dimarts, 19 de juny de 2012

Pebrots del padrón en tempura i quètxup casolà


Heu provat mai de fer quètxup a casa? Jo no m'hi vaig posar fins fa un parell d'anys però, des d'aleshores, ja no en sé tastar d'altre. No és que sigui difícil, però sovint ens és tan fàcil trobar-ne al supermercat que ja no pensem a fer-ne. Com que, personalment, m'agrada molt fer conserves (em repeteixo més que l'all... he he) doncs no me'n vaig poder estar, i vaig començar a fer quètxup. A més, com a curiositat, el quètxup és un CHUTNEY! I això li dóna caràcter... Doncs som-hi!

Ingredients per a la tempura de pebrots del padrón:
1 paquet de pebrots del padrón
1 ou
4 c. soperes de farina fluixa
1/2 got d'aigua
1 glaçons de gel
1 pessic de sal

Ingredients per al chutney de tomàquet o quètxup casolà:
1/2 quilo de tomàquets pelats i sense llavors
1/2 got d'oli d'oliva verge extra
1/2 got de vinagre de xerès
3 c. soperes de sucre
1 c. sopera de sal
espècies (opcional)


D'entrada, preparem la tempura batent tots els ingredients esmentats abans. Després, hi suquem els pebrots i els coem al wok, amb poc oli i ben calent. Els reservem sobre un paper absorvent i després els presentem. En aquest cas, en un got, perquè es puguin anar agafant sense coberts, per la cua.


I ara preparem el quètxup. Posem els tomàquets pelats en una olla i els comencem a coure a foc lent amb l'oli. Al cap d'una estona hi afegim la sal, el sucre i el vinagre i seguim remenant. Quan ja comenci a agafar més espessor passem la barreja per la batedora i, després, ho seguim coent uns minuts més. Ho retirem del foc i ho posem en un biberó, de manera que el quètxup que no gastem en aquell moment el podrem reservar per a d'altres ocasions a la nevera. Ens aguantarà ben bé una setmana, ja que hem de tenir en compte que acabem de fer una conserva tipus chutney (sal+sucre+vinagre). Això ajuda a la conservació.


24 comentaris:

  1. Avui toca tempura, a la teva cuina i a la meva. M'agraden els pebrots de Padrón, encara que cada cop costa més trobar un que sigui picant.
    No he fet mai el ketchup cassolà, al menys aquest no porta E.000 o altres conservants i colorants.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho he vist! Veus que bé...! amb les verdures es poden fer meravelles... oi? Petonet!

      Elimina
  2. Marina, quina bona pensada de fer quètxup a casa. A la Violeta li agraden les patates fregides i en vol, així que provaré de fer-lo segur.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. ÉS fàcil i bo, Nani! Ja em diràs... petonet!

      Elimina
  3. Hola matinera. Tu dorms?
    Un platet diví
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ja ja! només quan no estic desperta. Gràcies Núria!

      Elimina
  4. Quina "tapeta" més bona! M'apunto la recepta del quetxup. Molt més fàcil de fer del que em creia, i sembla molt bo!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda ben bona, Marta! ja em diràs el què! Petons

      Elimina
  5. uhmmm quetxup cassolà!! quina cotxinadeta més bona :-)...ho provaré...

    ResponElimina
  6. Això sí que és un blog actiu!! I això del quètxup no se m'hagués passat mai pel cap que seria així de senzill... Gràcies!!

    ResponElimina
  7. A casa els pebrots del padrón ens agraden molt... i més quan algu troba el que pica de veritat jajaja.

    petons

    ResponElimina
  8. Fantástica Marina!!!!a casa som molt fans de les tempures i amb aquest ketchup a de ser una delicia!!! la presentació dins el got m´encanta!!! petonet

    ResponElimina
  9. Sempre els he menjat fregidets, però així amb tempura tenen d’estar ben bons, queda anotada la recepta del ketchup que serà més bona i més sana segur
    Petons

    ResponElimina
  10. Vaja, vaja aquest casolà me l´apunto ja que els del super els trobo forts de gust per no dir plens d' E0000....

    ResponElimina
  11. La tempura es el fregit que més m'agrada, perquè no sóc massa de fregits, pero deixa els ingredients cruixents i poc greixosos!! i el ketchup casolà, que dir, bonissim, jo també n'he fet alguna vegada, pero amb concentrat de tomàquet, ho vaig aprendre a la meva antiga feina, d'aromista. Quedava realment bo!!! petons

    ResponElimina
  12. bona idea en tempura Marina y con el ketchup casero mejor,tomo nota de las dos cosas
    petos

    ResponElimina
  13. El ketchup es el rei dels chtneys!
    La combinacio amb els pebrots ha de quedar molt bona, una tapa original i molt vistosa!

    ResponElimina
  14. Hola,
    Però hi ha alguna cosa que no et facis tu mateixa??? M'encanta la recepta, però la foto ... es xulísima s'aprecia tot molt bé. PEtons

    ResponElimina
  15. Que bons !!! portu la cerveceta ...vale ????...pican ???
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Mmmm què bo!!tot ben casolà!!!

    Ptonets!!

    ResponElimina
  17. Molt bona idea lo del quetchup casolà. Ho provaré de fer!
    Kiss kiss.

    ResponElimina
  18. Pero quines coses que s'aprenen..... No hauría dit mai que el quètxup es podes fer a casa, tant facilment...
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Ostres, i tant... el quètxup és un chutney!!! Jo en faig de pebrot, però m'apunto la teva recepta per fer-lo de tomàquet!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Quina bona pinta! Tinc pebrots del padrón a l'hort, no dubtis que tastaré aquesta fantàstica recepta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...