dissabte, 6 de gener del 2018

Tortell de Reis 2017, pas a pas


Avui us presento el tortell de Reis que aquest any he fet per compartir amb la família. Us anoto ingredients i pas a pas perquè, sinó aquest any, l'any que ve, tingueu una referència més de tortell, que si bé no és l'única opció, sí que és una de les que queden ben bones i que s'elabora de manera tradicional, amb massa mare i reposant un dia per l'altre.

Ingredients per la massa:
340 g  de farina de força
Massa mare (90 g de farina, 20 g d'aigua, 2 g llevat fresc)
20 g de llevat fresc
3 ous
5 g de sal
80 g de sucre
120 g de llet
pell de llimona, pell de taronja i una branca de canyella
1 rajolí de moscatell
100 g de llard


Primer, hem preparat la massa mare (aigua, llevat i farina) i l'hem deixat reposar dues hores. Ara,  infusionem la llet amb les pells de les fruites i la canyella. La deixem refredar.

Comencem a preparar la massa. Barregem TOTS els ingredients anotats a dalt, EXCEPTE el llard, que el posarem l'endemà. Ho amassem primer a mà, després amb màquina d'amassat, si en teniu.


Un cop ho hem amassat ben bé mitja hora, deixem reposar la massa fins l'endemà. Mentrestant, prepararem el massapà del farcit, que fem amb polvorons sobrants i amb torró de masapà. També hi afegim una clara d'ou, que ens lligarà la massa. Aprofitem la fruita confitada del torró de massapà, la revervem, perquè ens servirà per decorar el tortell. Un cop feta la massa del farcit, la filmem i la deixem a la nevera fins l''endemà. 


També farem la taronja confitada. Posem la taronja tallada a rodanxes, sucre i aigua, en proporcions iguals. I coem, a foc mig, durant una hora. 


L'endemà, acabem el tortell. Hi posem el massapà a dintre i l'enrotllem.





El pintem amb ou i el decorem amb fruites.




Fem el sucre volat amb sucre, aigua i suc de llimona.


Enfornem el tortell a 170 ºC durant mitja hora.




I el presentem! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...