure i sempre queden boníssims, si us agrada el bacallà, és clar. Què necessitem?
Ingredients:
2 troços de bacallà desssalat
1 got de llet
200 g. de farina
1/2 sobre llevat royal
2-3 alls
julivert fresc picat
oli d'oliva verge extra
1 ou (que barrejarem només just abans de coure)
Per preparar la massa hem de desfilar / esqueixar el bacallà i barrejar-hi tota la resta d'ingredients: la farina, la llet, el julivert, el llevat, l'all i l'oli. Ho amassem bé hi ho deixem reposar una mica a la nevera perquè el llevat faci augmentar la massa.
La maionesa la farem quan ja tinguem a punt els bunyols, ja que així ens quedarà més escumosa. Posarem un ou, una mica de llet, all, julivert i sal en un pot de batedora. Afegirem unses 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra i ho batrem amb la batedora. Ho reservarem a la nevera, o a temperatura ambient si l'hem de servir al cap de poca estona.
A l'hora de servir els bunyols tenim dues opcions. La primera, és fer-ho en racions individuals (format tapa):
L'altra possibilitat és fer-ho en plat, i que cadascú vagi picant del mateix lloc, com aquí:
En qualsevol de les dues maneres de servir aquests bunyols, ja us asseguro que sempre queden bons, si us agrada el bacallà. I podeu fer força massa perquè es conserva molt bé al congelador (això sí, sense l'ou) i així podeu anar repetint-ho moltes vegades.
Aquest cap de setmana la cosa ha anat de bunyos de bacallà hehehe. M'encanten!!
ResponEliminaSí, ja ho veig! Petons
EliminaMai he preparat bunyols de bacallà, els veig difícils de fer! però sempre que en menjo en gaudeixo un munt. Amb aquesta maionesa lleugera m'has acabat de robar el cor, hi sucaria cada mossegada!
ResponEliminaNo són difícils, ja veuràs si els proves de fer! Petons
EliminaTinc uns bunyols de bacall¡a pendents de publicar, però aquests amb la maionesa deuen estar molt bons.
ResponEliminaPetons.
Ja tinc ganes de veure'ls! Amb maionesa estan més sucosets, sí. Petonet!
Eliminauna manera deliciosa y distinta de saborear unos ricos buñuelos,el aperitivo en cuchara fantastico
ResponEliminapeto
Gràcies per la visita, Miquel!
EliminaMMMMMMMmmmmmmm! M¨agraden moltíssim però no els he tastat mai amb "maio" Em ve salivera!
ResponEliminaAi, a mi també m'agraden molt... massa! Amb maio estan molt bons també! Petons
Eliminabunyols de bacalla amb maionesa, m'agrada molt aquesta idea.
ResponEliminaJa em diràs què tal si ho proves, lolines!
EliminaUn bon aperitiu sens dubte, amb un martini ben fresquet...i apa!!!
ResponEliminapetonets.
Vas forta, Mamilu! Amb martini i tot i a ballar la samba!!! ha ha ha. Petonet
EliminaEl bacallà no m'entusiasme però en canvi, en format bunyol me'l menjo molt de gust. Servit a la cullera queda un aperitiu vistós i molt elegant.
ResponEliminaAmb bunyol queda diferent, oi Gemma? Petonet
EliminaQue apetitosos, m'agrada l'idea amb la salsa de maionesa.
ResponEliminaUna abraçada
Queden bons amb salsa, sí! petons cris
EliminaA mi m'encanta el bacallá i amb format bunyol....es que m'encanta. De fet en vaig fer dies enrrere i els tinc pendents de publicar.
ResponEliminaPetonets.
Ja ja ja! T'encanta molt, ja ho veig. A mi també. A veure si publiques els teus i fem intercanvi! PEtonet
EliminaM'assembla que aquest cap de setmana molts hem menjat bacallà! Que bons aquests bunyols.
ResponEliminaAh, gràcies pel comentari de l'hort, ja en parlarem.
Nani
m'agraden molt els bunyols de bacallà, i saps que encara no n'he fet mai??? em guardo al recepta Marina. petonets
ResponElimina