dimarts, 7 de febrer de 2012

Croquetes de bacallà-amb-panses-i-pinyons



Avui fem croquetes. Que bones que són, les croquetes! Com molt bé sabem molts de nosaltres són l'embolcall perfecte per a molts ingredients que tenim a l'abast cada temporada de l'any. Permeten múltiples farciments: de carn, de peix, de verdures,... potser per això són tan universals...? Avui, però, ens quedem al mediterrani. M'he decidit fer unes croquetes que recuperen un clàssic de la cuina catalana, el bacallà amb panses i pinyons, però aquí reformulat. Aquesta recepta també ha resultat ser ser un bon farciment per una croqueta acabada de fer, ben calentona!


Què necessitem?
1 llom de bacallà dessalat
75 g de pinyons
50 panses de corint
200 ml. de llet (aprox.)
1 nou de mantega pomada
2 c. de farina blanca
1 polsim de nou moscada
sal i pebre
farina de galeta per arrebossar

El primer que farem serà esqueixar el bacallà  'a la bruta' i torrar una mica els pinyons, ja que així alliberaran més ràpidament els olis essencials i es tornaran més aromàtics. A continuació, en una paella, farem la beixamel, que en aquest cas ens interessa que sigui força espessa. Seguirem el procés habitual: fonem la mantega, afegim les cullerades de farina i, quan aquesta comenci a quedar daurada, afegim la llet sense deixar de remenar. Abans d'apagar el foc hi ratllem una mica de nou moscada, afegim un xic de sal i deixem que la beixamel s'espasseixi una mica a temperatura ambient.


Arriba el moment d''integrar tots els ingredients en una sola massa, que serà el farcit de la croqueta. En un mateix bol hi posarem la beixamel refredada, els pinyons, les panses i el bacallà que prèviament hem esqueixat. Ho remenarem bé:


Farem boletes amb la massa i les arrebossarem amb pa ratllat (farina de galeta). No patiu si no us queden amb la forma perfecte, perquè ja podrem anar-les modulant abans de tirar-les a la paella, aquestes croquetes són tan tovetes que ho permeten:


Finalment, ho fregirem en una paella amb oli abundant i ens les menjarem, acompanyades d'una bona amanida o d'un pa amb oli acabat de torrar. També són prou bones fredes, si us ve més de gust...

Amb aquesta recepta participo a la proposta Recepta del 15 d 'Els Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata desfeta del mes de febrer. Gràcies!

30 comentaris:

  1. Aquestes croquetes han de ser un 10!
    Amb el bacallà, les panses i els pinyons... Mmmmm
    A més ténen una pinta sucoseta, sucoseta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna: Sí, molt sucosetes!! Petonet guapa

      Elimina
  2. ummmmm, amb panses i pinyons, molt bona idea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb panses i pinyons hi acaba de donar el toc, per ser una mica diferents que amb bacallà i prou, no? Petons

      Elimina
  3. Molt molt molt però molt a favor d'aquestes croquetes. Però molt eh!! Molt!! :)))

    ResponElimina
  4. Unes croquetes ben originals. I quina textura que tenen!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! La veritat és que són molt sucoses. Petons

      Elimina
  5. Ostres Marina! Aquí m'has guanyat el cor!! Quines croquetes més originals, amb el que a mi m'agrada el bacallà amb panses i pinyons! Quina gran aportació, moltes gràcies!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Sandra! A vosaltres per la proposta!!! Petonet

      Elimina
  6. Qué boníssimas ...aixi no les he fetas mai...avui va de bacallá, ja,ja,ja...he fet bacallá a la marinera!!! telepatía pura...ja,ja deu ser la fred!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara mateix m'ho miro, Mamilu! Petonet

      Elimina
  7. El bacallà no m'entusiasme gaire però en canvi, així en croquetes, estic segura que m'encantarien. I les panses i pinyons lliguen molt bé amb el bacallà, li deuen donar un punt diferent molt especial ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, es nota el gust del bacallà però si és la textura el que no t'agrada, amb les croquetes no has de patir! petonet!

      Elimina
  8. yo al 100% a favor de aquestas croquetes,fantasticament bones
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. ÉS un elogi aquest 100€ venint de tu, Miquel! ;-)

      Elimina
  9. Renoi, les segones croquetes que ja veig avui... són ESPLÈNDIDES!, així de bacallà em semblen fantàstiques, però amb aquests pinyonets torrats...SUBLIMS!!!je,je, ja m'agradaria tastar-ne ni que fos una... A reveure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, qui sap si algun dia, en alguna trobada... no en porto alguna... he he. Tot bé? Petonets!

      Elimina
  10. Les panses i els pinyons han de donar-li molt bon gus a les croquetes. Fas unes receptes molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Unes croquetes delicioses, de bacallà!!!!!, ummmmmmm
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Sión! Petonets

      Elimina
  12. Que bones! No n'he provat mai així, les farè a casa que segur que agradaran molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Que bones i que originals Marina!
    Una proposta genial.
    Petonets

    ResponElimina
  14. Qué buena pinta. Me parecen genial los ingredientes. Tengo que probarlas. Gracias.

    ResponElimina
  15. Molt bones aquestes de bacallà. I amb les panses i els pinyons encara més! Per cert, sóc la Marina de Xocolata Desfeta, no de Blaukitchen! Haha! Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Marina, perdona!! Ara ja no me n'oblidaré. Gràcies per dir-m'ho!!! Petonet

      Elimina
  16. Les croquetes de bacallà són de les meves preferides, així amb panses i pinyons han de ser molt bones. Bona idea!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bones, Carme. Ja em diràs si t'agraden si proves de fer-ne! petons!

      Elimina
  17. Ben bones i gustoses les croquetes de bacallà, i a més amb aquests ingredients afegits de deu !!! petons,

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...