dimarts, 2 d’octubre del 2012

'Tortitas' de segó de civada amb iogurt de vainilla + Repte Enfogona't!


Com ja us vaig explicar, la setmana passada vam anar a visitar la fàbrica Natursoy (ho podeu veure aquí) i, abans d'acomiadar-nos, ens van regalar un lot de productes. Hi havia tofu de diversos tipus, seitán, nachos, hamburgueses, croquetes, i aquestes 'tortitas' o 'creppes' que avui us presento. (Si algú sap alguna paraula en català que s'ajusti més a aquest tipus de pa - pasta que m'ho digui, que li agraïré!)  Abans, però, un resum fotogràfic dels productes:


Les 'tortitas' de segó de civada són, en castellà, les més populars tortitas de salvado de avena. A Natursoy, les fan amb aigua, segó de civada (25.3 %), xarop de agave, clara d'ou en pols, llet desnatada en pols, aroma natural de vainilla (0.63%), gasificant (midó de blat, bicarbonat de sodi, tartrats potàssics i sal marina. Tots aquests productes són de cultiu ecològic certificat.

Jo les he acompanyat de iogurt de vainilla casolà. Pels qui ja fa temps que em seguiu, ja sabeu que tinc una iogurtera de la que intento treure tan profit com puc. Elaboro 7 iogurts per setmana, que aguantarien encara més dies si no fos perquè abans ja me'ls he cruspit! Bé, aquesta vegada els vaig fer de vainilla natural:

1 iogurt bifidus
1 litre de llet
vainilla natural en pols
2 c. de stevia
2 c. de llet en pols

El procés és ben ràpid. Cal barrejar-ho tot, i deixar-ho al que jo anomeno LA INCUBADORA durant unes 8 -10 hores. I després, tapem els iogurts i els deixem reposar a la nevera fins que ja siguin prou frescos per a ser consumits.


Amb aquests iogurts he aprofitat preparar les 'tortitas'. N'he posat una a la base, al mig el iogurt, i a sobre una altra tortita per tapar el làctic. Una forquilla, i cap a dins!




Bon profit!!!

........................................................................................................................................................................................................

I avui el post té doble informació...he he... perquè ja tenim a punt el repte ENFOGONA'T! Després d'uns mesos de pausa, el programa Quins Fogons! de Ràdio Castellar torna a ser amb tots i totes vosaltres aquest divendres. I ja tenim repte d'octubre!!! El voleu conèixer?


Els blocs Quins Fogons! i Tapa't de tapes tornen a la càrrega amb aquesta proposta, poster sorprenent, potser curiosa, potser antipàtica...? Bé, això ho haureu de dir vosaltres! Aquí teniu el resum de tot el que heu de fer:

'Fot-li fort! Comencem la temporada amb una bomba de repte. Com que ara els temps estan com estan i portem un meset que Déu n’hi do parlant de temes nacionals, hem pensat que podríem relacionar el repte d’octubre amb tota aquesta convulsió social que ens envolta. Què us sembla? Ja sabeu que els nostres reptes són molt oberts, no busquem res en concret, només receptes que ens suggereixi el tema proposat. Aquest mes serà punyent i pot ser mooolt divertit!


De què es tracta? Doncs que ens envieu receptes d’amor o d’odi a la terra Hispànica. Tant els plats més tradicionals que fan honor a una terra, reconeguem-ho, rica gastronòmicament, com altres plats que expressin l’Espanya més rància i cañí! Bé, que hi entra QUALSEVOL RECEPTA ben justificada!

Com ho heu de fer? Pengeu el logo de l’Enfogona’t 4 (podeu fer-lo més petit, si voleu!) i el nostre link al post de la recepta que volgueu penjar-nos i enllaceu-la a l’esdeveniment del Facebook Enfogona’t 4: La hispanitat. Si no teniu facebook podeu enviar-nos el link a programaquinsfogons@gmail.com i ja el penjarem nosaltres. La data límit d’aquest mes és el dilluns 29 d’octubre, tot i que si els dies després encara ens envieu coses també les penjarem. Després triarem la recepta guanyadora que penjarem sencereta al blog i direm al programa. Si hi ha res que no us ha quedat clar podeu mirar-vos aquest enllaç.

Així doncs, ja ho sabeu. Que ploguin les receptes!!!



44 comentaris:

  1. Ai, per favor, quina ganaaaa! Fan molt bona pinta, aquestes tortitas... I l'Enfogona't... a veure si s'hi anima, la gent! :)

    ResponElimina
  2. Tenen molt bona pinta! El seitan i el tofu fumat d'aquesta marca ja els he tastat (precisament avui en dinaré de tofu fumat, en un wok de verduretes)...
    Pel que fa a les "tortitas" Recordo que ma mare feia una cosa que tenia una pinta semblant i en deia "truites de farina", no sé si et pot servir..
    Una abraçada

    LaFábricaDeCemento.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que m'agrada això de truites de farina, Amadeu! Ho adopto! Gràcies per la visita i bon profit amb el dinar de tofu!

      Elimina
  3. He trobat aquesta recepta d´allò més original, m´ha encantat...petonets

    ResponElimina
  4. Segur que m'agrada, ja provaré de fer-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'agrada! Potser millor amb les tortitas calentes...

      Elimina
  5. La recepta com a mínim és curiosa pel què fa al suport, i del iogurt no cal ni dir-ho! Jo també sóc de les que ens fem els iogurts a casa, i quina diferència. Però el repte és difícil i s'ha de rumiar. No sé si serem capaces.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga va, animeu-vos! No em direu que no dóna de sí... he he

      Elimina
  6. Apa nena, un berenar sa i boníssim... i jo morta de gana que estic! jajajaja Amb l'enfogona't d'aquest mes us heu llluit, quines cracks! jajaja No crec que hi poguem participar perquè en pocs dies marxo de viatge i massa temps per cuinar no crec que tingui, però no em perdré les receptes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga, anima't! Encara que l'enviïs tard l'acceptem també! Petons

      Elimina
  7. No sé com es diuen les "tortitas" en català, serà que en faig poques.
    Acompanyades del iogurt es veuen bones.
    Disfruta del lot de productes, ja ens aniràs explicant.
    Deu n'hi do el enfogona't de aquest mes!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí oi? Anima't Ana! Un enfogona't molt obert, ja ho veus! he he

      Elimina
  8. Aquest Enfogona't és una picada a l' ullet???...dolentotes... De moment em quedo amb la tortita i amb el iogurt de vainilla que em torna boja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hi hi hi... hi participaràs, no? No fallis, cristina!!! Si guanyes surts per la ràdio!!

      Elimina
  9. Doncs mira que tinc la iogurtera guardada al fons d'un armari i no la faig servir mai...
    Intentaré participar a l'enfogona't... hi ha temps, o sigui que a veure si m'inspiro!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ja estic ben enganxada a la iogurtera. Esperem veure't per l'Enfogona't un altre mes, Miguel Angel!!! Petons

      Elimina
  10. Jo no sé com es diuen tortitas en català, però segur que els...aquells, els...us donaran tortitas fins el carnet d'identitat!
    Una abraçada i que tinguem sentit de l'humor!
    Nani

    ResponElimina
  11. quina bona pinta fan aquestes "tortitas"

    ResponElimina
  12. quina pintassaaaaaaaaaaa! m'encanten les tortites, però crec que no n'he fet mai!!! petonets

    ResponElimina
  13. que pintaza tienen ! me dan ganas de meter la cuchara en la pantalla, bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ha ha... a veure si un dia ho podem fer, això! La tecnologia avança molt depressa!

      Elimina
  14. L'altre dia vaig comprar aquestes tortetes i ens van encantar! Amb iogurt han de ser molt bones... De fet, no se si et mentiria però jo diria que les vaig menjar amb iogurt... Almenys una... Quina memòria que tinc, noia... :P

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hi hi hi... són molt bones, oi? Potser calentones encara millor, jo les vaig fer fredes.

      Elimina
  15. Una el.laboració realment curada!, les "tortitas" son realment bones i admeten molts gustos i condiments. També se'n diuen "pancakes" no?. Aquest iogurt artesanal ha de ser boníiiissim!Una abraçada Marina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, pancakes també és un bon nom! Tot i que en català segur que també trobaríem la fórmula. De moment, això de truita de farina m'agrada!!

      Elimina
  16. Tienen muy buena pinta estas tortitas, me gustan y más si las acompaño de yogurtcon frutos del bosque.
    besos

    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  17. Ostres, no he tastat mai aquestes tortitas de Natursoy, ni tan sols les he vist a una botiga... Les buscaré, perquè han de ser ideals per fer un esmorzar diferent i ben sa.
    I el iogurt casolà amb gustet de vainilla ha de ser boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les he trobat bones, Gemma, tenen gustet de vainilla. Jo crec que a qualsevol botiga de dietètica en trobes. Al Zea Mays del carrer de Gràcia (Sabadell) n'hi ha segur. Suposo que al Naturcenter també... ! Mua

      Elimina
  18. aquestes tortites han de ser un vici, pero l'acompanyament no té nom!!! que bo!!! em fa molta gràcia aquest repte Marina, quan l'he llegit m'he quedat.....serà difícil perquè jo, d'espanyolita, res de res! així que ja m'hi puc inspirar ja....a veure que em surt! xD petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es tracta d'això, Roser! Fantàstic, si no ets espanyolita nosaltres tampoc, i això pot donar peu a receptes de "deconstrucció" oi? hi hi hi. Petonets! T'hi esperem!

      Elimina
  19. Respostes
    1. Hola Marina guapa tu

      Ideal per començar la jornada de una manera sana i deliciosa, humm

      mil petonets Susanna

      Elimina
  20. OOOhhhh!!! Fantàstiques aquestes tortites!!! Ja veig que comences a usar els productes que us van regalar a la visita.... Quina enveja!

    ResponElimina
  21. Que bones!!! jo en català n'hi diria crespells (a Mallorca els crespells són una altra cosa, com unes galetes) però si buques al diccionari hi diu "bunyol prim de pasta dolça". Els crespells de poma, per exemple, són boníssims!!! a veure si un dia hi penso i en faig :)
    Petons!!

    ResponElimina
  22. Jo tb estic engantxada a la iogurtera!
    Ostres Marina, el cartell de l'enfogona't m'hadeixat bocabadada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah sí? Mola, la iogurtera eh? Jo n'hi dic la "incubadora" he he... Anem fortes, Marta! A veure si t'hi animes!!

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...