Temps de moniatos, castanyes i panellets. A casa ja els tenim a punt per enfornar o coure a foc viu. Però amb alguns moniatos que tenia ja escalivats ahir vaig fer unes cuetes de rap fresques que m'havien regalat amb molt d'amor i tenia en reserva. Vaig fer un suquet de rap, però en comptes de fer-lo amb les tradicionals patates i pèsols, vaig substituir les patates pel moniato.
El moniato era força dolcet i va donar una cremositat diferent a la salsa, que vaig fer amb un sofregit de ceba i carbassó. Prèviament, vaig enfarinar les cues de rap, les vaig salpebrar i les vaig sobtar a la paella. Allà mateix és on hi vaig fer el sofregit. Després hi vaig incorporar un fumet de peix, el rap i el moniato cuit tros,sejat com si fos una patata per fer a la cassola. Va fer xup-xup uns 20 minuts. Finalment, cinc minuts de finalitzar la cocció, hi vaig tirar els pèsols i ho vaig rectificar de sal. A més d'espolsar-hi unes herbetes per sobre. El vam menjar aquell mateix vespre, tot i que crec que un dia després encara deu guanyar més!
Ingredients (per a 2 persones):
2 cues de rap mitjanes
1/2 carbassó
1 ceba
300 g de pèsols
1 moniato mitjà escalivat
2 c. soperes d'oli d'oliva verge extra
farina per arrebossar
250 ml. de fumet
1 pessic de sal
1 pessic de pebre negre
Herbes de provença
La cocció s'ha de fer a poc a poc. Primer, segellem el rap a la cassola, enfarinant-lo i enrossint-lo sol amb una mica d'oli. Després, hi incorporem la ceba i el carbassó. A continuació, també incorporem el moniato, tallat a daus. I ho deixem coure durant 25-30 minuts. 2 minuts abans de finalitzar, també hi posem els pèsols.
Segon pas de la cocció (afegir carbassó i ceba)
Queda perfecte substituir les patates per moniato, oi? Molt mes gustos i un puntet dolç delicios. El rap es dels meus peixos preferits, aixi que m'has encertat molt el gust :)
ResponEliminaDoncs sí, Gemma! A mi em va agradar més. Les patates sempre són més insípides, malgrat que absorveixin el fumet. Amb el moniato queda molt més "amorós" he he. Petons!
ResponEliminaMarina, he recopilat una recepta teva de carbassa al meu bloc: http://cuinescuina.blogspot.com/2011/10/receptes-amb-carbasses.html
ResponEliminaAi, no ho he provat això de substituir la patata pel moniato als guisats amb peix, però segur que és boníssim! Ja ho farem, un dia d'aquests! Escolta, tinc la teva carmanyola, a veure si dimecres me'n recordo i te la porto!
ResponEliminaHola Clara! Doncs prova-ho, a mi m'hi agrada amb l'estofat. Amb el rap encara no ho havia provat però com ensaladilla sí. Ja em diràs el què! No pateixis, ja la portaràs quan puguis. Petons!
ResponEliminaA mi m'agrada fer la barreja de patata i moniato. Literalment: per a gustos...colors!! :DD
ResponEliminaFaig com tu, el moniato el poso per tot arreu quan és el temps!
ResponEliminacada vez me gusta mas el moniato y me gusta como te has montado estas colitas,se ve muy bueno este estofado de rap
ResponEliminabon cap de setmana i bona catanyada
peto
Òscar, la barreja també està bé! Guanyes en colors!
ResponEliminaNúria, això del moniato és un no parar... té tantes possibilitats!
Miquel, també m'encanta el moniato, de totes maneres. Això dels xips també és una cosa molt resultona!
Bona castanyada també!!!
M'encanta substituir la patat per moniato, el toc dolcet és fantàstic!!
ResponEliminaEls panellets de maduixa queden boníssims, amb un aroma molt bo i gens empalagosos! Els de codonyat ja els tenim fet també, junt amb altres novetats que a veure si posem al nostre facebook! jeje
Petons
Sandra
Ummmmmm que bo aquest suquet de rap!!!!!!
ResponEliminaPetons
Gràcies!!! La veritat és que sí que era bo... hi ajuda que el rap era fresquíssim... petons i bona castanyada!
ResponElimina