Va ser l'altre dia quan, mirant el bloc de la Núria , em van venir ganes de fer aquesta recepta. Ella parlava de l'arròs integral, i el feia amb verdures. A mi m'agrada molt, l'arròs integral. Sovint, el faig servir més que l'altre, tot i que reconec que hi ha varietats excel·lents que fan alguns plats exquisits, com el del Delta de l'Ebre, el de pals, l'arborio, el basmati, etc... però bé, tornant al tema. Tenia ganes d'arròs, ganes d'arròs integral, i vaig omplir l'olla d'aigua per a bullir-ne força quantitat. Si me'n sobra, el guardo a la nevera per a utilitzar-lo amb diversos acompanyaments.
Ingredients.
Arròs integral ecològic
Curry
1 got de vi blanc
Dàtils naturals
Pinyons
una nou de mantega
Sal i pebre
El primer, doncs, serà bullir l'arròs integral durant mitja hora. Ja ho sabeu, que l'arròs integral reclama més temps de cocció. Després, l'escorreu i el reserveu. En una cassola amb una mica de mantega hi poseu els dàtils trossejats i sense pinyols, hi afegiu els pinyons, després hi incorporeu el vi blanc i deixeu que redueixi una mica. A continuació, afegiu la barreja a l'arròs, ja bullit, en una cassola i també hi poseu el curry mòlt. Ho remeneu bé. Ho tasteu i ho rectifiqueu de sal i pebre, si fa falta.
Finalment, el retireu del foc i l'emplateu. Jo ho he fet amb anella, ja que sempre quedarà més compacte i conservarà més bé l'escalfor. Aquest plat us pot servir per acompanyar un peix blanc, o una carn blanca, de gustos suaus, que contrastaran amb l'arròs especiat. Bon profit!
Amb aquesta recepta participo al repte Memòries d'una cuinera
Un bon arròs. Jo també faig servir molt de curry en els arrossos, m'agrada com queden. Petons!
ResponEliminaSí, molt aromàtic, oi? Petons
EliminaAmb aquesta combinació té que estar espectacular! Petons
ResponEliminaAnima't!
Eliminaòndia ! quina combinació...l'haig de provar!!
ResponEliminaQuina bona combinació, m'encanta!!!
ResponEliminaGràcies, Sandra!
EliminaCrec que he provat el curry només en una ocasió, una vegada que vaig dinar en un restaurant pakistaní. L'hauré de provar d'utilitzar a casa.
ResponEliminaUi, doncs a mi m'encanta, Gemma! Sempre que puc l'hi poso... he he. Petons!
Eliminaque marroqui se'ns a tornat la Marina!! bonissima barreja! m'agrada tot i l'arròs,,,,quin coloret! petons
ResponEliminaHa ha ha... sí, sí, ja només em falta posar-me el turban i llestos! Petonets!
EliminaM'encanta l'arrós amb curry! molt ben pensat lo de fer-ne una miqueta més i així anar-lo utilitzant pels acompanyaments.
ResponEliminaI mira, amb arrós integral encara és més sa!
ptns!!
Doncs sí, més sa i gustós, oi? Petons
Eliminauna buena y sana manera de comer este arroz integral te ha quedado de lujo el emplatado
ResponEliminapeto
Aquest arrosset té una pinta sensacional.
ResponEliminaSóc súper fan de l'arròs amb curri. I trobo que amb els dàtils ha d'estar de vici!
Petonets!
Com a gran fan de l'arròs que sóc, aquesta combinació segur que és una delícia!
ResponEliminaPetons
Sandra
Ostres! la meva mare quan erem petits ens preparava un arròs molt similar, però en comptes de dàtils hi posava panses :-) Està bo bo!
ResponEliminaHola guapa!
ResponEliminaGràcies per recordar-te de mi però l'enllaç no funciona, he, he.
Una abraçada
Nuria
Ara ja sí! Gràcies per dir-m'ho. Petons
EliminaSaps aquest amb dàtils l'he de provar
EliminaM'han dit que venen un integral (penso que és una mica precuinat)que es cou abans. En saps alguna cosa?
Doncs... En conec un de precuit i integral però és arròs LLARG integral. Em sembla que és de Biogra. Potser és aquest el que vols dir?
Eliminaquè reboníssim Marina, jo el faig paregut, la meua filla menuda no menja carn i li agrada molt, bó, ens agrada a tots, bsts
ResponEliminaBo, oi? Petons també!
Eliminaquina pinta, jo faig un igual, pero substitueixo els datils per panses de corinto posades en licor 24 hores, i tambe queda espectacular. el faig servir per acompanyar carn. les especies a la cuina son espectaculars...l´orgasme de la cuina, qu es el gust que hi trobes...com diria la Ruscalleda.
ResponEliminaun peto desde Receptes amb vida.
També ha de ser ben bo, amb panses! La cosa és que els dàtils m'agraden tant... que no m'he pogut resistir... l'orgasme de la cuina, tu ho has dit! I la ruski també! Petons
EliminaQuin arrós més complert, i quina combinació més bona!! jo, a part de posar-hi panses també hi poso poma a dauets. Haurem de tastar amb dàtils!
ResponEliminaPoma! També ha de ser boníssim, amb poma. M'ho apunto!
EliminaEm porta records estiuencs!...,-D Boníssim.
ResponElimina;-)))) Bon Dijous Gras!
EliminaMarina, m'agrada molt aquest arròs, a casa de la meva germana es fa molt sovint, a la Ione li encanta
ResponEliminaPassa sense gana, oi?
EliminaMarina, m'agrada l'arròs integral, però sempre necessito 45 minuts com a mínim. Si no fos per aquest detall, en faria més sovint. T'ha quedat que diu menja'm.
ResponEliminaNani
Ja et dic, si en fas força amb la cocció d'un dia ja en tens per a molts més. D'altra banda, congela molt bé!
EliminaExcelentes ingredientes para um arroz!
ResponEliminaBjs
Gràcies, Silvia
EliminaMarina, la mezcla de estos sabores me gusta mucho, lo hago con el cus cus, ero el arroz integral no lo he probado. Nunca es tarde... besos.
ResponEliminaNo, nunca es tarde!! Petons i bon Dijous gras!
EliminaQuina bona pinta Marina!!!! no saps la gana que m'ha entrat. M'enanta el curry i els d'àtils, però crec que no els hagués combinat mai i no se per què!!! petonets
ResponEliminaDoncs prova-hi, Judith, no decep!
EliminaQue contrastes de sabores, tiene que estar muy bueno pues tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Per mi es un plat perfecte. M'agrada l'arròs integral, però com necessita més estona per cuinar-se a vegades em fa una mica de mandra.
ResponEliminaPetons.
A mi no em fa gaire mandra perquè mentre cou no necessita gaire vigilància però vaja, cal tenir temps, sí... petons!
Eliminamira que me gusta el arroz y creia que los habia probado todos, pero no este con datiles y piñones nunca lo habia visto y me parece de lo mas original y sabroso, esto tengo que probarlo! bicos
ResponEliminaYa me dirás, Viví! Besitos.
EliminaBarrufa molt, mai he combinat els dàtils amb el curry!!
ResponEliminaAquest punt dolç que li donen els datils el trobo delicios, m´agrada molt com queda aquest arròs! petonets Marina.
ResponEliminaUau quina combinació!! dàtils amb curry, molt càlida i "exòtica" a la vegada. Fa poquet que he descobert l'arròs integral, i també m'agrada molt!
ResponEliminaBona nit i bon cap de setmana!!
Encara em queden dàtils del nadal, ja sè què en faré!!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Me estoy poniendo al día Marina,y has trabajado muchísimo.
ResponEliminaPerdón por mi ausencia,con lo que me gusta tu cocina.
Este arroz hace que me detenga a escribir,que combinación de ingredientes más sugerente.!
Gràcies, Sílvia! Encantada de tornar-te a veure per aquí!
EliminaUn arròs molt exòtic i original!! Petonets!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina