dilluns, 20 d’agost del 2012

Sardines amb pisto, una tapa de reciclatge


Què passa quan tornes de vacances? Sovint, la nevera és buida i les botigues tancades. L'aire que es respira encara és calent, com les vacances que, a poc a poc, vam deixant enrere. Després del parèntesi estiuenc, de les nits de lluna, estrelles i mosquits, de sol roent i cerveses fresques sota les porxades a l'ombra, el Tapa't de tapes ja torna a ser aquí per a seguir amb ànsia les vostres propostes i, és clar, per a presentar-vos-en de noves. Com deia, torna la rutina, la feina, les curses matineres perquè no se'ns escapi el tren, els ulls enlleganyats de bon matí, el cafè carregat per a fer fora la son... De tan en tan, encara amb temps per a recordar que ens ho hem passat bé, aquestes vacances.

A la cuina, per aquests casos d'aterratge a casa sobtat, sense temps per a comprar res al mercat, i perquè la patacada no sigui massa forta us proposo recuperar alguns relleus que ens havien quedat immortalitzats al congelador o al rebost. Avui, per a reprendre el fil del Tapa't, us proposo una recepta d'aprofitament total.

Ingredients:
Sardines en conserva (explicades aquí)
Salsa de tomàquet de llauna
Pisto readaptat (pebrot verd i vermell, carbassó, ceba)
Pebre negre
Herbes aromàtiques (opcional)



El que farem primer serà saltejar els pebrots i la ceba, tallats a dauets petits. Seguidament, traurem la sal de les sardines que tenim en conserva i els canviarem l'aigua dues o tres vegades. Finalment, afegirem la salsa de tomàquet al sofregit de verdures. I emplatarem. A la base, una bona cullerada de salsa de verdures. I al damunt, les sardines en conserva. I... per acabar-ho d'arrodonir, unes bones llesques de pa per sucar!



12 comentaris:

  1. Benvinguda Marina! Ja se't trobava a faltar! A mi encara em falta fer el viatget "gros" de vacances, de moment les estic passant morta de calor a Barcelona jejeje
    Aquestes receptes que surten de restes i conserves acostumen a ser unes sorpreses fantàstiques, com la teva!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sandra! Ja tenia ganes de tornar-vos a veure. Ara et vinc a fer una visiteta! Petonets

      Elimina
  2. Hola Marina!! que bé que ja tornis a estar per aquí, espero que hagin anat super bé les vacances!! ja vaig veure els tallers de fang, i em vaig estar mirant l'adreça que em vas dir. Per aquest estiu no ha pogut ser però per un altre m'agradaria molt anar-hi!
    Aquest plat d'aprofitament em sembla fantàstic!! Les conserves són una meravella, oi? ara a casa n'estem fent de tota mena amb les coses de l'hort, no vegis com en gaudim a l'hivern!!
    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Bet! Doncs ja m'informaràs si t'animes al curs de ceràmica. Per setmana Santa també en fan! Potser ens hi trobem... he he. Petons

      Elimina
  3. Hola Marina,
    Quin plat més bo.
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  4. Quin goig tornar-te a llegir. Tens raó quan tornes la nevera és buida i les botigues tancades i de la calor, ja millor ni parlar-ne. T'ha quedat molt apanyat i bó.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment! Encantada de tornar per acompanyar-vos. Petons!

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...