dijous, 31 de gener de 2013

Burrito amb gallina de brou, un plat de reciclatge


Aquest d'avui és un plat ràpid, gustós i molt pràctic, quan hom té poc temps per a dedicar a la cuina. El burrito que us presento té una raó de ser... neix enmig d'un TRASLLAT! De casa, de poble, de vida... vaja, una mica de tot. Abans d'aquesta menja vam estar carregant caixes, armaris, bosses i tot tipus de pesos pesats... quina gana!!! I a casa encara no ho teníem tot, ni teníem el temps per a cuinar gaire. Així que vam remenar el calaix del pa, d'on vam treure'n les tortillas mexicanes, i de la nevera vam agafar-ne les verdures, les salses de condiment i la gallina, que ja era cuita perquè el Manel havia estat coent un brou copiós, d'aquests anti fred, feia un dia i mig. I de la terrassa en vam collir el julivert fresc i encara, del rebost, les cebes i panses. Així, un cop tot damunt la taula, vam preparar alguna cosa que ens ajudés a recuperar forces de cara a la tarda que ens esperava.

Ingredients del burrito:
Enciam fulla de roure
Ruca
Ceba de figueres
panses 
Tomàquet raf
pastanaga
Gallina cuita amb el brou

Salsa: 
Mostassa 
maionesa
unes gotes de tabasco
Oli d'oliva verge extra
sal (opcional)

Comencem trossejant i barrejant totes les verdures crues. Les posem en un bol i les reguem amb oli i sal. 


Seguidament, esmicolem la carn de gallina que ja teníem cuita a la nevera. I l'afegim a la barreja de verdures.


Ara preparem la salsa: mostassa, maionesa, tabasco i oli d'oliva verge extra, tot ben remenat. Si volem hi afegim sal, tot i que com que la mostassa ja és prou salada potser no caldrà. Proveu la salsa abans de fer el pas de la sal.


Finalment, posem la barreja al centre de la tortilla. Seguidament, també hi posem la salsa. Enrotllem el burrito, primer pels costats i després la part llarga, com si volguéssim fer un tub. 


Ho posem a torrar a la paella, sense oli, i un cop enrotllat. Volta i volta i... llestos!


I abans de marxar... avui us mostro unes fotos de la nova cuina. Eps! Que no és nova ni fashion, i encara la veureu desordenada. Però la veritat és que hi caben molts, molts trastos. Que no vol dir que hi poguem posar tots els que tenim i alguns d'ells s'esperen al traster... per si algun dia. 










18 comentaris:

  1. La cuina molt maca i gran, i la recepta bona!bona!.
    Petóns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Dolors! A veure si hi fem coses... he he

      Elimina
  2. m'encanta aquesta cuina d'aprofitament... i la cuina, tant espaiosa... petons i que visqueu molt bones coses aquí dins... petons

    ResponElimina
  3. Els burritos i farcellets similars m'encanten. Molt bona idea per fer un plat ràpidament, té una pinta fantàstica. I felicitats per la nova casa (?) o si més no, cuina, és espaiosa, lluminosa, bonica, sembla molt còmoda!
    Marta

    ResponElimina
  4. Aixó si que es una recepta d'aprofitament...i de trasllat!!! jaja
    M'encanta la llum natural que te la cuina...i es prou gran perquè pogueu cuinar tots dos...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Una recepta ideal pel meu fill .....li encanten el burritos. La cuina m'agrada molt , molt gran i espaiosa.
    Petons

    ResponElimina
  6. doncs t'ha quedat un plat de reciclatge que ni imaginant-ho!! la cuina és guapissima, gran i on s'hi pot fer molta vida, com a mi m'agrada. Amb finestra indiscreta!!! jeje petons

    ResponElimina
  7. Pues unos burritos bien aprovechaos, sí señora. Disfruta mucho de nueva vida!! Besos.

    ResponElimina
  8. unos burritos bien aprovechados con la cocina de las sobras.y me gusta la cocina tiene luz natural que siempre es una alegria en una cocina y espacio suficiente.
    a disfrutarla¡¡
    peto

    ResponElimina
  9. Quina cuina tan ben iluminada! M'agrada! I la recepta d'aprofitament us ha quedat de luxe..ara m'entren ganes de menjar qualsevol cosa amb aquestes truites....jejje petons

    ResponElimina
  10. Aquests burritos tenen una pinta impressionant!! Els hauré de provar a casa! A més... Nosaltres els fem diferent i engreixen molt més ^^" Els fem amb mantega; haurem de provar-ho com ho has fet tu :)
    I felicitats per la cuina nova! T'hi cabran moltíssimes coses!! :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  11. una cuina, gran i molt bonica, i la recepta com sempre bonissima.

    ResponElimina
  12. A cozinha e os burritos estão excelentes!

    ResponElimina
  13. M'encanten les receptes d'aprofitament!!!!! I aquesta a d'estar bonissima!!!!
    Una cuina ben gran si senyor!!!!

    ResponElimina
  14. Potser és un plat ràpid i d'elaboració senzilla, però és força potent.
    Me l'apunto.

    salut i peles

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...