Quan el bacallà és bo, la resta d'ingredients és bona perquè l'acompanya. Va ser el cas d'aquest bacallà, que vam fer l'altre dia per sopar, i que vaig acompanyar amb unes verduretes saltades. A la nevera hi tenia l'allioli, al rebost, els festucs. Unint-ho tot plegat, aconseguireu un plat nutritiu, gustós, lleuger, gairebé complet sinó fos perquè en aquest no hi ha hidrats, però vaja, si ho acompanyeu amb una bona llesca de pa amb oli ja ho tindreu tot solucionat!
Ingredients (per a 2 persones):
2 lloms de bacallà dessalat
Farina per arrebossar
Porro
Pebrot vermell
carbassó
festucs
allioli
El que fem primer és tallar petites i saltar les verdures al wok. Fer-ho en aquest recipient ens permet aconseguir una cocció ràpida, sense gairebé oli, de totes les verdures, conservarnt-ne gairebé intactes les viatmines.
A continuació, enfarinem lleugerament el bacallà (jo ho vaig fer amb farina de fregitr, per primer cop, i la veritat és que va molt i molt bé, no s'estova ni fa grumolls). Primer coem amb oli abundant i durant 3 minuts el bacallà per la part de la pell i, quan aquesta sigui rossa, el girem i el coem uns 3 minuts més.
Traiem el bacallà de la cassola i el deixem escórrer sobre un paper absorvent. Després, el posem en una safata per anar al forn, i l'untem amb allioli. Mentrestant, hem posat a preescalfar el forn, a 180 ºC, només engegant el gratinador. Podem el bacallà a gratinar durant 5 minuts.
Mentre el bacallà és al forn, fem una picada amb els festucs.
Ja quasi ho tenim tot a punt. Anem a muntar el plat. Com a base, i al centre, col·loquem les verdures. A sobre, hi disposem el bacallà gratinat.
Completem el bacallà amb els festucs per sobre. I ja tenim els dos lloms a punt!
Què bo, Marina!.
ResponEliminaTens raó, quan el bacallà és bo, amb qualsevol acompanyament surt un plat deliciós.
Una abraçada,
Ostres, quina bona pinta!! M'encanta la combinació. Un petonàs!
ResponEliminaUn plat de luxe Marina! Jo encara no tinc agafat el punt al bacallà, no m'acaba de sortir bé, a veure si m'aplico i faig un com el teu! Per cert, m'agrada molt la presentació, i les fotos molt maques!
ResponEliminaPetons!
Marina, quin plat de bacallà més bo i amb verduretes. Amb el que m’agrada el bacallà ben acompanyat Ummm
ResponEliminaPetons
El bacallà m'encanta! amb aques verduretes i els festucs ha d'estar mortal de necessitat!
ResponEliminaPetonets
Es molt bo el bacallà amb l'all-i-oli gratinat amb festucs i amb el llit de verdures queda molt més vistós.
ResponEliminaPetons.
Quin plaer puguer tastar aquet bacalla....te una pinta deliciosa....
ResponEliminaPetonsss
Ostres Marina, és un plat espectacular! Espero que provi aquest nou 2014! Com veus, poc a poc vaig tornant... petons!
ResponEliminaQuin color més bonic aquest plat i quina combinació d'ingredients tant bona!
ResponEliminaM'ha encantat! :) Petonets bonica!
El bacallà és un dels meus peixos preferits.
ResponEliminaI així amb all i oli,, deliciós.
Genial I, com bé dius, una torradeta al costat amb oli o un sarpadet de mongetes seques I tenim un dinar complet I molt saludable. Petons.
ResponEliminaMe ha gustado ese lomo de bacalao con los pistachos, una buena combinación. Besos!
ResponEliminaAna
Ostres, boníssim. i els festucs un encert trobo. Gràcies i petons!!!
ResponEliminaJa saps que jo no sóc de bacallà, però aquest teu té una pinta tan preciosa, amb aquests colors tan vius i els festucs per sobre, que estic segura que me'l menjaria molt de gust! I encara repetiria i tot, je je je...
ResponEliminaMolt bó Marina!! Llàstima que a casa això del bacallà... només m'agrada a mi! Un dia m'hauré de fer un "solo" :) La presentació és espectacular guapa!! :)
ResponEliminaPetons
original i tan fàcil de fer, sembla mentida!
ResponEliminaNyam, nyam....això és un sopar de gala! Petons!
ResponElimina