dimecres, 29 de gener de 2014

Tast de vins i formatges a la 163a Fira de la Candelera de Molins de Rei

Aquest dimarts vam ser convidats, el Manel i jo, al tast de vins i formatges organitzat en el marc de la
163a Fira de la Candelera que se celebra a Molins de Rei, com ja diu el títol, des de fa 163 anys. L'estimat company i bloguer de Tot és bo el que l'olla cou, Jordi Beumala, va ser el "culpable" que poguéssim gaudir, en el meu cas per primer cop, d'aquesta gran fira, que el Jordi coneix pam a pam, tal i com ens va demostrar amb la seva detallada explicació sobre què hi passa, a la fira. De fet, ja ens va comentar que els Beumala són una gent amb solera, no només a la fira sinó també al sector del comerç i altres ambients. Hi ha molts Beumala, a Molins! he he he

Però tornem a la fira, que després d'haver vist una mica us recomano i que encara teniu temps de visitar, fins el proper cap de setmana. A més de ser una fira de productes artesans, bestiar, planter i arbres fruiters, maquinària agrícola, productes d'artesania, vins i caves, olis, restauraciió, brocanters i col·leccionisme, entitats esportives, etc.. també s'organitzen tallers paral·lels molt interessants. 

I és precisament d'un d'aquests tallers que us parlaré avui, un taller que no pretenia ser per grans experts, al contrari, un taller obert a tothom i de nivell bàsic en el que hi vam assistir 37 tastadors. Vam poder tastar 7 vins diferents, que déu n'hi dó!

Tast - maridatge de vins i formatges
a càrrec de Javier Foz, enòleg i summiler de Vinalium. L'acte va tenir lloc a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal de Molins de Rei, al carrer de Rafael Casanova, 30.

a dalt i baix, a l'esquerra, el Mercat Municipal de Molins (Mmm...!), Al costat, a la dreta, Javier Foz i els tastadors, a punt de començar.

Els formatges, que maridaríem amb els vins i que us detallo més avall.

Primer vi
Costers del Sió. 14 º
Costers del Segre blanc, molt aromàtic, aromes de pinys i fruita blanca, color verdós.
Formatge de maridatge: Gruyère curat, llet crua de vaca. Gust suau.

Segon vi
Josep Foraster. 13,5 º
Blanc selecció. 13 ºC. Fermentant en bóta nova de primer ús (com tots els blancs). Olor de torrats
Formatge de maridatge: Formatge de Maó curat. Llet crua de vaca

Tercer vi
Corral de Campanas. 15 º
Vi netre de Toro. Vinya de clima continental. Ull de llebre. Força violaci. Vi jove
Formatge de maridatge: Roncal. Formatge sec i curat. Llet crua d'ovella

Quart vi
Abad Dom Bueno. 13,5 º
Vi negre de 9 mesos de criança. Del Bierzo. Més blavós. 2011. Fruita madura i toc de fumat
Formatge de maridatge: Idiazábal. Gust de fumat.

Cinquè vi
Venta del Puerto. 14,5º
Sirah, ull de llebre. 12 mesos de barrica. Dolç en nas, astringent en boca
Formatge de maridatge: Manxego 100% llet crua d'ovella

Sisè vi, un cava
Ravellat i Vidal
Extra brut. Reserva. 30 mesos de criança. Fermentat i criat en bóta. Color groc palla, cremós.
Formatge de maridatge. Gouda. Gust cremós.

Setè vi, un dolç escumós
La Cacciatora. 5,5 º
Muscat. Vi escumós. Lliga molt amb pastissos de nata i psta de full. 
Formatge de maridatge: Parmiggiano


Després d'aquest tast, una bona volta per la ciutat, ens va fer falta abans de tornar a agafar el cotxe! El que és cert és que vam descobrir una fira molt interessant, gegantina, que de nit semblava adormida però que té moltes sorpreses amagades per als visitants que els propers dies s'hi apropin. El Jordi ens va recomanar, sobretot, el dissabte, on hi ha centenars d'estands oferint producte tot el dia. Si busqueu més informació, ho trobareu aquí:

#firacandelera


Gràcies, Jordi!










17 comentaris:

  1. Va ser un plaer!!!
    I pel que llegeixo, veig que veu arribar bé a casa...
    Una abraçada i fins a la propera!
    Jordi

    ResponElimina
  2. Segur que va ser d'alò més interesant poder tastar els formatges i maridar-los amb els vins que millor van.
    A tenir en compte la fira de la Candelera.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quin senyor tast Marina, no m'estranya que necessitessiu fer un volt abans de tornar cap a casa, perquè quin repertori de vins!

    Petons!

    ResponElimina
  4. un tast muy interesante.Tengo la suerte de que vivo a 5 km de Molins y cada año voy a la fira sin falta.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, si tens la intenció de venir passa'm un correu a jordibeumala@gmail.com que tinc una cosa per tu!
      ;-)

      Elimina
  5. Qué bé que hagis fet una entrada tan detallada, això de combinar vins i formatges no és senzill, i tu ens has fet una petita guia d'allò aconsellable en la matèria! Petons i bona Candelera!!!

    ResponElimina
  6. Marina, una entrada molt maca, com sempre que bonic!!!!

    ResponElimina
  7. Com m'agraden aquest tipus de fires! i els tasts també! a més la combinació de vi i formatge és un plaer! un peto!

    ResponElimina
  8. Enhorabuena por disfrutar de esos productos de primera!! y gracias por compartirlos, bicos

    ResponElimina
  9. En aquestes ocasions és quan em fa una ràbia que no m'agradi el formatge! Veig com gaudiu del maridatge vi-formatge I penso: "el que et déus d'estar perdent, Chus!". Però contra els gustos no s'hi pot fer res. Petons.

    ResponElimina
  10. molins es una ciutat que tinc moltes ganes de conèixer... el seu passat esta ple de incògnites que mereixen la pena ser estudiades i comentades... aquesta fira podia haver estat una magnifica excusa .. aixi que me l'apunto per la propera edició...
    magnifica cronica!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però si encara hi ets a temps, Alfons!! Fixa't bé que, al text, ja explico que aquest cap de setmana és quan té lloc la festa grossa!! Jo hi aniré, a veure si també t'animes i ens hi trobem, que mai se sap! Petons

      Elimina
  11. que bo! jo porto 3 dies de cata de vins, pero sense menjar, i ja els tinc avorrits! jeje petons

    ResponElimina
  12. Me encantan estos eventos por que te dan a conocer, en este caso, vinos y quesos, que probablemente de otra forma no lo harías.

    Seguro que lo pasásteis muy bien!

    B7sss

    ResponElimina
  13. Ens has fet un bon reportatge! però segur que millor tastar-ho...i acabar contents ! a veure si a la propera en animem! petó

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...