dimarts, 16 d’abril de 2013

Pastís esponjós de poma i nous


Em pensava que no arribaria a temps al concurs de la Mon del blog April's Kitch... i em sabia greu perquè, des que ens vam conèixer a la trobada de la Carxofa i Pota Blava d'El Prat, que la segueixo encara amb més ganes. Ja ens passa, això, als bloguers, que quan posem cara a una persona d'un blog, i quan aquesta persona et transmet emocions bones, simpatia i bon humor... ja mai més torna a ser el mateix. No m'acabava d'inspirar perquè no sóc gaire de receptes americanes, fins que ahir ella mateixa em va dir que no feia falta que fossin receptes USA!

Finalment, i fregant la ratlla del calendari, avui li puc enviar aquest petit homenatge d'aniversari. Tres anys, nois, tres anys! És molt de temps mantenint un blog que, a més de ser bonic, és interessantíssim. Bé, doncs, Mon... va per tu!

Ingredients:
2 pomes golden
1 grapat de nous
125 g de farina
100 g de sucre
1/2 got de llet
3 ous
125 g de mantega


Comencem barrejant els rovells (només els rovells, però guardem la clara) amb el sucre, fins que comenci a emblanquir-se.


Mentrestant, tallem la poma a dauets.


Desfem la mantega amb la llet i l'afegim a l'ou i el sucre.


Després, hi anem incorporant la farina, a poc a poc. 


Quan la farina ja ha quedat ben barrejada amb la resta d'ingredients, afegim la poma i les nous, i remenem ben fort. 


A continuació, batem les clares a punt de neu, i les incorporem a la barreja suaument, i amb l'ajut d'una llengua, ho anem barrejant de nou. 


Mentrestant, hem preescalfat el forn a 200 ºC. Introduïm la barreja en un motlle de silicona i, just en el moment d'enfornar-lo, abaixem la temperatura del forn a 170 ºC. Deixem que el pastís cogui 30 minuts.


I quan el traiem del forn, hi afegim una mica de canyella en pols per sobre, si ens ve de gust. No he posat la canyella a dins perquè la poma i les nous ja són molt gustoses, però si voleu l'hi podeu posar, queda molt bé, també. Per a decorar, podeu fer servir sucre llustre, crema anglesa, xocolata desfeta, gelat de vainilla... i moltes coses més! Feu córrer la imaginació... i sortirà rodó!



Per fer aquest pastís de poma m'he basat en la recepta de la Sandra i el Xavi d'Els fogons de la Bordeta, tot i que n'he variat una mica ingredients i quantitats. Gràcies, nois!


I bé, Mon, espero que t'hagi agradat i... moltes gràcies per animar-nos a participar en el teu concurs!! 














41 comentaris:

  1. Que bons que són els pastissos de poma i que cremosos queden. Perfecta

    ResponElimina
  2. Marina...gràcies a tu...!!! Ahir a la nit pensava ..."oh, la Marina no ha pogut".... BIEEENNNN!!! ara el menys heu participat totes les persones que volia que estiguesiu...
    Gràcies!!!
    El pastís boníssim.....!!!!!!!! te molt bona pinta i sembla, realment molt esponjòs!

    ResponElimina
  3. me encanta como te quedo este pastel, tiene que estar buenisimo, me llevo la receta que esto tengo que probarlo enseguida, mucha suerte en el concurso! bicos

    ResponElimina
  4. Mmmm, Marina, i tant que fa goig, quina delícia! aquests tipus de pans de pessic són els que més m'agraden, i a sobre es mantenen molt més temps tendres.

    Bon profit!
    Petons

    ResponElimina
  5. Marina un pastel sensacional una combinación que siempre gusta y queda muy bueno,buen regalo para Mon
    peto

    ResponElimina
  6. mmmm el provaré segur!!! Sembla una recepta senzilla i deliciosa = perfecta! Amb el teu permís, vaig penjant al meu pinterest les receptes teves que tinc pendents ;P http://pinterest.com/yepesitas/

    ResponElimina
  7. OHHHHHHHH Marina quina bona pinta que té . Amb poma queden tan gustosos. Ara per esmorzar m'aniria d'allò més bé un trosset:
    petons

    ResponElimina
  8. una recepta senzilla però amb un toc personal!

    ResponElimina
  9. Marineta, si que es esponjos! i amb poma dels meus preferits! Feliç dimarts.

    ResponElimina
  10. Buena combinación Marina.Ya parece estar subido al podium esperando su premio.
    Besos y suerte
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  11. Un Apple Pie en versió lliure, molt bona tria. Es veu tendre, tendre, que bo!!!. Sort i a esperar. Petons.

    ResponElimina
  12. Yo con el café solitario bailando por mi estomago y veo este bizcocho tan rico Marina, así que me llevo un trozo jejeej. besicos

    ResponElimina
  13. Un pastis de poma molt bo, però per a mi sense les nous !!!
    Petons

    ResponElimina
  14. que bo Marina!!! fa una fila estupenda!!!

    ResponElimina
  15. Ohhh aquest pastis el vull provar!!! Quina pinta!! Em guardo la recepta jejej petons

    ResponElimina
  16. Ooooh, quina il·lusió! És recepta de la iaia a la que li tenim molt de carinyo i ens encanta! Gràcies maca, t'ha quedat genial
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  17. Això és un pastís de poma com cal!!! Segur que triomfes en el concurs!!!

    ResponElimina
  18. M'agraden molt els pastissos de poma, són tant bons... i amb les nous sempre queden fantàstics! I aquest, amb aquesta textura, es veu deliciós Marina!

    Va arribant l'estiu i cada vegada que veig receptes com aquesta engegaria l'operació bikini!! ;)

    Una abraçada i bona setmana!

    ResponElimina
  19. No puedo resistirme a este pastel Se va a la carpeta de bizcochos,En casa nos chiflan,lo haré!!

    Un besito

    ResponElimina
  20. M'agrada, amb molta poma que queda sucós i les nou per donar un toc una mica cruixent.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Poma i nous: una combinació 10! Es veu super melós.

    ResponElimina
  22. Mira quina bona cara que fa! Dijous tenim visita i em sembla que el faré per postres :)

    ResponElimina
  23. doncs te una pinta!! es fantastic per dur-lo per berenar a casa d'algun amic! quedes com un rei! petons

    ResponElimina
  24. Quina pinta més fantàstica. Me l'apunto :D

    ResponElimina
  25. Qué bo! un pastis de poma amb la poma integrada a la massa!! He de convencer al meu amo pastisser que la faci.... hmmmm

    ResponElimina
  26. Que pinta Marina!!! se ve un bizcocho muy bueno y tiernecito con la manzana, me encantan!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  27. Tenia un company a la 'facul' que portava uns pastissos de poma que s'assemblaven molt a aquest a nivell de textura. Tremendos. Eh! Qué maca la planteta de la terrasseta del piset de castellaret :D

    ResponElimina
  28. Fabulòs, per quedar com una reina, la combinaciò perfecta !!!
    petonets.

    ResponElimina
  29. Molt bo el pastís Marina... i segur que a l'Abril l'has fet molt contenta!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. M'agraden molt els pastissos de poma, i aquest te una pinta !!!
    Marina, tens un premi al meu blog.
    Chus

    ResponElimina
  31. Fa cara de que es desfassi a la boca, mira que tinc pomes i sempre penso que les hauria de finiquitar amb un bon pastís. Me n'has fet venir ganes!
    Petons :)

    ResponElimina
  32. Sembla realment esponjós, boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  33. xo q cosa mas buena q te has preparado!!! esto esta riquisimo!!!
    saludos

    ResponElimina
  34. Marinaaaaaa! Has arribat! I això és important perquè ho has fet amb un bon pastís i la Mon estarà molt i molt contenta.
    Nani

    ResponElimina
  35. Fet i tastat!!! Bonissim! :)

    Una cosa Marina, a la recepta poses 2 pomes i a la foto n'hi ha 4 ... jo ahir davant del dubte en vaig posar 3 però no n'estic segura ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh! M'alegro que t'hagi agradat, Anna! Has estat molt ràpida! Doncs el tema pomes, n'hi vaig posar dues. A la foto n'hi havia quatre perquè són les que hi volia posar, però en tallar-les vaig pensar que seria massa poma, i només en vaig fer servir dues. Amb tres també deu ser ben bo! Perquè, de fet, no afecta la cocció, oi? Petonets i gràcies pel comentari!

      Elimina
    2. Estava bonissim!! Jo n'hi vaig posar tres perquè tenia el dubte i com que a més a més eren petites em vaig voler curar en salut :)

      Elimina
  36. Quin pastís Marina! sembla que hagi d'estar boníssim! Ja veus que tens uns seguidors molt ràpids! jeje!!
    bn cap de setmana!
    ptns!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...