El cuscús és un d'aquells ingredients que, si encara no l'heu provat mai de fer a casa, us animo a elaborar. Sobretot, perquè és un ingredient RAPIDÍSSIM de fer! Tan ràpid que ni tan sols s'ha de coure. Ara ja fa uns mesos, en aquest mateix bloc, vaig publicar la recepta del cuscús calent, era un cuscús especiat amb olives negres. Avui us proposo una altra versió de cuscús, la que es menja freda i que s'elabora de manera una mica diferent i que es menja freda. Fet d'aquesta manera, el cuscús s'anomena tabule. Què necessiteu?
Ingredients:
4 c. soperes de cuscús
1 ceba tendra
1 tomàquet raf
1 grapat d'olives negres
1/2 llimona (el suc)
1 got de brou de verdures
1 pessic de sal
1 pessic de curri
Per a preparar aquest tabule caldrà que poseu el cuscús sec en un bol. A part, bulliu el brou, amb un xic de sal, i seguidament l'aboqueu damunt del cuscús. El tapeu i el deixeu reposar un parell de minuts, perquè el cuscús absorveixi el brou. A continuació, amb l'ajut d'una forquilla, pentineu el cuscús. Així us serà més fàcil que no se us enganxi ni faci grumolls. Seguiu la preparació tallant les verdures (tomàquet i ceba) en juliana. I, finalment, en un bol més gros hi poseu el cuscús, olives, verdures, un pessic de curri i el suc de mitja llimona i ho remeneu bé. Ho podeu servir com una amanida normal i corrent, al centre del plat, o com una tapa. Que en aquest bloc ja li escau... he he. Bon profit!
Per cert, un altre avantatge del cuscús és que us aguanta ben bé una setmana en bon estat a la nevera. Això sí, abans de barrejar-lo amb els altres indredients. Tot sol i ja el tindreu a punt per una altra ocasió!
Tiene una pinta buenisima, nunca he preparado el cuscus y viendo esta receta creo que lo voy a cambiar, bicos
ResponEliminapues anímate! Vale la pena, promesa!
EliminaUna amanida q fa estiu... i avui q inaugurem nova estació s'ha de començar a recurrir i a guardar aquestes receptes.
ResponEliminaPetons
I tant! A l'estiu tota cuca viu i també cal alimentar-se bé per estar ben forts i fortes! He he
EliminaOhhh! El taboulé m'encanta!! Em sembla que ja se què dinaré! ;)
ResponEliminahe he... doncs jo també1 Tinc el tupper ple!
EliminaNo he provat mai el cuscus....imaixó no potmser,oi??? Jeje
ResponEliminaL'amanida fa molt bona pinta!!
Petonets.
Això no pot ser! anima't, gemma, segur que t'agrada, és fresc i a l'estiu va molt bé!
EliminaAhir justament em vaig fer cuscús amb salsitxetes i ja en vaig coure una mica més per fer-me'n taboulé un dia d'aquests... El primer taboulé de l'estiu :)
ResponEliminaBen bo i refrescant!
El primer, sí! I no serà l'últim, perquè es pot anar variant amb ingredients diferents. Petonets!
EliminaMe encanta el taboulé; es una forma muy rica de tomar una ensalada bien completa, pero antes me llevo unos pimientos de los de abajo que se ven un bocado delicioso.. Besos!.
ResponEliminahe he... o tot, perquè podem fer una mica de pebrots, una mica de cuscús, oi? Petonet!
EliminaNo he preparat mai cuscús, doncs un cop ens el varen posar a un restaurant i no he tingut ganes de tornar-lo a provar, aquest te molt bona pinta i segur que molt bo, a veure si m’animo.
ResponEliminaPetons
Anima't sión! és fàcil de trobar al súper.
EliminaNo he preparat mai tabulé, i segur que aquests dies m'animaré a fer-ho. És fàcil, senzill i fresc, i és el que jo vull ara cuinar.
ResponEliminaI també ideal pel tupper, Marga! Petons
EliminaLa meva filla gran, Martina la cosa mes llepafils del planeta terra ... em diu fa uns dies.
ResponElimina-Papa que menges?
-Cuscús.
-Saps que això so mengen els pares del Bilal? que són del Marroc i el Bilal també so menja.
Vols pobar? i ho prova i li agrada.
Pare és per això que dius que hem de menjar de tot? Aquest esta bonissim!
I el millor és el comentari final ...
-És un "arròs pasta" i els xinesos mengen "arròs frito" sóc bona cuinera eh?
Quina anècdota més bonica, Jordi. Tens sort de tenir un filla així, és llesta, curiosa, i segur que tard o d'hora acabarà essent una bona cuinera, com el seu pare! Petons
EliminaMe ha encantado! Como toda la cocina oriental... Genial la presentación!
ResponEliminaGràcies Rosendo! Encantada de compartir-ho amb tu i tots
EliminaM'encanta el cus cús, i tot el que es pugui combinar amb ell em sembla fantàstic. Això si que fa estiu! ;)
ResponEliminaPetons!
i tant que sí! ens agrada l'estiu!
Eliminano m'agrada el cus-cus però aquest tabulé segur que es ben bo, i sobretot sa!!! petonets
ResponEliminaYo tardé en probar el cus-cus, pero ahora me gusta mucho, este es ideal para esta temporada. Besos.
ResponEliminaté molt bona pinta, aquest taboulé, tot i que m'ha estranyat que no hi posessis menta, que li dona un toc molt refrescant. i, particularment, també m'agrada molt posar-hi cogombre, que accentua el caràcter fresc d'aquest plat.
ResponEliminaQue bò !!! estic encantada amb tot aquet tipus de menjar...he portat moltes espècies del meu viatge....tinc ganes de experimentar !!!
ResponEliminaPetonets.
Saps que vaig dinar ahir? jejeje m'encanta!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Ara recordo que el tinc que apuntar a la llista de la compra, el vaig acabar. I es que m'agrada molt el cous-cous, sigui fred o calent i amb curri deliciós.
ResponEliminaPetons.
Una amanida d'estiu diferent i exquisida
ResponEliminaL'amanaida de cuscus m'encanta, en menjaria cada dia jejejj. Petons
ResponEliminaAvui m´he estar mirant el programa de viatge al Marroc...i tu em fas la crònica gastronòmica, je, je, je...Quin dia més rodo!
ResponEliminauna amanida refrescant de les que no pararies de menjar-ne a l'estiu, oi?? m'encanta! petons
ResponEliminaUna amanida perfecte per aquests dies de calor. Molt bona.
ResponEliminaUna abraçada
Una amanida complerta, poques vegades pensem en el cus cus.
ResponEliminaM'agrada molt a mi el cus cus, aquest amb el toc curry ha de estar forrça bo.
ResponEliminaPetons
Bona proposta per l'estiu. Qui diu que menjar amanides és aburrit? Amb la quantitat d'ingredients que podem combinar!
ResponEliminamuy buena la amanida de cuscus y lo bueno es que admite lo que le guste a cada uno vamos se puede hacer al gusto perosnal y sigue siendo rica como esta tuya
ResponEliminapeto
Es perfecta per tenir-lo fet i treurel a la nit a sopar!!! m´agrada molt!!! petons
ResponElimina