dijous, 19 de juliol del 2018

Conill amb conyac


Avui us explico una recepta que ja fa molt temps que tenia ganes de fer.O sigui que, aquesta que veieu, és d'estrena. Els que em seguiu ja sabeu que sóc bona amant del conill, una carn magre que trobo tendre i gustosa, i ben saludable. Si us entreteniu a buscar en aquest blog algunes receptes amb conill de ben segur que n'hi trobareu unes quantes. Aquesta d'avui, però, no és del tot meva. I m'explico. Es tracta d'una recepta de les de tota la vida, de les que no volen inventar res ni fer-nos descobrir sabors estrambòtics. Sinó que, al contrari, volen apropar-se als gustos familiars, als que ens agraden a tots, els que ens recorden les àvies i els que es cuinen, encara avui, amb algun alcohol aromàtic. Com és el cas del conyac. La recepta original de la que avui us explico és del llibre de 'Cuinar és senzill' de la Montserrat Seguí, gran cuinera de primers, segons i postres, i un llibre que a casa consultem sovint. A la meva recepta hi he afegit una mica de suc de taronja acabada d'esprémer i una mica d'all picat.

Ingredients:
1 conill
1 got de conyac
3-4 branques de julivert fresc (el del nostre hortet!)
xampinyons
1 c. de farina
1 ceba
2 grans d'all
brou d'au
1/2 got de suc de taronja
Sal i pebre

Comencem fent enrossir amb oli d'oliva el conill, ja salpebrat. Volta i volta, i el reservem. Al mateix oli, hi sofregim la ceba, tallada a trossets petits. 



A continuació, fem una picada d'all i julivert. I l'afegim a la ceba. També hi incorporem una cullerada de farina. I el toc personal tapa't de tapes, mig suc de taronja. I finalment, incorporem també el brou d'au calent.


Arriba el moment de torna a ficar el conill a dintre. Mentrestant, saltajem els xampinyons amb oli i sal. I una mica més tard, els afegim al conill.


Deixem que tot faci xup - xup durant una hora, a foc mig, i amb la tapa posada. Un cop passat aquest temps, apaguem el foc i deixem reposar el conill. Ja el tenim a punt! Què me'n dieu? Fàcil, oi?


 


 


2 comentaris:

  1. M'hi agrada el toc de taronja, lliga bé amb el conill.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que i fa!!!!
    Quant poses el conyac? Suposo que al posar el suc de taronja i el brou,es que no hi posa.
    Salutacions

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...