dijous, 3 d’abril del 2014

Macedònia tropical amb iogurt


Aquesta d'avui és una macedònia peculiar. Segurament, per dos motius. El primer, és que està elaborat amb fruites de països llunyans, com la papaia o el mango, fruites que d'altra banda ens són fàcils de trobar actualment als nostres mercats. L'altra peculiaritat és que compta amb un ingredient d'aprofitament, unes magdalenes que havien quedat eixutes al rebost i que aquí hem transformat en un "pseudo crumble" que ens lliga molt bé amb el iogurt, que també ens havia quedat arraconat a la nevera. 

Aquesta macedònia no és difícil de fer, només us cal una mica de paciència i d'imaginació i tindreu un plat molt bonic de creació que és deliciós, us ho prometo. 

Ingredients:
mango de Mèxic
papaia
poma fuji
iogurt 
magdalenes seques
mikkado (opcional)


El mango que vaig comprar no és el que de vegades trobem també al mercat, més gros i amb pell verda, sinó que els que més m'agraden són originaris de Mèxic, són més petits, més grocs i més dolços. 
El que fem primer és esmicolar la magdalena i reservar-la, de moment.


A continuació, tallem les fruites a daus, procurant que tinguin tots la mateixa mida.



Un cop tenim les fruites tallades, la magdalena esmicolada i el iogurt a punt, comencem a muntar la macedònia. Ens serà molt útil tenir a mà unes pinces per a poder anar col·locant tots els ingredients frescos.

D'entrada, busquem una superfície llisa i plana, un plat que sigui negre ens ajudarà a ressaltar els ingredients. Fem tres llàgrimes de iogurt a la base:

Hi escampem magdalena pel voltant i per sobre, anàrquicament.
Amb l'ajut d'unes pinces, col·loquem uns dauets de papaia també per tot el iogurt, però deixant distància entre un i altre dau, perquè hi haurem de col·locar més fruites.
Ara, el mango...
I també la poma...

Ho deixem reposar 10 minuts a la nevera i ja ho podrem servir. Ho podem acompanyar d'uns mikkado, que afegirant un punt cruixent a les postres i el toc de xocolata. Els deixarem a part, al costat del iogurt amb fruites, ja que són opcionals. Són unes postres no gaire dolces perquè el iogurt no és ensucrat, lleugeres, i refrescants, perquè el punt dolç el trobem a la fruita fresca i tropical. 


















18 comentaris:

  1. T'ha quedat de luxe Marina! Molt maca la presentació.

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta ho té tot Marina! Ha estat una molt bona manera d'aprofitar les magdalenes, que han sigut el toc cruixent del plat, juntament amb els mikados que també hi han de quedar genial, el contrast de colors, d'aromes i de gustos de les fruites és espectacular i el toc cremós del iogurt és el toc final perfecte del plat. La presentació és xulíssima i a més, és un postre, a part d'elegant, saludable! No es pot demanar més, m'ha encantat!

    ResponElimina
  3. una lliçó de com una recepta d'aprofitament pot ser digne d'un restaurant d'estrella michelin.
    La presentació és de luxe, i la combinació de fruites i de textures em sembla sensacional.

    ResponElimina
  4. Una presentació senzillament espectacular!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  5. jajja que bo!! amb ingredients ben senzills queda un plat de restaurant xulissim ehh! petons

    ResponElimina
  6. Uooooooo una recepta d'aprofitament amb ingredients a l'abast de tothom, amb una presentació espectacular!!! què bona!!!!!!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Delicios en sabors i molt maca la presentació. Ptons

    ResponElimina
  8. Ostres Marina, quina passada!!! La recepta és ben senzilla i ben de "cada dia": boníssima!!! I aquesta presentació... 5 estrelles!!! :)

    ResponElimina
  9. Quines coloraines tan boniques! Una macedònia exòtica boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  10. Mira que n'és de senzill, aquest plat, però és una preciositat: la presentació és elegant I colorida. I amb una magdalena seca! Genial. Petons.

    ResponElimina
  11. Quina presentació més guapa, sembla un quadre abstracte quan la veus per primer cop. Segur que el contrast de sabors ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  12. plas, plas, plas, plas.....
    Petonets

    ResponElimina
  13. Una presentació molt maca i de sabors diferents, que bona!
    Petons

    ResponElimina
  14. Una recepta sper aprofitar les magdalenes una mica seques, t'ha quedat de luxe amb la presentación que has fet i com les fruites que has possat m'agraden, per mo es perfecte.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Espectacular!!!! Quan te la vaig veure a l'Instagram (o al facebook...ara no ho recordo...) em vaig quedar prendada!!!! Com més la miro més m'agrada!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Quina preciositat de presentació Marina!! Semblen unes postres d'en Roca felicitats!!!

    ResponElimina
  17. Un 200 en presentació!!! Aquesta macedònia sap greu menjar-se-la de "lo" bonica que és! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...