Passen depressa, les vacances! Sí, ben cert. Això és el que ens repetim molts dels que avui tornem a la feina després d'unes setmanes de desconnexió i descans (merescut), unes setmanes que ens han permès gaudir de l'altra vida, sobretot, la de l'oci, i també de la família. En tot cas, sigui de vacances o treballant, seguim menjant, i ho fem amb receptes ben variades. Als que ens agrada la cuina, la tristesa post vacacional ens agafarà entre fogons, i veient-la passar li direm adéu ben aviat. Ja som aquí!
Bé, doncs avui us presento un plat d'aquells que pot ajudar-nos a tornar a posar fil a l'agulla a les dietes baixes en greixos. Es tracta d'un plat gustós, i ben nutritiu, que no conté proteïna animal però que, ves per on, porta molta proteïna vegetal. El seitán, i les llenties, ens ajudaran a no perdre l'energia sense excedir-nos en greixos. Vaig provar l'estofat del seitán macerat amb vi ja fa força anys i em va convèncer des del primer moment. Avui em disposo a explicar-vos com l'he fet. Us quedeu?
Ingredients:
seitán
carbassa
albergínia
pebrot verd
tomàquets
llenties (cuites prèviament)
1 got de vi negre de criança
Trossegem les verdures "a la bruta", és a dir, a daus força grossos. Els fiquem en una cassola, prèviament untada amb oli. Ho salem i o comencem a coure, primer a foc fort, i després a foc mig. Hi afegim el seitán, tallat a daus de la mida de les verdures, i seguim coent.
Quan les verdures ja hagin suat i comencin a enrossir-se, hi afegim el vi.
Seguim coent, a foc mig, i amb la cassola tapada. Fem un tast al cap de 30 minuts. Si cal, hi afegim més sal. Seguim coent 10 minuts més, amb la cassola destapada, i parem el foc. Deixem reposar una mica, dins la cassola mateix.
Finalment, fem una escalfada final i servim, ben calentó, i col·locant les llenties a la base del plat. L'estofat i el seu suc regaran el llegum.Queda un brou ben bo, per a sucar-hi pa!
Marina,ja toca altre cop posar-nos amb la dieta? (sisembla que va ser ahir la darrera vegada! :D)
ResponEliminaRealment té un aspecte espectacular, un estofat dels de tota la vida, però amb seitan!!
ResponEliminaSembla que ja torna la normalitat i ja estem tots de nou per aquí!
Petonets
Marina, pero qué delicia, se me ha hecho la boca agua solo con ver las fotos, haces maravillas en la cocina!
ResponEliminaUn besito grande y feliz semana
hola Marina guapa!! pero vaya recetita que has hecho me gusta muchísimo, enhorabuena. unbesoteeeeeeeeeee
ResponEliminaMolt bé aquesta recepta per la tornada de vacances. Mai he sabut com s'havia de cuinar el seitan. Gràcies i Benvinguda!!!
ResponEliminaUna recepta molt sana, per encarar la tardor.
ResponEliminaGràcies i feliç incorporació!!
Emma
Mmm una recepta bonissima!!! Mai he probat el seitan pero em vull animar perque segur que m'agrada molt! Petons,
ResponEliminaUn plat ben sà. D'aquesta manera es més fàcil mejar el seitàn, sense trobar a faltar la carn.
ResponEliminaLa millor manera de passar la "depre" post-vacacional es entre olles, no tenim remei, hehehe.
Petons.
Quina bona pinta Marina!
ResponEliminaQue tinguis una bona tornada, i no se't faci molt dur el setembre!
Petons!
jo sóc molt d'estofats de carn, però he de dir que amb aquest totalment vegetal no es troba gens a faltar la proteïna animal: boníssim!
ResponEliminaUna molt bona recepta per a la tornada !! No n'havia sentit a parlar mai del seitan ......hauré d'investigar.
ResponEliminapetons
Molt bona pinta aquest estofadet :). Benvinguda de nou al "mundillu"
ResponEliminaUn plat contundent per celebrar una esperada tornada! Petons!
ResponEliminaSuposo que aquesta recepta estarà igual de bona amb tofu, és que el seitàn no m'acaba de fer el pes. Recepta ideal per la tornada de vacances. Bon retorn, Marina!
ResponEliminaQuina recepta!! Una manera original per sortir del típic seitan passat per la paella. Li donarem una segona oportunitat al seitan :)
ResponEliminaQué original! Me ha encantado tu propuesta! Delicioso y sano!
ResponEliminaHola de nou!! No he provat mai el seitan però té una pinta aquest plat....deliciosa! petons
ResponEliminaQué guiso tan rico, me parece una propuesta muy buena. Besos
ResponEliminatoma ya!!! un plat vegetariaà per excelencia!!! m'agrada molt el seità i aquest plat t'ha quedat de luxe!! si es que a vegades no cal menjar tanta carn, oi?! petons
ResponEliminaNo n'he tastat mai de seitan, pero aquest fa tan bona pinta que m'animaré a provar-ho. I si: els fogons sòn un bon lloc per passar la depre post-vacacional. Petons ! ! !
ResponEliminaJa tornem tots a la normalitat i al treball.
ResponEliminaEns has preparat un plat ideal per a començar la dieta sana
La veritat es que mai he provat el seitan... sà que em fa por el gust que pugui tenir i si agradarà a casa...
ResponEliminaMarina, a que recorda el gust del seitan???
Ahhhhh, i benvinguda altre cop!!!
És difícil de dir, Lourdes, però a mi em recorda molt la pilota de l'escudella, és a dir, la carn picada que es fa servir per la carn d'olla. Prova-ho, jo crec que no et decebrà. Té un gust més familiar que el famós tofu!
EliminaDoncs ja ho provaré... gràcies.
EliminaNo he tastat mai el seitàn, veient el plat em venen ganes de fer-ne, el plat té molt bona pinta.
ResponEliminaUna abraçada.
A mi m'aniria bé ara mateix, em costa remuntar després de l'estiu... uf!!!
ResponEliminaGracies, bonica! Bona tornada i anem agafant el fil de la feina!
Un estoffat ben original, per tastar-lo. Petons i bon retorn.
ResponEliminaA casa encara no hem provat el seitan encara que sí el Tofu! Aquest plat és molt original y nutritiu!! Me l'apunto!
ResponElimina