dimecres, 9 d’abril de 2014

Fideus orientals amb verdures saltats al wok


Avui us proposo uns fideus ràpids i fàcils de fer. A mi m'encanten. Per tot plegat, perquè són versàtils, perquè els pots combinar amb quasi qualsevol cosa salada  i perquè es mengen amb bastonets! No sé si a vosaltres us passa el mateix, però a mi m'encanta, menjat amb aquests estris de la cultura oriental. A casa, ens agrada fer sopars d'aquest estil, de tan en tan, solen ser sempre lleugers, ja es tracti de fideus, de tofu saltat o bé de sushimaki, fins i tot. Avui, doncs, us explico quins ingredients van participar, com acompanyants, d'aquests fideus.

Ingredients:
Fideus xinesos de blat
Espàrrecs bladers
Ceba
Pebrot verd
Dos pebrots vermells baby dolços
Albergínia
Taperots en vinagre
Julivert
Salsa de soja (opcional)


D'entrada, tallem les verdures a daus, procurant que tinguin la mateixa mida. 



També traiem les cues dels taperots i els reservem.


En un wok amb una rajolí d'oli, saltem les verdures (excepte les tàperes) i les salem una mica, però no gaire si és que després hi voleu afegir la salsa de soja. Al cap de 5-7 minuts, hi afegim les tàperes.


Ara, anem a coure els fideus. Aquests, són extra ràpids! El que heu de fer és:
1. Posar aigua a bullir amb un pessic de sal. 
2. Quan arrenqui al bull, apagueu el foc i hi tireu els fideus secs.
3. Deixeu reposar 4 minuts, amb el foc parat.
4. Escorreu els fideus. Ja els tenim a punt.


Un cop tenim els fideus escorreguts, els barregema amb el wok de verdures. També hi afegim un rajolí de salsa de soja, ja que potenciarà el gust dels ingredients afegint una mica de gust salat intens. 


Ara, ja quasi els tenim a punt. Els servim al mateix wok i que cada comensal s'agafi la seva part (ja sabeu que a mi, això de compartir el mateix plat a taula m'agrada molt) o bé disposeu una grapat de fideus amb verdures al plat de cadascú. 





Si preferiu els fideus d'arròs, aquí teniu una recepta que potser us agradarà! 


7 comentaris:

  1. Qué ricos y qué sanos los hago parecidos pero con pollo. Besos

    ResponElimina
  2. Molt bons, jo no faig gaire receptes orientals i són ben bones! Aquests fideus les provaré!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Boníssim! Queda un plat ben vistós i sa. Nosaltres no hi estem gaire acostumats, als bastonets, hehehe però m'agrada fer àpats d'aquest estil, així que ja miraré de fer-ne algun dia ;)

    Petons!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta Marina, un plat ben sa i bo, a més que ho has presentat ben maco!

    Petons!

    ResponElimina
  5. La fotografia t'ha quedat genial, et fa venir unes ganes de provar-ho... petons

    ResponElimina
  6. Precisament dissabte en Marc i jo vam anar a un japonès a sopar...i em vaig petar de riure veient com en Marc intentava menjar amb els palets...i això que no va demanar fideus....! Diu que a la pròxima ho intenta...però val més que li prepari aquests tan bons que proposes a casa per tal que practiqui! A mi se'm dóna prou bé perquè quan era joveneta, em va agafar la dèria oriental i vaig estar un parell d'anys menjant només amb palets!!! Si més no va servir perquè quan ara vaig a un japonès puc menjar fideus tranquilament!!! Petons!

    ResponElimina
  7. Amb els bastonets no m'apanyo gaire, deu ser falta d'entrenament, però es veuen molt bons i lleugers.
    Petons.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...