Heu provat mai de fer quètxup a casa? Jo no m'hi vaig posar fins fa un parell d'anys però, des d'aleshores, ja no en sé tastar d'altre. No és que sigui difícil, però sovint ens és tan fàcil trobar-ne al supermercat que ja no pensem a fer-ne. Com que, personalment, m'agrada molt fer conserves (em repeteixo més que l'all... he he) doncs no me'n vaig poder estar, i vaig començar a fer quètxup. A més, com a curiositat, el quètxup és un CHUTNEY! I això li dóna caràcter... Doncs som-hi!
Ingredients per a la tempura de pebrots del padrón:
1 paquet de pebrots del padrón
1 ou
4 c. soperes de farina fluixa
1/2 got d'aigua
1 glaçons de gel
1 pessic de sal
Ingredients per al chutney de tomàquet o quètxup casolà:
1/2 quilo de tomàquets pelats i sense llavors
1/2 got d'oli d'oliva verge extra
1/2 got de vinagre de xerès
3 c. soperes de sucre
1 c. sopera de sal
espècies (opcional)
D'entrada, preparem la tempura batent tots els ingredients esmentats abans. Després, hi suquem els pebrots i els coem al wok, amb poc oli i ben calent. Els reservem sobre un paper absorvent i després els presentem. En aquest cas, en un got, perquè es puguin anar agafant sense coberts, per la cua.
I ara preparem el quètxup. Posem els tomàquets pelats en una olla i els comencem a coure a foc lent amb l'oli. Al cap d'una estona hi afegim la sal, el sucre i el vinagre i seguim remenant. Quan ja comenci a agafar més espessor passem la barreja per la batedora i, després, ho seguim coent uns minuts més. Ho retirem del foc i ho posem en un biberó, de manera que el quètxup que no gastem en aquell moment el podrem reservar per a d'altres ocasions a la nevera. Ens aguantarà ben bé una setmana, ja que hem de tenir en compte que acabem de fer una conserva tipus chutney (sal+sucre+vinagre). Això ajuda a la conservació.
Avui toca tempura, a la teva cuina i a la meva. M'agraden els pebrots de Padrón, encara que cada cop costa més trobar un que sigui picant.
ResponEliminaNo he fet mai el ketchup cassolà, al menys aquest no porta E.000 o altres conservants i colorants.
Petons.
Ja ho he vist! Veus que bé...! amb les verdures es poden fer meravelles... oi? Petonet!
EliminaMarina, quina bona pensada de fer quètxup a casa. A la Violeta li agraden les patates fregides i en vol, així que provaré de fer-lo segur.
ResponEliminaPtnts,
Nani
ÉS fàcil i bo, Nani! Ja em diràs... petonet!
EliminaHola matinera. Tu dorms?
ResponEliminaUn platet diví
Una abraçada
Ja ja ja! només quan no estic desperta. Gràcies Núria!
EliminaQuina "tapeta" més bona! M'apunto la recepta del quetxup. Molt més fàcil de fer del que em creia, i sembla molt bo!
ResponEliminaMarta
Queda ben bona, Marta! ja em diràs el què! Petons
Eliminauhmmm quetxup cassolà!! quina cotxinadeta més bona :-)...ho provaré...
ResponEliminaAixò sí que és un blog actiu!! I això del quètxup no se m'hagués passat mai pel cap que seria així de senzill... Gràcies!!
ResponEliminaA casa els pebrots del padrón ens agraden molt... i més quan algu troba el que pica de veritat jajaja.
ResponEliminapetons
Fantástica Marina!!!!a casa som molt fans de les tempures i amb aquest ketchup a de ser una delicia!!! la presentació dins el got m´encanta!!! petonet
ResponEliminaSempre els he menjat fregidets, però així amb tempura tenen d’estar ben bons, queda anotada la recepta del ketchup que serà més bona i més sana segur
ResponEliminaPetons
Vaja, vaja aquest casolà me l´apunto ja que els del super els trobo forts de gust per no dir plens d' E0000....
ResponEliminaLa tempura es el fregit que més m'agrada, perquè no sóc massa de fregits, pero deixa els ingredients cruixents i poc greixosos!! i el ketchup casolà, que dir, bonissim, jo també n'he fet alguna vegada, pero amb concentrat de tomàquet, ho vaig aprendre a la meva antiga feina, d'aromista. Quedava realment bo!!! petons
ResponEliminabona idea en tempura Marina y con el ketchup casero mejor,tomo nota de las dos cosas
ResponEliminapetos
El ketchup es el rei dels chtneys!
ResponEliminaLa combinacio amb els pebrots ha de quedar molt bona, una tapa original i molt vistosa!
Hola,
ResponEliminaPerò hi ha alguna cosa que no et facis tu mateixa??? M'encanta la recepta, però la foto ... es xulísima s'aprecia tot molt bé. PEtons
Que bons !!! portu la cerveceta ...vale ????...pican ???
ResponEliminaPetonets.
Mmmm què bo!!tot ben casolà!!!
ResponEliminaPtonets!!
Molt bona idea lo del quetchup casolà. Ho provaré de fer!
ResponEliminaKiss kiss.
Pero quines coses que s'aprenen..... No hauría dit mai que el quètxup es podes fer a casa, tant facilment...
ResponEliminaPetonets.
Ostres, i tant... el quètxup és un chutney!!! Jo en faig de pebrot, però m'apunto la teva recepta per fer-lo de tomàquet!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina bona pinta! Tinc pebrots del padrón a l'hort, no dubtis que tastaré aquesta fantàstica recepta!
ResponElimina