dijous, 2 de maig del 2013

Pastís de pastanaga i pol·len


El d'avui és un pastís d'invent. Partint de la idea del tradicional i popular carrot pie, fet de pastanaga i força especiat, he incoporat la idea de la mel, però en forma de pol·len. Quan encara era estudiant, me'n prenia una cullerada al dia, acompanyant-lo de iogurt o llet, però reconec que en forma de grànuls no m'acabava de convèncer... així que li he donat una nova utilitat.


Els grànuls de pol·len que les abelles transporten a les seves potes del darrere, els obtenen pastant diferents ingredients: Pol·len, nèctar i secrecions de les glàndules hipo faríngies de la abella. Els grànuls de pol·len de les abelles són una barreja complexa de nombrosos nutrients: Proteïnes: 35%, sucres: 50%, greixos: 5% (àcids grassos insaturats), vitamines del grup B (fins i tot una petita quantitat de B12), C, E i pro vitamina A (beta caroté), minerals (destaca el potassi, calci, magnesi i silici), flavonoides (com la quercitina, de gran poder antioxidant).

El pol·len es molt nutritiu i tonificant. Té un efecte revitalitzant sobre tot l'organisme. Es recomana especialment per a resoldre problemes en els següents casos: Anorèxia, astènia, trastorns nerviosos, al·lèrgies, acné.

Bé, ara sí... la recepta!

Ingredients:
4 ous
200 g de sucre
140 ml d'oli d'oliva
4 pastanagues ratllades
3 c. soperes de pol·len
175 g de farina
1 sobre de llevat (impulsor)
2 c. de cafè de canyella
2 c. de cafè de gingebre en pols
100 g de mascarpone
20 g de sucre


En un bol, barregem els ous amb el sucre, fins que es comencin a blanquejar. Seguidament, afegim l'oli i continuem remenant. Després, també incoporem la pastanaga ratllada i el pol·len. Seguim rementant i afegim la canyella en pols i el gingebre. Finalment, anem afegint la farina, a poc a poc i sense parar de remenar, i el llevat. Ho deixem reposar mitja hora a temperatura ambient.


Mentrestant, posem a preescalfar el forn a 200 ºC durant 10 minuts. En el moment d'introduïr el pastís al forn abaixem la temperatura fins a 180 ºC. Deixem coure el pastís durant 40 - 45 minuts. I el traiem.


Batem una mica de formatge mascarpone i l'escampem per sobre:


I ja el tenim a punt per servir! Bon profit!









32 comentaris:

  1. ohhh que maravilla! se ve delicioso, bicos

    ResponElimina
  2. Amb la cobertura de mascarpone fa una pinta...
    Que et queda algun trosset?

    Petons!

    ResponElimina
  3. Ostres sí Marina, semble que ens haguem llegit el pensament. Aquests pastissos amb pastanaga i també els de carbassa queden ben bons i son dels que a mi més m'agraden. I el amb el polen molt nutritiu. Un vot per les coses naturals!!! Petons.

    ResponElimina
  4. Una bona manera de prendre el pol.len.
    Ha d'estar fantàstic amb el glassejat de mascarpone.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Segur que aquest invent del pol·len hi haurà quedat boníssim!! Quina pinta més bona, es veu ben esponjós i tovet!! Ja en provaria un trosset... :P

    Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  6. Mai he tastat el pol.len, però veient el resultat i les qualitats tan bones que te m'hauré d'animar.
    Petons!

    ResponElimina
  7. oh, no havia pensat mai amb el pol·len per fer dolços, però el gust combina molt bé! Una abraçada

    ResponElimina
  8. Bon dia!
    Mira que són bons aquests pastissos. És veu ben esponjós, si el tingués per berenar avui...

    ResponElimina
  9. Quina inventiva !!!!! Una manera molt divertida de menjar pol.len i aprofitar eixe producte tant sa. Besets...

    ResponElimina
  10. No sabia que tingués tantes propietats, el pol·len! Uf, m'encantaria menjar-ne un trosset per berenar ^^
    Molts petons ^^

    ResponElimina
  11. A més de nutritiu, quina pinta!!! Immillorable! Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Ha de quedar un pastís molt gustós, ideal per un esmorzar saludable i energètic.

    ResponElimina
  13. Ha de ser bonissim !! .......Et creuràs que encara no n'he fet cap de pastanaga.
    petons

    ResponElimina
  14. Una proposta boníssima!!! No l'he tastat mai el polen però sí sabia que tenia moltes propietats! Potser amb aquest pastisset el començarem a consumir tot sovint!

    ResponElimina
  15. Que rico Marina!!!! Un besote muy grandeeeeee

    ResponElimina
  16. No sé, no sé..sóc al.lèrgica al pol.len!!!

    ResponElimina
  17. Te molt bona pinta.. pero no el puc fer a casa!! Tenim al.lergia al pollen!! :( Un peto

    ResponElimina
  18. Una molt bona idea la d'incorporar el pol·len. M'agrada,
    Nani

    ResponElimina
  19. Veig que has fet canvi de look al blog. M'agrada!!!! La recepta bona i saludable, a veure si començo a fer els meus pinitos amb els dolços. Quan ho expliques sembla tan senzill.Per cert blog o bloc?? Sempre he pensat que s'havia de dir bloc en català, però en general veig més bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de fa un mes és "blog", Àgata. El DIEC ha acceptat aquesta forma pels blogs, forma que deriva en bloguer/bloguera. Per distingir-ho de bloc (el de paper). Però vaja... no sé si m'acaba de convèncer, això. Derivar en "blocaire" era molt bonic! he he. Petons

      Elimina
  20. No he provat mai dels mais el pol·len, però vaja, aquest original carrot cake té una pinta fantàstica i segur q està genial!!

    ResponElimina
  21. un invent que a més de preciós és bonissim i sa.

    ResponElimina
  22. Un bon conjunt de sabors...m'encantan.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. oohh el polen!! fa molt que no en menjo i es tan sa!!! m'encanta aquest pastis Marina, que original, de veritat que el faré ja! petons

    ResponElimina
  24. No he provat mai el polen, però desprès de veure aquest pastis, tindre que posar-hi remei : )
    Petons

    ResponElimina

  25. Marina; La pastanaga a la cuina costa de col.locar-la, sinó és amb amanides, bullida, en el caldo... encara que ara estàn molt de moda els pastissos de pastanaga, aquest que ens presentes aquí, junt amb el pol.len resulta diferent i original a la vegada. No em desagrada.
    Salutacions Marina¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  26. Jo també n'he pres de pol·len però tens raó, potser millor en pastís tot i que t'acabes acostumant a menjar-lo a cullerades.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  27. Que aspecte tan esponjoso i ric que té. Mai els he fet amb pastanaga, i menys utilitzant pol·len... caldrà posar remei a això.

    ResponElimina
  28. mara de deu quina pintassa !!!
    M'ENCANTA LA RECEPTA
    Besades menorquines

    ResponElimina
  29. Fabulós! m'el apunto, m'encanten tots els ingredients d'aquest pastís.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...