dijous, 12 de març de 2015

Magdalenes clàssiques amb pinyons, xocolata i sucre de colors (by Xavier Barriga)


En aquest blog ja fa temps que hi podeu trobar receptes de magdalenes. N'hi ha per triar i remenar; les magdalenes de xocolata i nous, les magdalenes de quall i mel, les magdalenes de carbassa amb pipes de carbassa, les magdalenes de xocolata, i fins i tot, uns cupcakes

En canvi, ja és ben curiós que encara no hi havia publicat les magdalenes que més cops he fet i les més senzilles, les magdalenes clàssiques. Avui us explico la versió de magdalenes clàssiques del llibre Brioixeria del Xavier Barriga i que a mi m'agraden molt, perquè no incorporen gens de mantega sinó que només porten oli d'oliva, si parlem de greixos. Les he aromatitzat amb canyella, però també ho podeu fer amb vainilla, si ho preferiu. I les he acabat, unes  amb pinyons, i altres amb uns fils de xarop de xocolata i uns fideus de sucre.

Ingredients:
2 ous
175 g de sucre
60 ml de llet
190 ml d'oli d'oliva suau
210 g de farina fluixa
7 g de llevat (impulsor)
canyella en pols
 pell de llimona ratllada
1 pessic de sal
pinyons, xarop de xocolata, sucre en gra, etc


El que batem primer és el sucre amb els ous, per blanquejar la barreja. Si teniu màquina de batre elèctrica (en el meu cas, la Kmix) feu-la servir que us estalviarà temps! Si no en teniu, cap problema, ho podeu batre amb varilles manuals. Seguim, afegint l'oli, la farina tamizada i el llevat en pols. Ho anem barrejant, ara amb el mesclador, ja que la farina ja no ens permetrà batre.


Incorporem també la llet, la sal, la canyella i la pell de llimona ratllada. Tornem a remenar.


Un cop tot està ben integrat, deixem reposar la massa cinc minuts a la nevera.


I ja podem començar a farcir els motlles de magdalena, amb l'ajut d'una mànega pastissera. Els omplim fins a la meitat, ja que al forn llevaran i augmentaran de volum, i no volem que vessin. Us recomano que col·loqueu els paperets - motlles de la magdalenes dins un recipient rígid (pot ser un altre motlle de silicona) ja que així evitareu que el motlle de paper, que és fràgil, perdi la forma i s'aixafi.


Ara, decorem les magdalenes amb el que vulguem. En el meu cas, amb pinyons, xarop de xocolata i fideus de sucre de colors.


Per sobre, hi tirem sucre en gra, que ens ajudarà que, mentre couen les magdalenes, cristalitzi la part superior de la magdalena, cosa que tan ens agrada.

Coem al forn durant 20 minuts a 210 ºC. Les traiem del forn, les deixem refredar i ja ens les podem menjar!













10 comentaris:

  1. impresionantes magdalenas!!! como pueden estar tan ricas??? si es q ya te entran x los ojos!!! me encantan!!!

    ResponElimina
  2. És la meva "recepta de capçalera" de les magdalenes! Versatil, sana, gustosa... m'encanta! I saps què? Encara no les he fet mai amb pinyons... queda pendent!
    Marta

    ResponElimina
  3. Divinas y sabrosas magdalenas,siempre son una tentación
    peto

    ResponElimina
  4. Quina pinta...a mi m'encanta la crosta de sucre del damunt! Petonarros!

    ResponElimina
  5. Boníssimes Marina! Jo també les faig sempre que estic una mica atrapada i necessito alguna cosa rapideta i bona :)
    Petons

    ResponElimina
  6. Marina, ens has engrescat a fer magdalenes!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  7. Queden molt i molt bones amb aquesta recepta, oi?
    Bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  8. Te han quedado mejor que si fueran compradas. y que ricas deben estar.
    Un beso y hasta mi vuelta que espero no sea mucho tiempo.

    ResponElimina
  9. Què bones i quina pintassa que fan!!! WOWOWOW!!!

    ResponElimina
  10. Sempre tant bones les magdalenes mmmmmm ja m'has fet agafar ganes de fer-ne un altre cop! ;)
    Anna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...