divendres, 21 de març del 2014

Sant Josep 2014 a Castellar del Vallès


A Castellar del Vallès, cada any per Sant Josep, es fa festa. Aquest sant No és patró de la població, ja que el patró és Sant Esteve, però ja és tradició que sigui festiu local. Tots els castellarencs gaudeixen, el 19 de març dia del pare, d'una jornada festiva molt i molt gastronòmica. Nosaltres també vam aprofitar-ho, un any més, per gaudir també d'aquesta festa centrada, sobretot, en la fira d'aliments artesans que té lloc a la plaça d'El Mirador i plaça Major, al cor de Castellar del Vallès, i que es pot visitar tot el dia.

Ja us en vaig parlar l'any passat, d'aquesta fira, i ho podreu consultar aquí. Però avui us porto el recull d'aquest 2014, que un any més ha estat el d'una festa molt i molt lluïda.


La Fira de Sant Josep d’enguany superava la cinquantena de parades. La fira, que en altres ocasions s’havia instal·lat en un altre indret del poble, a l’Espai Tolrà, repetia enguany emplaçament a la plaça d’El Mirador. L’exitosa fira no només atrau visitants sinó que és una cita obligada per als productors de proximitat d’arreu de Catalunya, que veuen a Castellar un aparador per als seus productes. 


 Entre les especialitats que van poder degustar els vilatans que van passejar per la plaça del Mirador hi havia delicatessen’ com formatges de varietats com el pesto, llaminadures, embotits i elaborats productes de pastisseria. L’habitual tret de sortida de la fira, a partir de les 10:30 hores, sempre és dolç i multitudinari: és  el repartiment de coca de Sant Josep i presses de xocolata, que l'Ajuntament regala als castellarencs com una mostra de festa.  Aquí teniu unes imatges d'algunes de les parades d'aliments:

coses dolces... galetes de ninot, bunyols de vent de Pastisseria Rodellas, coques de sucre, guminoles...

Coses salades... pans, croquetes de bacallà, bunyols de bacallà...

Dels bunyols de bacallà ens en vam quedar quatre, ja que eren gegants. I molt bons, això sobretot!. D’altra banda, els infants també van tenir el seu racó a la fira amb els tallers d’experimentació amb arròs i blat de moro, que va organitzar l’espai familiar Pam i Pipa, les exhibicions del Forn Mallorquí i el molí de pedra per fer farina, i la Pastisseria Rodellas amb la seva activitat de la descoberta de la xocolata. Nosaltres vam aprofitar i vam comprar-hi bunyols de vent, a Rodellas, que estaven boníssims!

Tes i infusions, pop macerat, formatges italians i francesos...

Pipes garapinyades, herbes remeieres, formatges fescos, semi i curats, huevas de tonyina...

Formatges ecològics de Mallorca, formatges Mont-brú, llom embutxat i embotits...

El colofó daurat de la celebració de Sant Josep va ser l’actuació de la Cobla Jovenívola de Sabadell, actuació musical que va tenir lloc a la tarda i que marcar el ritme d’una jornada plena de tradició i artesania.  Tot i que el patró de Castellar és Sant Esteve, dia festiu a Catalunya, la festa local de Castellar del Vallès se celebra el dia de Sant Josep. Des de mitjans dels anys 80, en aquest dia s’organitza un mercat de productes alimentaris artesanals.  

8 comentaris:

  1. Quin reportatge més xulo! M'encanten aquestes fires a on els productors locals venen els seus productes i ara de cares a la primavera en venen unes quantes. S'hi ha d'anar i consumir, hem de recolzar als petits productors, oi?

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Déu ni do quantes parades!! i amb productes de tota manera! a mi aquestes fires m'encanten! Bon finde!

    ResponElimina
  3. Que cobres comissió de la Pastisseria Rodellas, nena?

    ResponElimina
  4. Noia, quin bo de passejar-se per aquesta fira i anar fent tastets. Ja m'hauria agradar d'anar-hi. Petons.

    ResponElimina
  5. Ja t'ho vaig dir l'any passat, tan a prop que és Castellar de Sabadell, i no he vingut mai a visitar la fira de St Josep!
    A veure si l'any vinent... que aquestes fires gastronòmiques m'encanten!

    ResponElimina
  6. Quina festa! I quina varietat de productes...em quedo amb les formatges i la coca de sucre! Mira que jo també vaig per Sabadell, i mai he vist aquesta fira...serà qüestió de posar-hi remei! Petons!

    ResponElimina
  7. Fa molt de goig veure totes aquestes paradetes.
    Petons.

    ResponElimina
  8. A veure se l'any que ve tambè mi puc apuntar!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...