dimecres, 5 d’octubre del 2016

Braç de gitano verd i rosa

 Hi haurà qui em dirà... carai, quin pastís més cuqui! I sí, l'és. La cuina cuqui està de moda, només cal veure com abunden les receptes de cupcakes, fondants, galetes i pastissets diversos on, els colors pastel i poc... podríem dir, naturals, són el més destacat. Aquesta no és la línia d'aquest blog, ja ho sabeu els qui em seguiu, però aquesta vegada he volgut trencar la tendència perquè aquests dies estic experimentant amb colorants diversos, fent proves amb masses i cremes, a veure si en surt alguna cosa xula de cara el pastís que tinc al cap pel segon aniversari de l'Arlet. Ara, de moment, encara no us en dic res, ja arribarà el moment. Avui, simplement, us presento aquest braç de gitano i, de passada, us explico com he fet la làmina de pa de pessic de genovesa, que en aquest blog encara no havia explicat mai i que és un clàssic en l'elaboració de pastissos com el mateix braç de gitano però també en bases per a pastissos de mousse. Aquí ho tenim: 

Ingredients pel pa de pessic (genovesa):
4 ous
100 g de farina
100 de sucre blanc
1 pessic de sal

Pel farcit:
200 ml de nata per muntar freda
essència de vainilla
2-3 c. sucre llustre
Colorants (per decorar el farcit) 
Nutella
Gerds deshidratats
*** No tots els ingredients són a la foto



Comencem a preparar la massa per fer el pa de pessic. Separarem els rovells de les clares dels ous. Agafem un bol prèviament escalfat una mica amb aigua calenta. Això ens ajudarà a blanquejar més bé el rovells d'ou (4) i la meitat del sucre (50 g). Ho remenem amb la màquina de batre (en aquest cas, la Kmix). A continuació, en un bol fred, aboquem les clares d'ou i l'altra meitat del sucre. Reservem la barreja del rovell i sucre a la nevera.



Com veieu, aquí vaig tenir una ajudant molt eficient, he he he.   Afegim un pessic de sal. Batem bé amb la màquina durant uns 5 minuts a velocitat 5-6. Seguidament, barregem els rovells i sucre que hem batut abans amb la clara muntada. A poc a poc, fent moviments suaus amb una espàtula, a mà.A continuació, afegim el colorant comestible: 1/4 de part de blau i 3/4 de groc. I seguim remenant, a poc a poc. Un cop tenm els colors barrejats i ja veiem la massa verda, anirem afegint la farina, passada pel tamitzador.


  

Estrendrem un paper sulfuritzat en una safata. I, seguidament, estenem la massa verda a sobre, uniformement. 
 


Ho enfornem durant uns 15 minuts a 180 ºC. I quan ja estigui cuita, la traiem del forn. La tombem i l'estenem sobre un drap, i retirem el paper absorvent. Si la volem guardar per l'endemà, podem enrotllar-la amb l'ajut d'un drap i guardem la massa a la nevera.



L'endemà, farem el farcit. En un bol de batre, hi tirem el colorant vermell i un parell de cullerades de sucre llustre. Tambí h incorporarem unes gotes d'essència de vainlla. Un cop estigui muntada la nata, farcirem el pastís.



Primer, estendrem la nutella per dintre i enrotllarem el braç de gitano. Per fora, hi estendrem la nata muntada de color rosa. I per a rematar-ho, ho decorarem amb gerds deshidratats.


I llestos! Ja ho tenim a punt! Podeu fer les combinacions que més us agradin. Ja ho sabeu, amb el pa  de pessic de genovesa es poden fer moltes coses!



 
 




 


3 comentaris:

  1. I tant que queda cuqui amb aquests colors!!
    Una bona ajudant, passa el temps molt ràpid!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Fantàstic! Ens peguen ganes de menjar un bon tall.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Tens raó....emprant un dels adjectius preferits de la sempre interessant Patrycia Centeno, cuqui, cuqui, cuqui...i a més ha de ser molt bo...no podia ser d'altra manera amb l'ajudant que et vas buscar!!!! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...