dimarts, 3 de juliol del 2018

Nous fregides caramelitzades - Nous xineses


Ja fa setmanes, potser mesos i tot, que aquesta recepta em rondava pel cap. La volia fer sí o sí però, quan tenia el temps no tenia les nous, i al revés. I vet aquí que un dia, quan vaig veure que el Manel feia una explicació de les propietats de les nous a la Gastronosfera i afegia algunes receptes on la nou és protagonista, i aquesta que avui us presento també hi era, encara me'n van venir més ganes, de fer-les.

I sí, finalment, aquesta setmana he elaborat aquestes nous, molt típiques de les postres que s'ofereixen als restaurants xinesos del nostre país. El resultat és espectacular, però ho és més encara la rapidesa amb què es poden preparar. No us les perdeu perquè valen la pena. I si les acompanyeu amb una mica de nata muntada fresca (pel meu gust, sense sucre perquè no li cal? en gaudireu una, dues i mil vegades més!

Ingredients:
150 g d'aigua
200 g de nous
250 g de sucre
250 g d'oli de girasol
1 pessic de sal

Us cal un cassó i una balança, per fer les mesures dels ingredients. Primer, barregeu l'aigua i el sucre i els poseu al foc.


Quan arrenquin al bull, hi tireu les nous, ja pelades i, si pot ser, senceres en meitats.


Coeu durant uns 5 minuts i, passat aquest temps, les escorreu amb una escumadora i, després, en un colador metàl·lic, perquè perdin l'excés d'almíbar.




Ara, les fregiu amb oli ben calent. De girasol, que no afegeix gaire gust a la nou. I fregiu les nous durant 5-7 minuts, remenant de tant en tant i vigilant que totes quedin ben rosses. Les retirem de l'oli amb l'ajut de l'escumadora, i les tornem a deixar escórrer al colador, perquè perdin l'excés d'oli. Les deixem refredar i... llestes! Si no les volem consumir totes al moment, us recomano que les guardeu en un pot de vidre tancat perquè no perdin el cruixent. I ara, una mica de sake o vi dolç i... cap a dins!










3 comentaris:

  1. Aquestes anous estan de muerte! A casa no duren ni per ficar-les al pot! Jeje! Per cert, m'ha resultat curios que les fregeixes a banda, jo ho faig tot junt: oli, aigua i sucre i quan s'evapora l'aigua ja es fregeixen amb l'oli ...però el resultat deu ser molt similar. Tenen una pinta boníssima! 😋😋😋

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...