divendres, 31 de gener del 2014

Cruixent de pasta brick amb pera, orellanes i sèsam


Aquesta és una d'aquelles receptes que passen sense gana, de gust intents, que no és massa difícil d'elaborar i que us pot servir per a presentar unes postres un xic diferents que si presenteu les peres tal i com normalment les mengem. La vaig fer gairebé per accident, perquè l'altre dia vaig comprar unes làimines de pasta brick, que vaig fer servir per fer uns farcellets salats (que ja us explicaré) i em van sobrar 2 làmines. Massa poc per compartir a taula, massa per tenir-les allí a la nevera  abandonades. Us explico la preparació, ja veureu que és ben fàcil.

Ingredients:
2 - 3 làmines de pasta brick
2 peres
1 grapat d'orellanes (al vostre gust)
Sèsam blanc torrat
sucre morè
1 nou de mantega
sucre llustre


El que fem primer és treure el cor de les peres, pelar-les i tallar-les a daus. També tallem a daus les orellanes (els albercocs assecats), de la mateixa mida que la pera.



Seguidament, engeguem el forn a 200 ºC. Quan estigui calent, hi introduïm una làmina de brick oberta, durant 2 minuts. Hem de vigilar bé, ja que aquest és el moment més delicat. Si se'ns crema la làmina ens quedem sense postres! Quan ja la veiem torrada, posem la segona làmina i fem el mateix. Quan ja siguin cuites, les col·loquem damunt la taula i les trenquem, intentant que ens quedin formes triangulars, encara que també irregulars. I les empolsinem amb sucre llustre.

Pasta brick ja torrada (esquerre) i empolsinant amb sucre llustre (dreta)

Quan ja tenim les làmines llestes anem a preparar el farcit. Posem a coure els dauets de pera amb la mantega. Al cap d'un minut, hi afegim el sucre morè. Remenem bé i deixem que el sucre es desfaci. Quan la pera ja es comença a daurar, hi afegim les orellanes trossejades. Tornem a remenar i seguim coent. A continuació, hi afegim el sèsam torrat, i tornem a remenar. Apagarem el foc quan ja veiem que el sucre es comença a espessir, i transforma la fruita, com si d'un almíbar es tractés. 


Ara, tornem cap al lloc on tenim les làmines de pasta brick ja empolsinades amb sucre. N'agafem una i, a sobre, hi disposem una cullerada sopera del farcit de fruites. Col·loquem una altra làmina a sobre i fem el mateix procés, cullerada de fruites. Una altra capa, i el mateix. Així podem seguir fins que ja en tinguem prou. En el meu cas, vaig fer quatre pisos de pasta brick. 


I ja tenim les postres quasi a punt de servir! Podeu finalitzar-les de dues maneres, o bé col·locant una cullerada de fruites al capdamunt o bé tapant amb una làmina cruixent de brick i regar-hi l'almíbar. Jo en vaig fer un de cada manera, aquí els teniu.

Acabat amb la fruita per sobre

Acabat amb l'almíbar per sobre i la fruita als costats








21 comentaris:

  1. Les fotos del plat presentat són boníssimes Marina, i és que fan que et vingui més de gust tastar-ho, perquè deu estar de luxe!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Genial! Textures i gustos diferents, que combinats queden espectaculars! A més és una recepta senzilleta, que en poca estona tens feta i que segur que agradarà a tothom! Una fantàstica manera d'aprofitar les làmines que et van quedar ;)

    Petons guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Qué bonito, Marina!! Además un postre de lujo, debía estar bien rico. Bss.

    ResponElimina
  4. Sencillament genial....en tinc dues a la nevera ..i....aquet vespre cauen !!!!!

    ResponElimina
  5. Marina, una presentació fantàstica. De gust, ni et dic. Unes fotos que que et diré. Això va a més...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  6. Doncs si que és original... I sembla molt bo i lleuger. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Mmmh deliciosa esta receta amiga mia!! Que gusto, que sabor!

    ResponElimina
  8. un postre bien original y sabroso Marina
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  9. Unes postres molt llamineres Marina, semblen de restaurant de luxe.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Fàcil i deliciós!!!!!!!!!!!
    Les fotos magnificas, com sempre.
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
  11. Quina bona idea, per donar sortida a la pasta brik!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Quines postres més bones Marina !!
    Petons

    ResponElimina
  13. Quina combinació tan bona, allà on hi hagi pera amb sucre i mantega, m'hi apunto. Unes postres de diumenge total, Marina. Petons.

    ResponElimina
  14. Doncs aquestes fulles sobreres de pasta brick han donat lloc a unes postres espectaculars! Noia, ets la reina de la rebosteria d'aprofitament! Petonarros!

    ResponElimina
  15. Entren pels ulls aquestes postres Marina!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Quina bona pinta! Que be que m'aniria ara per sopar.... Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...