Què passa quan tornes de vacances? Sovint, la nevera és buida i les botigues tancades. L'aire que es respira encara és calent, com les vacances que, a poc a poc, vam deixant enrere. Després del parèntesi estiuenc, de les nits de lluna, estrelles i mosquits, de sol roent i cerveses fresques sota les porxades a l'ombra, el Tapa't de tapes ja torna a ser aquí per a seguir amb ànsia les vostres propostes i, és clar, per a presentar-vos-en de noves. Com deia, torna la rutina, la feina, les curses matineres perquè no se'ns escapi el tren, els ulls enlleganyats de bon matí, el cafè carregat per a fer fora la son... De tan en tan, encara amb temps per a recordar que ens ho hem passat bé, aquestes vacances.
A la cuina, per aquests casos d'aterratge a casa sobtat, sense temps per a comprar res al mercat, i perquè la patacada no sigui massa forta us proposo recuperar alguns relleus que ens havien quedat immortalitzats al congelador o al rebost. Avui, per a reprendre el fil del Tapa't, us proposo una recepta d'aprofitament total.
Ingredients:
Sardines en conserva (explicades aquí)
Salsa de tomàquet de llauna
Pisto readaptat (pebrot verd i vermell, carbassó, ceba)
Pebre negre
Herbes aromàtiques (opcional)
El que farem primer serà saltejar els pebrots i la ceba, tallats a dauets petits. Seguidament, traurem la sal de les sardines que tenim en conserva i els canviarem l'aigua dues o tres vegades. Finalment, afegirem la salsa de tomàquet al sofregit de verdures. I emplatarem. A la base, una bona cullerada de salsa de verdures. I al damunt, les sardines en conserva. I... per acabar-ho d'arrodonir, unes bones llesques de pa per sucar!
Bentornada!! :))))
ResponEliminaGràcies! Tu per on pares ara?
EliminaBenvinguda Marina! Ja se't trobava a faltar! A mi encara em falta fer el viatget "gros" de vacances, de moment les estic passant morta de calor a Barcelona jejeje
ResponEliminaAquestes receptes que surten de restes i conserves acostumen a ser unes sorpreses fantàstiques, com la teva!
Petons
Sandra
Moltes gràcies Sandra! Ja tenia ganes de tornar-vos a veure. Ara et vinc a fer una visiteta! Petonets
EliminaHola Marina!! que bé que ja tornis a estar per aquí, espero que hagin anat super bé les vacances!! ja vaig veure els tallers de fang, i em vaig estar mirant l'adreça que em vas dir. Per aquest estiu no ha pogut ser però per un altre m'agradaria molt anar-hi!
ResponEliminaAquest plat d'aprofitament em sembla fantàstic!! Les conserves són una meravella, oi? ara a casa n'estem fent de tota mena amb les coses de l'hort, no vegis com en gaudim a l'hivern!!
Petonets!!
Gràcies per la visita, Bet! Doncs ja m'informaràs si t'animes al curs de ceràmica. Per setmana Santa també en fan! Potser ens hi trobem... he he. Petons
EliminaUn plato sencillo y rico rico, besitos
ResponEliminaBesos tb!
EliminaHola Marina,
ResponEliminaQuin plat més bo.
Salutacions.
Kui_Netes
Gràcies guapa!
EliminaQuin goig tornar-te a llegir. Tens raó quan tornes la nevera és buida i les botigues tancades i de la calor, ja millor ni parlar-ne. T'ha quedat molt apanyat i bó.
ResponEliminaUna abraçada!
Igualment! Encantada de tornar per acompanyar-vos. Petons!
Elimina