Avui fem croquetes. Que bones que són, les croquetes! Com molt bé sabem molts de nosaltres són l'embolcall perfecte per a molts ingredients que tenim a l'abast cada temporada de l'any. Permeten múltiples farciments: de carn, de peix, de verdures,... potser per això són tan universals...? Avui, però, ens quedem al mediterrani. M'he decidit fer unes croquetes que recuperen un clàssic de la cuina catalana, el bacallà amb panses i pinyons, però aquí reformulat. Aquesta recepta també ha resultat ser ser un bon farciment per una croqueta acabada de fer, ben calentona!
Què necessitem?
1 llom de bacallà dessalat
75 g de pinyons
50 panses de corint
200 ml. de llet (aprox.)
1 nou de mantega pomada
2 c. de farina blanca
1 polsim de nou moscada
sal i pebre
farina de galeta per arrebossar
El primer que farem serà esqueixar el bacallà 'a la bruta' i torrar una mica els pinyons, ja que així alliberaran més ràpidament els olis essencials i es tornaran més aromàtics. A continuació, en una paella, farem la beixamel, que en aquest cas ens interessa que sigui força espessa. Seguirem el procés habitual: fonem la mantega, afegim les cullerades de farina i, quan aquesta comenci a quedar daurada, afegim la llet sense deixar de remenar. Abans d'apagar el foc hi ratllem una mica de nou moscada, afegim un xic de sal i deixem que la beixamel s'espasseixi una mica a temperatura ambient.
Arriba el moment d''integrar tots els ingredients en una sola massa, que serà el farcit de la croqueta. En un mateix bol hi posarem la beixamel refredada, els pinyons, les panses i el bacallà que prèviament hem esqueixat. Ho remenarem bé:
Farem boletes amb la massa i les arrebossarem amb pa ratllat (farina de galeta). No patiu si no us queden amb la forma perfecte, perquè ja podrem anar-les modulant abans de tirar-les a la paella, aquestes croquetes són tan tovetes que ho permeten:
Finalment, ho fregirem en una paella amb oli abundant i ens les menjarem, acompanyades d'una bona amanida o d'un pa amb oli acabat de torrar. També són prou bones fredes, si us ve més de gust...
Aquestes croquetes han de ser un 10!
ResponEliminaAmb el bacallà, les panses i els pinyons... Mmmmm
A més ténen una pinta sucoseta, sucoseta...
Anna: Sí, molt sucosetes!! Petonet guapa
Eliminaummmmm, amb panses i pinyons, molt bona idea.
ResponEliminaAmb panses i pinyons hi acaba de donar el toc, per ser una mica diferents que amb bacallà i prou, no? Petons
EliminaMolt molt molt però molt a favor d'aquestes croquetes. Però molt eh!! Molt!! :)))
ResponEliminaMolt molt...? Quin %? he he .Petonet
EliminaUnes croquetes ben originals. I quina textura que tenen!
ResponEliminaGràcies! La veritat és que són molt sucoses. Petons
EliminaOstres Marina! Aquí m'has guanyat el cor!! Quines croquetes més originals, amb el que a mi m'agrada el bacallà amb panses i pinyons! Quina gran aportació, moltes gràcies!
ResponEliminaPetons
Sandra
De res, Sandra! A vosaltres per la proposta!!! Petonet
EliminaQué boníssimas ...aixi no les he fetas mai...avui va de bacallá, ja,ja,ja...he fet bacallá a la marinera!!! telepatía pura...ja,ja deu ser la fred!!!
ResponEliminaPetonets.
Doncs ara mateix m'ho miro, Mamilu! Petonet
EliminaEl bacallà no m'entusiasme gaire però en canvi, així en croquetes, estic segura que m'encantarien. I les panses i pinyons lliguen molt bé amb el bacallà, li deuen donar un punt diferent molt especial ;)
ResponEliminaGemma, es nota el gust del bacallà però si és la textura el que no t'agrada, amb les croquetes no has de patir! petonet!
Eliminayo al 100% a favor de aquestas croquetes,fantasticament bones
ResponEliminapeto
ÉS un elogi aquest 100€ venint de tu, Miquel! ;-)
EliminaRenoi, les segones croquetes que ja veig avui... són ESPLÈNDIDES!, així de bacallà em semblen fantàstiques, però amb aquests pinyonets torrats...SUBLIMS!!!je,je, ja m'agradaria tastar-ne ni que fos una... A reveure.
ResponEliminaMercè, qui sap si algun dia, en alguna trobada... no en porto alguna... he he. Tot bé? Petonets!
EliminaLes panses i els pinyons han de donar-li molt bon gus a les croquetes. Fas unes receptes molt bones.
ResponEliminaPetons.
Unes croquetes delicioses, de bacallà!!!!!, ummmmmmm
ResponEliminaPetons
Gràcies per la visita, Sión! Petonets
EliminaQue bones! No n'he provat mai així, les farè a casa que segur que agradaran molt.
ResponEliminaUna abraçada
Que bones i que originals Marina!
ResponEliminaUna proposta genial.
Petonets
Qué buena pinta. Me parecen genial los ingredientes. Tengo que probarlas. Gracias.
ResponEliminaMolt bones aquestes de bacallà. I amb les panses i els pinyons encara més! Per cert, sóc la Marina de Xocolata Desfeta, no de Blaukitchen! Haha! Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaPetonets!
Ostres Marina, perdona!! Ara ja no me n'oblidaré. Gràcies per dir-m'ho!!! Petonet
EliminaLes croquetes de bacallà són de les meves preferides, així amb panses i pinyons han de ser molt bones. Bona idea!!!
ResponEliminaPetons
Queden molt bones, Carme. Ja em diràs si t'agraden si proves de fer-ne! petons!
EliminaBen bones i gustoses les croquetes de bacallà, i a més amb aquests ingredients afegits de deu !!! petons,
ResponElimina