Aquesta és una d'aquelles tapes que podeu posar a taula qualsevol dia de l'any, i també pels àpats de Nadal, si teniu comensals disposats a tastar aperitius que siguin una mica més sorprenents que els tradicionals, segurament tant o més bons, però ja coneguts pel nostre paladar. Avui us convido a tastar aquestes tapetes de tofu, que presendes amb un punxó, no necessiten ni coberts ni culleres.
Vaig fer-les el dia que vam anar a Barcelona a comprar en una d'aquelles botiques asàtiques enormes, on hi pots trobar de tot i més, i a preus mooolt més econòmics que no pas als supermercats habituals, on els productes "exòtics" no estan tan a l'abast. Espero que us agradin aquestes propsostes.
Ingredients.
Tofu fresc tradicional
1 ou
salsa de soja
Sèsam negre (ajonjolí) i sèsam blanc torrat
Salsa de wasabi i salsa de quetxup (o un altre chutney)
El tofu que us presento és de textura molt esponjosa, gairebé trencadís, per tant, cal tractar-lo amb compte.
Agafem l'ou i el deixatem amb la salsa de soja.
A continuació, tallem el tofu a daus, el punxem amb un escuradents o un palet decoratiu, i el banyem a la salsa d'ou amb soja. No fa falta afegir-hi sal perquè la salsa ja és prou salada.
Seguim aguantant el dau de tofu i l'arrebossem amb el sèsam de dos colors.
Gairebé estem acabant. Ara, és el moment d'introduir els daus de tofu arrebossats dins un cassó amb oli bullint.
Amb 4-5 minuts en tindrem prou. Els traiem i els deixem escórrer sobre un paper absorvent.
Els presentem sobre una pedra, fusta o plat bonic. I hi col·loquem unes petites perles de salsa, en aquest cas, de wasabi i quetxup, perquè poguem anar sucant els daus de tofu a mesura que els anem menjant.
Hija de mi vida que bocado más rico, y que vistoso queda, es perfecto para estas fechas.
ResponEliminabesinesss
No he provat mai el tofu! però si em fiquessis una d'aquestes tapetes davant, no dubtaria a fer-ho, fan molt bona pinta, i el cruixent de sèsam m'encanta!
ResponEliminaQuina presentació mes maca!!
ResponEliminaIgual com comenta l'Eva no le provat mai el tofu!
El sèsam si que m'agrada en le pa.
Un petó des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Marina, me fascina el tofu y no se me había ocurrido prepararlo de ésta forma, te ha quedado fantástico!
ResponEliminaUn besito
Tot plegat, presentació inclosa, és digne de restaurant amb estrella michelin.
ResponEliminaGenial Marina! M'encanta la idea de menjar el tofu com a tapa i amb el arrebossat de sèsam ha de quedar boníssim!
ResponEliminaUna abraçada
quina bona pinta que fa aquesta tapeta...! me l'apunto!!!
ResponEliminaM'he d'animar a menjar tofu. Aquest queda molt ben presentat I segur que té un toc cruixent que el déu fer molt apetitós, Marina. Petons.
ResponEliminaNo m'agrada massa el tofu, però si me'l presentes així crec que sí :P petonets
ResponEliminaVols que t'expliqui un secret???? No he tastat mai el tofu......uuupppsssss!!! Sóc una completa ignorant respecte a aquest ingredient!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Això del tofu m'ho tinc que treballar més....m'interesa i té moltes possibilitats. Bon exemple Marina !
ResponEliminaOooole Marina,gracias,esta tapa va or mí,me chifla compañera.Que deliciiiiiaaa!!
ResponEliminaApuntadísima queda en mi memoria.
Un besito ;))
No he provat mai el tofu.. Fa molt bona pinta!
ResponEliminauna buena y sana propuesta Marina¡
ResponEliminaBon Nadal
peto
Una proposta ideal pels vegetarians i per tothom!
ResponEliminaÉs veritat que a Sabadell el tofu és caríssim... l'has de pagar a preu de luxe :(
Amb el sèsam combina super bé.
Uns aperitius molt sans i originals!!! Idees genials per Nadal!!!
ResponEliminaQuina manera més xula de fer el tofu! ho probaré
ResponElimina