dimecres, 20 de juny del 2012

Tabule o amanida freda de cuscús amb verdures


El cuscús és un d'aquells ingredients que, si encara no l'heu provat mai de fer a casa, us animo a elaborar. Sobretot, perquè és un ingredient RAPIDÍSSIM de fer! Tan ràpid que ni tan sols s'ha de coure. Ara ja fa uns mesos, en aquest mateix bloc, vaig publicar la recepta del cuscús calent, era un cuscús especiat amb olives negres. Avui us proposo una altra versió de cuscús, la que es menja freda i que s'elabora de manera una mica diferent i que es menja freda. Fet d'aquesta manera, el cuscús s'anomena tabule. Què necessiteu?

Ingredients:
4 c. soperes de cuscús
1 ceba tendra
1 tomàquet raf
1 grapat d'olives negres
1/2 llimona (el suc)
1 got de brou de verdures
1 pessic de sal
1 pessic de curri

Per a preparar aquest tabule caldrà que poseu el cuscús sec en un bol. A part, bulliu el brou, amb un xic de sal, i seguidament l'aboqueu damunt del cuscús. El tapeu i el deixeu reposar un parell de minuts, perquè el cuscús absorveixi el brou. A continuació, amb l'ajut d'una forquilla, pentineu el cuscús. Així us serà més fàcil que no se us enganxi ni faci grumolls. Seguiu la preparació tallant les verdures (tomàquet i ceba) en juliana. I, finalment, en un bol més gros hi poseu el cuscús, olives, verdures, un pessic de curri i el suc de mitja llimona i ho remeneu bé. Ho podeu servir com una amanida normal i corrent, al centre del plat, o com una tapa. Que en aquest bloc ja li escau... he he. Bon profit!


Per cert, un altre avantatge del cuscús és que us aguanta ben bé una setmana en bon estat a la nevera. Això  sí, abans de barrejar-lo amb els altres indredients. Tot sol i ja el tindreu a punt per una altra ocasió!

38 comentaris:

  1. Tiene una pinta buenisima, nunca he preparado el cuscus y viendo esta receta creo que lo voy a cambiar, bicos

    ResponElimina
  2. Una amanida q fa estiu... i avui q inaugurem nova estació s'ha de començar a recurrir i a guardar aquestes receptes.

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! A l'estiu tota cuca viu i també cal alimentar-se bé per estar ben forts i fortes! He he

      Elimina
  3. Ohhh! El taboulé m'encanta!! Em sembla que ja se què dinaré! ;)

    ResponElimina
  4. No he provat mai el cuscus....imaixó no potmser,oi??? Jeje
    L'amanida fa molt bona pinta!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això no pot ser! anima't, gemma, segur que t'agrada, és fresc i a l'estiu va molt bé!

      Elimina
  5. Ahir justament em vaig fer cuscús amb salsitxetes i ja en vaig coure una mica més per fer-me'n taboulé un dia d'aquests... El primer taboulé de l'estiu :)
    Ben bo i refrescant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El primer, sí! I no serà l'últim, perquè es pot anar variant amb ingredients diferents. Petonets!

      Elimina
  6. Me encanta el taboulé; es una forma muy rica de tomar una ensalada bien completa, pero antes me llevo unos pimientos de los de abajo que se ven un bocado delicioso.. Besos!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... o tot, perquè podem fer una mica de pebrots, una mica de cuscús, oi? Petonet!

      Elimina
  7. No he preparat mai cuscús, doncs un cop ens el varen posar a un restaurant i no he tingut ganes de tornar-lo a provar, aquest te molt bona pinta i segur que molt bo, a veure si m’animo.
    Petons

    ResponElimina
  8. No he preparat mai tabulé, i segur que aquests dies m'animaré a fer-ho. És fàcil, senzill i fresc, i és el que jo vull ara cuinar.

    ResponElimina
  9. La meva filla gran, Martina la cosa mes llepafils del planeta terra ... em diu fa uns dies.
    -Papa que menges?
    -Cuscús.
    -Saps que això so mengen els pares del Bilal? que són del Marroc i el Bilal també so menja.
    Vols pobar? i ho prova i li agrada.
    Pare és per això que dius que hem de menjar de tot? Aquest esta bonissim!
    I el millor és el comentari final ...
    -És un "arròs pasta" i els xinesos mengen "arròs frito" sóc bona cuinera eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina anècdota més bonica, Jordi. Tens sort de tenir un filla així, és llesta, curiosa, i segur que tard o d'hora acabarà essent una bona cuinera, com el seu pare! Petons

      Elimina
  10. Me ha encantado! Como toda la cocina oriental... Genial la presentación!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Rosendo! Encantada de compartir-ho amb tu i tots

      Elimina
  11. M'encanta el cus cús, i tot el que es pugui combinar amb ell em sembla fantàstic. Això si que fa estiu! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. no m'agrada el cus-cus però aquest tabulé segur que es ben bo, i sobretot sa!!! petonets

    ResponElimina
  13. Yo tardé en probar el cus-cus, pero ahora me gusta mucho, este es ideal para esta temporada. Besos.

    ResponElimina
  14. té molt bona pinta, aquest taboulé, tot i que m'ha estranyat que no hi posessis menta, que li dona un toc molt refrescant. i, particularment, també m'agrada molt posar-hi cogombre, que accentua el caràcter fresc d'aquest plat.

    ResponElimina
  15. Que bò !!! estic encantada amb tot aquet tipus de menjar...he portat moltes espècies del meu viatge....tinc ganes de experimentar !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Saps que vaig dinar ahir? jejeje m'encanta!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  17. Ara recordo que el tinc que apuntar a la llista de la compra, el vaig acabar. I es que m'agrada molt el cous-cous, sigui fred o calent i amb curri deliciós.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Una amanida d'estiu diferent i exquisida

    ResponElimina
  19. L'amanaida de cuscus m'encanta, en menjaria cada dia jejejj. Petons

    ResponElimina
  20. Avui m´he estar mirant el programa de viatge al Marroc...i tu em fas la crònica gastronòmica, je, je, je...Quin dia més rodo!

    ResponElimina
  21. una amanida refrescant de les que no pararies de menjar-ne a l'estiu, oi?? m'encanta! petons

    ResponElimina
  22. Una amanida perfecte per aquests dies de calor. Molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Una amanida complerta, poques vegades pensem en el cus cus.

    ResponElimina
  24. M'agrada molt a mi el cus cus, aquest amb el toc curry ha de estar forrça bo.

    Petons

    ResponElimina
  25. Bona proposta per l'estiu. Qui diu que menjar amanides és aburrit? Amb la quantitat d'ingredients que podem combinar!

    ResponElimina
  26. muy buena la amanida de cuscus y lo bueno es que admite lo que le guste a cada uno vamos se puede hacer al gusto perosnal y sigue siendo rica como esta tuya
    peto

    ResponElimina
  27. Es perfecta per tenir-lo fet i treurel a la nit a sopar!!! m´agrada molt!!! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...