dijous, 17 de novembre del 2011

Blogs contra la fam. Una iniciativa blocaire solidària

 
“El camí de mil milles comença per un pas”.  (Proverbi xinès)

I què hi podem fer, nosaltres? Aquesta és una de les preguntes que podria venir-nos al cap si ens preguntéssim com podem fer-nos-ho perquè aquells que menys tenen puguin rebre dels qui més tenim. M'agrada pensar que en una societat com la nostra, desenvolupada i occidental, benestant i, en els extrems, opulenta, encara hi ha persones disposades a donar sense rebre res a canvi. De fet, resulta tan senzill com donar allò que  ens sobra. Ser solidari no és una tasca difícil. No cal que ens hi deixem la pell ni que canviem el nostre estil de vida. Això deixem-ho per a les persones vocacionals. Ser solidari no va en contra de la nostra ideologia, la manera de fer, els principis, les aspiracions. Es pot ser solidari essent, simplement, una mica generós/a. I és precisament per això que avui tinc ganes de ser solidària. Actualment, hi ha 1,5 milions de persones en situació de pobresa al nostre país.

Aquesta setmana alguns dels blocaires hem fet com els cargols, que surten quan plou i s'agrupen. Gràcies a la idea de la Mar vam decidir fer alguna cosa que pogués ajudar mediàticament a la Gran Recapte del Banc dels Aliments, una proposta solidària que consisteix en una recollida d'aliments bàsics com l'arròs, llegum sec, pasta, oli i llet, que es podran donar a diversos mercats i supermercats de Catalunya, el proper 25 i 26 de novembre. Impulsada pel Banc dels Aliments, aquesta campanya vol recollir 800 tones de menjar, que permetrà cobrir el 10 % de les necessitats bàsiques alimentàries de les persones que viuen en una situació de pobresa al nostre país.

Quan podem fer la donació d'aliments?
Els dies 25 i 26 de novembre de 2011, donacions als mercats i supermercats

Com podem ajudar a la campanya, els blocaires?
El dia 24 de novembre de 2011 us convidem a penjar una recepta elaborada amb algun d'aquests productes (arròs, llegum sec, pasta, oli, llet). L'objectiu és que la recepta sigui senzilla, fàcil de preparar i nutritiva.
Pengeu la recepta al bloc, afegiu-vos al grup creat al Facebook Blogs contra la fam. Envieu-nos el link de la vostra recepta en un missatge al mur del bloc. Intentarem recopilar totes les receptes rebudes.

I si no som blocaires també podem col·laborar? I tant!
Visiteu la pàgina oficial del Banc dels Aliments
Feu una donació directa al Banc dels Aliments per Internet


Animeu-vos. Només és un clic al Facebook. Només és una recepta al bloc. Només és un paquet d'arròs, llegum, pasta, oli o llet. Però és molt més per aquells que no tenen gairebé res. T'uneixes a nosaltres?? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...