dimecres, 26 de novembre de 2014

Bunyols dolços de cigrons pel Gran Recapte 2014


Com ja us comentava al post anterior, divendres i dissabte, 28 i 29 de novembre, el Banc d'Aliments fa una crida a la ciutadania per participar, un cop més, al Gran Recapte d'Aliments.  Hi ha diverses maneres de participar-hi, tal i com ja us vaig explicar aquí. Es poden donar llegums, oli, llet, farinetes infantils i conserves de carn i peix.

Alguns blogs gastronòmics, ja fa uns anys que ens afegim a la tasca de la difusió d'aquesta campanya durant els dos dies en què es poden donar aliments. Ho fem publicant una recepta al nostre espai del blog i utilitzem algun dels ingredients que es poden donar per la causa. En altres ocasions, ja vaig presentar els macarrons amb albergínia, olives negres i sofregit, la llet merengada i les hamburgueses de cigrons.

Enguany, presento una preparació amb GIGRONS, un dels llegums que es poden donar. Vaig veure una recepta de bunyols de cigrons al progama Cuines de TV3. Tot i que no n'he adaptat la recepta sí que utilitzo les quantitats que s'indicaven al programa. Es tracta d'una recepta dolça que pot servir de postres de qualsevol àpat senzill. D'això es tracta, elaborar una recepta senzilla amb ingredients de llarga conservació

Ingredients
200 g de cigrons cuits
200 g de farina de cigrons
50 g de sucre
60 g de llet
llavors de matafaluga
1/2 pell de taronja
1/2 pell de llimona
4 ous
oli de blat de moro (per fregir)
sucre llustre

+ farina de cigrons (que no vaig posar a la foto de conjunt)

Comencem l'elaobració de la pasta dels bunyols aromatitzant la llet. Per això, posem a bullir la llet amb la matafaluga i les dues mitges pells de les fruites. Un cop arrenqui el bull, retirem el cassó i deixem que la llet es refredi. Seguim, posant el sucre als cigrons, afegim la llet aromatitzada i colada, també incorporem els quatre ous i remenem bé. 


Batem la barreja amb la batedora. A continuació, incorporem la farina de cigrons, i anem remenant, aquest cop, amb la llengua.


Un cop tenim la farina de cigrons integrada a la massa, comencem a fregir. Per això, utilitzarem un oli de blat de moro, el que va comprar no fa gaire el Manel perquè vam descobrir-ne els avantatges a l'hora de fregir, i és que aguanta molt bé la temperatura abans de cremar-se. Formem boletes amb una cullera i fregim.


Un cop fregits, abans que es refredin, arrebossem els bunyols amb sucre llustre. També podríem utilitzar sucre moreno o normal. Això, com vulgueu. Els podem acompanyar amb crema pastissera o bé regar-los amb xocolata desfeta, com explicaven a la recepta de la televisió.








19 comentaris:

  1. Genial Marina! Una recepta deliciosa i per una molt bona causa! És important que des dels blogs es faci difusió d'aquesta campanya i tots, en la mesura del possible, hem d'ajudar en la causa oferint el nostre granet de sorra.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Unos deliciosos buñuelos para una gran causa.Espero que sea un exito tambien este año las recetas y las aportaciones de hagamos todos al banco de alimentos
    Peto

    ResponElimina
  3. Quina recepte mes interesant....penso probar de ferla....gracies per la teva colaboraciò.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Saps que estic esperant plegar de treballar per a fer-ne???i ara veig els teus... Els que faré són del cuines de tv3 de l'altre dia... Han d'estar molt bons! ja et diré!

    ResponElimina
  5. Carai no ho havia sentit mai això dels bunyols de cigrons!!! Molt bona proposta per una bona causa! T'han quedat maquíssims!! Ptons

    ResponElimina
  6. Una molt bona recepta per una gran causa!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. El divendres pujaré la meva recepta al blog, també amb llegums.
    Es molt bona idea la teva de fer un dolç, unes postres per fer feliços als més petits de la casa i també als grans.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Uf Marina quina pinta!! a veure si trobo el moment per pujar la meva recepta petons!!

    ResponElimina
  9. Una molt bona proposta de cara al gran recapte de dissabte! un petó!

    ResponElimina
  10. Quins bunyols més originals, s'hauran de provar!

    ResponElimina
  11. uns bunyols originals diferents i bonissims

    ResponElimina
  12. Vaig veure el Cuines el dia que van fer aquests bunyols! Em van sorprendre molt!

    ResponElimina
  13. Són sorprenents però bona pinta si que tenen!
    A més una molt bona aportació per la campanya d'aquest any!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  14. M'has deixat bocabadada i salivant. Uns bunyols de cigrons!! no els havia vist mai i semblen molt bons! Jo també estic treballant amb la meua aportació al Gran Recapte! Petons, Marta

    ResponElimina
  15. Molt original aquesta! l'haurem de tastar! Petons!

    ResponElimina
  16. MOlt originals aquest bunyols!!
    Petons

    ResponElimina
  17. Que original Marina!! Pero tienen que estar estupendos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  18. Original proposta dolça pels petits i no tan petits!! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  19. Els provaré de fer ben aviat...!!!! El cigró té cops dolços ben amagats!!! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...