dilluns, 16 de febrer del 2015

Panet xinès al vapor (by Joan Roca)




Aquesta és  una de les receptes que publica el gran cuiner Joan Roca al seu llibre Cuina amb Joan Roca i que jo he farcit amb formatge d'untar i salmó fumat. El llibre, a més d'oferir un receptari excel·lent i variat, és molt interessant si el que us interessa és conèixer les tècniques bàsiques per cuinar a casa. El gran dels Roca explica amb detalls molt útils com organitzar la cuina, om utilitzar determinats utensilis i maquinària, com fer preelaboracions, quines són les coccions correctes de cada aliment, i encara hi podrem trobar més informació d'interès que val la pena llegir a poc a poc, sense presses, per no perdre'ns cap detall, com si d'un bon plat es tractés i que es cuina fent xup - xup durant l'estona que ens demani.


Després d'haver fet aquests pans per primer cop, sé que no deixaré mai més de fer-ne, de fet, ja els he repetit. Són molt versàtils, esponjosos i amb un punt humit, sense el cruixent, gustosos i amb aire. Vaja, ideals per menjar sols, si no els voleu farcir, I ben diferents del nostre pa de crosta al que estem més acostumats. A més, hi ha una altra cosa que cal saber sobre aquests pans, que podeu coure'ls al vapor i congelar-los després, de manera que els tindreu a punt per un altre dia, quan tingueu, potser, un convidat improvisat. Ah, i no són difícils de fer!

Ingredients:
25 g d'aigua
125 g de farina de blat
6 g de llevat fresc
2 g de llevat en pols (impulsor)
10 g de sucre
12 g d'oli de girasol
45 g de llet
1 g de sal
Per farcir  (opcional): salmó, formatge d'untar, anet


Barregem el llevat fresc amb l'aigua tèbia. El deixem fermentar una estona. 


Mentrestant, barregem la resta d'ingredients en un bol. Fem un volcà amb la farina, el sucre, la sal, i al centre hi incorporem els altres ingredients, la llet i l'oli. Finalment, també hi posem el llevat que hem desfet abans amb l'aigua i amassem bé, en aquest cas, amb l'ajut de la Kmix, que ja us vaig explicar aquí que anava tan i tan bé.


Ara, deixem reposar la massa durant una hora coberta amb un paper film, al que farem uns forats perquè la massa respiri.


Passat aquest temps, recuperarem la massa, l'amassarem de nou, i la tallarem en boles a parts iguals. les col·locarem a sobre un paper vegetal perquè no se'ns enganxin a la taula. Estirarem aquestes boles amb un corró pintarem una de les cares, la que mira amunt, amb oli perquè quan es cogui el pa no s'enganxi, i doblegarem l'esfera per la meitat. Mireu les fotos, s'entén bé.


Courem els pans en una vaporera durant 5 minuts, només! No us passeu, ja és suficient aquest temps perquè el pa s'infli i no s'endureixi en excés.

crus / cuits

Els traiem de la vaporera i ja els tenim a punt! El podem farcir de molts ingredients. Podeu posar-hi pernil, formatge amb salmó com he fet jo, algun altre formatge, olivada, patès de diversos gustos, tot el que sigui un farcit cremós se us enganxarà més bé, i sinó, un ingredient de tall prim. I m'imagino que fins i tot pot quedar bé amb un ingredient dolç, potser la nutela o una melmelada... ja ho provaré. Espero que us hagi agradat i que us animeu a fer-ne!













10 comentaris:

  1. Quina monada de panets Marina! I aquesta combinació que has triat també és una de les meues preferides! Està molt bé aquest llibre! Marta

    ResponElimina
  2. Que macos aquests panets, i els as combinat amb dues coses que em perden Ummm
    Petons

    ResponElimina
  3. Excel·lent!!! Quin nivellasso, Marina!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Quins panets més macos!!! i ben farcidets Q semblem llavis, oi? petons

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!! T'han quedat igual que els del gran Roca!!! I segur que igual de bons!!! Petonarros!

    ResponElimina
  6. Amb aquest farciment poden servir per aperitiu, encara que segur que es poden fer altres farciments també bons i presentar un sortit.
    Petons.

    ResponElimina
  7. que bons els panets xinesos! jo tinc una recepta a pendents que a veure si la faig ja! m'encanten al vapor i lleugerament torrats per la base!

    ResponElimina
  8. Aquest llibre l'he d'afegir a la meva llista de l'amazon! Quins panets més bons i semblen prou senzills!
    Gràcies per compartir!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  9. Aix que bons!! M'encanta la cuina d'en Joan i el pa xinès així que aquests teus han de ser la mar de bons!! I el farcit... a mi no me'n podies donar un de millor!! :)
    Una abraçada artista!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...