Tampoc aquest any podia deixar de banda la tradició de fer un tortell de Reis casolà. Ja és costum a casa, de celebrar el dia de reis a casa dels meus tiets Biri i Jordi a Sant Feliu del Racó. Ens ho passem la mar de bé i des que l'Arlet és amb nosaltres encara riem més, celebrant aquesta diada festiva. Us explico com he fet el tortell d'aquest any:
Ingredients de la massa mare:
90 g de farina de força
50 g d'aigua
2 g de llevat de forner
Per a la massa:
tota la massa mare (feta el dia abans)
340 g de farina de força
80 g de sucre
5 g de sal
120 g de llet
20 g de moscatell
15 g de llevat de forner
2 ous
canyella en pols
vainilla líquida concentrada
1 pell de taronja
1/2 pell de llimona
60 g de mantega
Per farcir i decorar:
250 ml de nata per muntar
5g de sucre llustre
1 rei i una fava
1 ou per pintar
1 ou per pintar
fruita confitada
sucre llustre
Ametlla trinxada
El dia abans, preparo la massa mare, escalfant una mica l'aigua i, després, barrejant-la amb la farina i el
llevat fresc. Ho deixem reposar unes hores (jo l'he deixat 2 hores).
Selguim la preparació, infusionant la llet amb mitja pell de llimona i
mitja de taronja. També hi incorporem la canyella en pols (o una branca,
si ho preferiu). Colem la llet i la deixem refredar. A continuació, incorporem tots els ingredients en un bol. Aquest any, l'Arlet també m'ha ajudat!
Un cop tenim aquesta massa, la deixem reposar entre 10 i 12 hores a
temperatura ambient i tapada amb paper film. Jo la deixo a dins el forn,
ja que així agafa menys aire.
Un cop passades les 10 o 12 hores, agafem la massa, que haurà doblat el
volum, i l'estirem sobre un silpat. Li donem forma de donut, i al centre
hi col·loquem una anella metàl·lica perquè el tortell ens mantingui la
forma de cercle. Comencem a decorar. Pintem amb rovell d'ou, hi col·loquem les fruites confitades (taronja, meló, cireres), el sucre llustre barrejat amb aigua, l'ametlla trinxada.
L'ultim tortell que veieu a la foto és el que ha fet l'Arlet. Més petit però ben eixerit i bonic!
Coem al forn durant uns 30 minuts a 170 Cº. Traiem el tortell i el deixem refredar. Aquí a la foto veureu el tortell gros i el que ha fet l'Arlet, més petitó. Un cop cuits, preparem la nata.
Ho fem batent la nata per muntar amb una mica de sucre llustre. I després, introduïm la nata en una mànega pastissera i farcim el tortell, que prèviament hem tallat per la meitat, de través. No ens deixem d'amagar-hi la fava i el rei!
Tapem i ja el tenim a punt! El reservem a la nevera fins que arribi el seu moment. Bons reis!
Un tortell preciós amb una ajudant de primera categoria!
ResponEliminaPetons i...FELIÇ 2017!
Olga
Que bo!! I quina ajudant que has trobat!!! Jo aquest any també els he fet, un de nata i un de massapà, i la veritat és que a casa agraden moltíssim i ningú troba a faltar els de pastisseria.
ResponElimina