dimarts, 28 de gener de 2014

Calamars farcits acompanyats de camagrocs


Encara que a primer cop d'ull no ho sembli, aquesta recepta és entretinguda de fer. Però si la cuina agrada, el meu cas i el de molts, no fa mandra posar-s'hi ja que el resultat és deliciós, i no és difícil de fer. Aquest cop, vaig aprofitar per rehidratar uns camagrocs que havíem collit aquesta tardor al bosc del Montseny i els vaig fer servir per acompanyar els calamarsets de sofregit i potes, que ara us explico.

Ingredients:
Calamars sencers
Tomàquets
ceba
grans d'all
camagrocs


El que fem primer és posar a hidratar els camagrocs, en un bol amb força aigua, ja que aprofitarem el líquid per a la cocció de després. A continuació, netegem els calamars, els traiem la pell i tallem les potes a trossos petits.


tallem la ceba a daus i la posen en una paella, que començi a ofegar-se amb un xic d'oli i sal. A continuació, ratllem el tomàquet i l'afegim, empolsinant-hi una mica de sucre i sal, perquè perdi l'acidesa i s'amari de la resta d'ingredients. Després, també hi afegim els grans d'all laminats. finalment, hi posem lse potes del calamar, que haurem tallat ben petites. 


Seguim sofregint, fins que tots els ingredients quedin ben integrats i la ceba i el tomàquet hagin perdut l'aigua. Un cop tenim la fars a punt, comencem a farcir els calamars, en compte i amb l'ajut d'una cullera o una xeringa de farcir. Com que els calamars són petits, en aquest cas, la tasca és entretinguda. Poseu-vos música i el temps us passarà més bé! Quan els calamars siguin farcits, hi passem un escuradents a banda i banda, perquè no se'ns escapi la farsa quan els posem a la cassola. 


Ja els tenim a punt per coure. Els col·loquen en una cassola baixa, i hi afegim el suc dels camagrocs i els calamars mateixos. Rectifiquem de sal i deixem coure, a foc mig, durant uns 15 minuts, amb la tapa posada.



Passat aquest temps, ja els tenim a punt! Els podem servir al moment o bé deixar-los descansar fins l'endemà, que encara seran més bons. Com podeu veure, aquest és un plat ben lleuger, no porta gaire greixos i ens serveix tant si ens estem intentant aprimar com si no! Bon profit!









25 comentaris:

  1. Marina, qué pinta más estupenda que tienen estos calamares!! Me ha gustado por su sencillez y poca grasa, estupendos para mí. Bss.

    ResponElimina
  2. Marina que bons, si passes una mica de temps a la cuina i la recepta es com aquesta, no sap greu Ummm !!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Últimament estic veient moltes receptes de calamars farcits, i mira que ja fa temps que tinc ganes de fer-los i menjar-ne... serà un senyal? En tot cas, aquests teus es veuen genials, i els camagrocs, un company de viatge ideal!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Que buenos Marina!! Me encantan, aunque son un poco entretenidos, pero vale la pena.
    Te han quedado muy ricos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Doncs a mi em sembla des de primera vista que porta molta feina! Farcir els calamars és molt entretingut.
    Amb els camagrocs han de quedar boníssims, un mar i muntanya espectacular.

    ResponElimina
  6. Marina només de veure la foto del calamars; ja m'han entrat ganes de fer-ne. Si que son entretinguts però el resultat val la pena.
    Petons

    ResponElimina
  7. no sé si engreixen o no, però no importa gaire perquè estan boníssims!!

    ResponElimina
  8. Els calamars farcits m'agraden molt...i l'acompanyament d'aquest és una passada! Quin bé de Déu de camagrocs! Petons Marina!

    ResponElimina
  9. Que pintaza tienen esos calamares Marina, tienen que estar buenisimos¡¡¡ anoto tu receta, besos

    ResponElimina
  10. Què bons els calamars farcits! amb bolets no n'he menjat mai, però sent camagrocs m'encantarien! un petó!

    ResponElimina
  11. una estupenda combinacion y sabrosos tienen que quedar
    peto

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta fan, no se m'havia ocorregut farcir-los amb bolets, és una molt bona idea i a més sana :)

    ResponElimina
  13. no deixes de sorprendrem!! m'encanta aquest mar i muntanya que has elaborat! ptons

    ResponElimina
  14. M´agraden molt els calamars farcits...amb tot farciment possible! El pas a pas està molt bé...veig que t´has embrutat les mans...

    ResponElimina
  15. Ohhh!! Aquest plat segur que m'encantaria..! Me l'apunto!

    ResponElimina
  16. Qué delicia de receta Marina, no dejas de sorprenderme, qué maravilla!
    Un besito grande y feliz semana!

    ResponElimina
  17. Quina recepta més maca, un plat de festa!

    ResponElimina
  18. M'encanten els calamars farcits!!! EN vaig farcir uns de trompetes de la mort....i em puc imaginar aquests!!!

    ResponElimina
  19. I tant que és un plat entretingut! Però val la pena quan els tastes. Aquests acompanyats amb els camagrocs, com tu dius, són un plat saborós I amb pocs greixos I això els converteix en una opció molt saludable. Petons.

    ResponElimina
  20. Marina, quin goig fan aquets calamars i amb camagrocs, ummm, bossims.

    ResponElimina
  21. A mi em fa una mica de mandra farcir els calamars petits, encara que tot es començar, el resultat bé s'ho val.
    Un farciment que ha de ser molt bo amb els camagrocs.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Que be t'ha quedat! I segur que deliciós! petons

    ResponElimina
  23. Marina!!!, Una recepta increíble, i mooooolt entretinguda, pero el resultat final, val la pena.t´haig de dir un truquillo, si li donas la volta als calamars, no fa falta posar el escuradents, es tanquen sols
    Petons guapa!!!

    ResponElimina
  24. hola preciosa, es verdad que dan trabajito los calamares rellenos y total luego se zampan en un momento jajajajaja. los tuyos me han gustado mucho. yo les doy la vuelta al calamar. un besoteeeeeeeeee.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...