El d'avui és un pastís d'invent. Partint de la idea del tradicional i popular carrot pie, fet de pastanaga i força especiat, he incoporat la idea de la mel, però en forma de pol·len. Quan encara era estudiant, me'n prenia una cullerada al dia, acompanyant-lo de iogurt o llet, però reconec que en forma de grànuls no m'acabava de convèncer... així que li he donat una nova utilitat.
Els grànuls de pol·len que les abelles transporten a les seves
potes del darrere, els obtenen pastant diferents ingredients: Pol·len, nèctar i secrecions de les glàndules hipo faríngies
de la abella. Els grànuls de pol·len de les abelles són una barreja complexa
de nombrosos nutrients: Proteïnes: 35%, sucres: 50%, greixos: 5% (àcids
grassos insaturats), vitamines del grup B (fins
i tot una petita quantitat de B12), C, E i pro vitamina A (beta caroté), minerals (destaca el potassi, calci, magnesi i silici), flavonoides (com la quercitina, de
gran poder antioxidant).
El pol·len es molt nutritiu i tonificant. Té un efecte
revitalitzant sobre tot l'organisme. Es recomana especialment per a resoldre problemes en els següents
casos: Anorèxia, astènia, trastorns nerviosos, al·lèrgies, acné.
Bé, ara sí... la recepta!
Ingredients:
4 ous
200 g de sucre
140 ml d'oli d'oliva
4 pastanagues ratllades
3 c. soperes de pol·len
175 g de farina
1 sobre de llevat (impulsor)
2 c. de cafè de canyella
2 c. de cafè de gingebre en pols
100 g de mascarpone
20 g de sucre
En un bol, barregem els ous amb el sucre, fins que es comencin a blanquejar. Seguidament, afegim l'oli i continuem remenant. Després, també incoporem la pastanaga ratllada i el pol·len. Seguim rementant i afegim la canyella en pols i el gingebre. Finalment, anem afegint la farina, a poc a poc i sense parar de remenar, i el llevat. Ho deixem reposar mitja hora a temperatura ambient.
Mentrestant, posem a preescalfar el forn a 200 ºC durant 10 minuts. En el moment d'introduïr el pastís al forn abaixem la temperatura fins a 180 ºC. Deixem coure el pastís durant 40 - 45 minuts. I el traiem.
Batem una mica de formatge mascarpone i l'escampem per sobre:
I ja el tenim a punt per servir! Bon profit!
ohhh que maravilla! se ve delicioso, bicos
ResponEliminaAmb la cobertura de mascarpone fa una pinta...
ResponEliminaQue et queda algun trosset?
Petons!
Ostres sí Marina, semble que ens haguem llegit el pensament. Aquests pastissos amb pastanaga i també els de carbassa queden ben bons i son dels que a mi més m'agraden. I el amb el polen molt nutritiu. Un vot per les coses naturals!!! Petons.
ResponEliminaDe pastanaga!! delicios!!! Petonets
ResponEliminaUna bona manera de prendre el pol.len.
ResponEliminaHa d'estar fantàstic amb el glassejat de mascarpone.
Petons.
Segur que aquest invent del pol·len hi haurà quedat boníssim!! Quina pinta més bona, es veu ben esponjós i tovet!! Ja en provaria un trosset... :P
ResponEliminaUna abraçada Marina!
Mai he tastat el pol.len, però veient el resultat i les qualitats tan bones que te m'hauré d'animar.
ResponEliminaPetons!
oh, no havia pensat mai amb el pol·len per fer dolços, però el gust combina molt bé! Una abraçada
ResponEliminaBon dia!
ResponEliminaMira que són bons aquests pastissos. És veu ben esponjós, si el tingués per berenar avui...
Quina inventiva !!!!! Una manera molt divertida de menjar pol.len i aprofitar eixe producte tant sa. Besets...
ResponEliminaNo sabia que tingués tantes propietats, el pol·len! Uf, m'encantaria menjar-ne un trosset per berenar ^^
ResponEliminaMolts petons ^^
A més de nutritiu, quina pinta!!! Immillorable! Una abraçada!
ResponEliminaHa de quedar un pastís molt gustós, ideal per un esmorzar saludable i energètic.
ResponEliminaHa de ser bonissim !! .......Et creuràs que encara no n'he fet cap de pastanaga.
ResponEliminapetons
Una proposta boníssima!!! No l'he tastat mai el polen però sí sabia que tenia moltes propietats! Potser amb aquest pastisset el començarem a consumir tot sovint!
ResponEliminaQue rico Marina!!!! Un besote muy grandeeeeee
ResponEliminaNo sé, no sé..sóc al.lèrgica al pol.len!!!
ResponEliminaQue bo!!! M'encanta! petons
ResponEliminaTe molt bona pinta.. pero no el puc fer a casa!! Tenim al.lergia al pollen!! :( Un peto
ResponEliminaUna molt bona idea la d'incorporar el pol·len. M'agrada,
ResponEliminaNani
Veig que has fet canvi de look al blog. M'agrada!!!! La recepta bona i saludable, a veure si començo a fer els meus pinitos amb els dolços. Quan ho expliques sembla tan senzill.Per cert blog o bloc?? Sempre he pensat que s'havia de dir bloc en català, però en general veig més bloc.
ResponEliminaDes de fa un mes és "blog", Àgata. El DIEC ha acceptat aquesta forma pels blogs, forma que deriva en bloguer/bloguera. Per distingir-ho de bloc (el de paper). Però vaja... no sé si m'acaba de convèncer, això. Derivar en "blocaire" era molt bonic! he he. Petons
EliminaNo he provat mai dels mais el pol·len, però vaja, aquest original carrot cake té una pinta fantàstica i segur q està genial!!
ResponEliminaun invent que a més de preciós és bonissim i sa.
ResponEliminaUn bon conjunt de sabors...m'encantan.
ResponEliminaPetonets.
oohh el polen!! fa molt que no en menjo i es tan sa!!! m'encanta aquest pastis Marina, que original, de veritat que el faré ja! petons
ResponEliminaNo he provat mai el polen, però desprès de veure aquest pastis, tindre que posar-hi remei : )
ResponEliminaPetons
ResponEliminaMarina; La pastanaga a la cuina costa de col.locar-la, sinó és amb amanides, bullida, en el caldo... encara que ara estàn molt de moda els pastissos de pastanaga, aquest que ens presentes aquí, junt amb el pol.len resulta diferent i original a la vegada. No em desagrada.
Salutacions Marina¡¡ :O) :O)
Jo també n'he pres de pol·len però tens raó, potser millor en pastís tot i que t'acabes acostumant a menjar-lo a cullerades.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Que aspecte tan esponjoso i ric que té. Mai els he fet amb pastanaga, i menys utilitzant pol·len... caldrà posar remei a això.
ResponEliminamara de deu quina pintassa !!!
ResponEliminaM'ENCANTA LA RECEPTA
Besades menorquines
Fabulós! m'el apunto, m'encanten tots els ingredients d'aquest pastís.
ResponElimina