Passejar per la xarxa és també una bona manera de descobrir coses noves. No tot ho trobem al carrer! Aquest és l'origen d'aquest pastís que us presento avui. El vaig descobrir al blog del Miquel i vaig dir-me... segur que el faré! Recepta cap a la butxaca i a esperar tenir el temps per fer-lo. Heus aquí, ja és una realitat. He variat una mica ingredients i quantitats. No és complicat de fer, només una mica entretingut. Així que avui us l'explico. Som-hi:
Ingredients
Una làmina de pasta de full
1 l. de llet
180 g de sucre
200 ml de nata de muntar
1 branca de canyella
100 g de farina de blat de moro
3 ous (2 sencers i un rovell)
1 pessic de vainilla natural deshidratada
panses i nous per a decorar (opcional)
Comencem la perparació estenent la pasta de full en un motlle rodó. Si cal, en retallem les parts sobrants. Punxem tota la massa perquè quan es cogui no ens facibombolles. Seguim escalfant la llet, la nata de muntar, el sucre i la branca de canyella. De la llet en reservem un got a part, en fred. Remenem la barreja que hem posat aquesta barreja fins que arrenqui el bull. Després, la retirem del foc i la deixem atemperar. Mentrestant, disolem la farina de blat de moro amb la llet que havíem reservat, freda. Hi afegim els ous, el rovell i la vainilla. Ho remenem bé fins que es desfacin tots els grumolls. Seguidament, afegim la barreja que havíem cuit al foc a aquesta barreja amb ous. Ho fem a poc a poc, perquè els ous no es coguin i ens facin grumolls. Ho remenem bé i ho tornem a posar al foc, fins que la massa comenci a espessir una mica, però no gaire. Aleshores ho aboquem tot al motlle on ja teníem la pasta de full crua a la base, i ho decorem amb unes quantes panses i nous, o bé amb algun altre ingredients que us vingui de gust.
Posem el Patissier a escalfar al forn durant 45 minuts a 180 ºC i... ja el tindrem a punt! És interessant servir aquest pastís ben fred, perquè quan encara és calent l'interior és tou i grumollós, com la d'un pastís de formatge. Quan es refreda queda molt i molt fi, i compacte. Per menjar sense plat ni coberts, vaja!
I compte amb les espines! que deia el meu avi... hi hi hi.
I bé... suposo que ahir ja vau iniciar aquests dies d'excessos amb el Dijous Gras, no? A casa ho vam fer amb unes botifarres a la brasa, una de negra, una de picant, i també amb botifarra d'ou!!
BON CARNESTOLTES A TOTHOM!!!!
ohhhh que pintaza tiene esta tarta! con las pasas y nueces tiene que darle un toque fantastico, bicos e "Bo Entroido"
ResponEliminaWow! despres de possar-se les botes amb el meu "hornazo", un pastis com aquest seria el remat final!!!!
ResponEliminaJo el tinc pendent per fer ...m'agrada la combinació que has fet de fruits secs.
ResponEliminaBon carnaval i un petonet maca
Marina, quina recepte ¡m'agrada!molt.
ResponEliminaPetóns.
Marina lo has tuneado muy bien me alegro que os gustase.Lo bueno de ir visitando blogs es que siempre pillas recetas y ademas vas sobre seguro.
ResponEliminaMuchas gracias por el enlace.
Bon carnaval
Peto
Mariana, oooooh, quina coseta mes i mes bona
ResponEliminaBon dia Marina faré com tu. Aquesta recepta de'n Miquel cap a la butxaca. M'ha encantat
ResponEliminaEs increible el que es pot fer amb la pasta de full!!
ResponEliminaUna bona recepta pel Carnaval!
Petons
Anna
La textura és similar a la d'un pastís de fotmatge, oi? nyam! m'agrada molt la cobertura de fruits secsm, estil "music" ;-)
ResponEliminaPetons i bon carnestoltes!
OHHHHHHHHH que bó !! Te molt bona pinta !!
ResponEliminaPetons
Aquest farcit em sembla molt original, com una mena de mejar blanc! Noia, per tu el Carnaval, a més d'una festa de disfresses, és una superfesta culinària!!!!
ResponEliminajo fa temps que dic que el faré, però allà està! jeje! doncs ara que veig la textura, em recorda al meu pastís de llet que vaig publicar, també era aixì de dens, almenys ho sembla a la foto! però mooolt mooolt bo! petons i bon carnaval!!!
ResponEliminat'ha quedat fantàstic Marina!! Jo el vaig fer una vegada amb la recepta de la Gemma de la Cuina de casa, però no em va quedar com volia, així que l'haurem de repetir!
ResponEliminaMarina t'ha quedat molt be aquest pastís cap a la butxaca
ResponEliminaSi poguessa traspassar la pantalla....quina feina hi faria! jejjeej
ResponEliminaVaja , si que ha viatjat la recepta...en Miquel me la va veure a mi...i ara la veig jo per aquí....Unes grans postres!
ResponEliminaNyaaaaaaaaaaam!! Ja li vaig veure a la Cristina i al Miquel, i també la tinc a pendents!
ResponEliminaBon Carnestoltes!
Petonets
Sandra
Jo el faig gairebé igual, el vaig tastar per primer cop a França i des de llavors a casa en faig de tant en tant. Amb una textura entre crema i flam, queda boníssim!
ResponEliminaNo has trigat gens a fer el pastís desde que el va fer el Miquel. Quina bona pinta té aquest tall.
ResponEliminaBon Carnestoltes Marina!
Petons.
Bon Carnestoltes..si que pareix un pastís molt fí i sense dubte, molt bó.
ResponEliminaOstres, quina pinta que fa... Per clavar-li la cullera de seguida!
ResponEliminaSegur que has tingut un carnestoltes excelent, els amics i la familia t´hauran adorat al menjar aquest pastis.... crema i fruits secs es una combinació fantàstica... petons, i bona setmana.
ResponEliminaCertament aixó de passejar per la xarxa es ben divertit i profitós. Petons.
ResponEliminaEspero que hagi anat bé el Carnaval Marina!
ResponEliminaEl pastís amb aquesta crema i acompanyat de fruits secs ha de ser bo per força!
ptns!!
upsss esta casi se me escapa, qué buena pinta, bsts
ResponElimina