dissabte, 24 de gener del 2015

Conill en escabetx de taronja


M'agraden molt els escabetxos i m'agrada molt de fer-ne. Malgrat tot, i segurament perquè al Manel també li agrada molt fer-ne, darrerament a mi se m'havien quedat encallats al calaix i només en menjàvem quan ell en feia, ja que li surten molt i molt bé.

No podia deixar passar més temps, però, perquè ja feia dies que tenia ganes de menjar conill, i en escabetx és d'una de les maneres que més m'agrada fer-ne i menjar-ne. Això de fer-lo en escabetx de cítrics (o taronja) ho vaig treure del meu propi escabetx de sardines que ja us vaig explicar aquí i que tan em va agradar ja aleshores. La pell de la taronja queda tan ben confitada que es pot menjar tota sense notar-ne l'amargor!

En aquest cas, el conill queda melós i quasi es desfà a la boca. I la salsa, a base dels corresponents vinagres, l'oli, les espècies, l'all, el suc de la taronja i un rajolí de salsa de soja (el secret d`aquest color lluent que veieu). Aquest plat és, em fa l'efecte, un bon aliment tan per a la vista com pel gust.

Ingredients:
Un conill (menys les cuixes)
1 ceba de figueres
el suc de 2 taronges i la pell d'una meitat
1/2 got de vinagre de poma
1/2 got de vinagre de xerès
3 c. soperes de salsa de soja
oli aromatitzat de llimona
4-5 grans d'all 
llorer
pebre negre en gra


Comencem el plat tallant a trossos el conill. Jo l'he tallat a octaus i he reservat les cuixes per una altra preparació. A continuació, tallem les taronges per la meitat i n'escorrem el suc. Una de les meitats de la taronja la guardem i en tallem la pell, que també utilitzarem. Després, tallem la ceba ben fina, en juliana.


Ara, comencem a preparar la cassola. D'entrada, salpebrem el conill i l'enrossim, volta i volta, amb oli d'oliva calent. Després, incorporem la ceba i rectifiquem de sal. A continuació, i sense treure'l del foc, hi afegim un bon raig d'oli aromatitzat de llimona. Seguidament, hi afegim les pells de taronja, tallades a trossos grossos. 


Seguim la cocció, a foc mig, hi afegim els grans d'all amb la pell i tot, rectifiquem de nou de sal, hi afegim el pebre negre en gra i les fulles de llorer. Seguim coent.


Arriba el moment d'afegir-hi els sucs: el suc de taronja, el vinagre de xerès, el vinagre de poma i la salsa de soja. Un cop ho tenim tot, remenem una mica i tapem la cassola perquè el conill es vagi coent, a foc baix, i vagi fent xup-xup. 


Si durant la cocció noteu que hi falta suc, afegiu-hi una mica d'aigua. Ha de passar una hora i mitja perquè el conill ja sigui a punt. En aquest moment, apagueu el foc i deixeu-lo reposar una mica. L'ideal és menjar-lo d'un dia per l'altre, ja veureu que millora. Bon profit!



Altres escabetxos del blog:





19 comentaris:

  1. Nunca he preparado el conejo en escabeche, pero te aseguro que lo haré ya que tiene un aspecto que debe estar riquísimo.
    Petons

    ResponElimina
  2. aquesta l'apunto, el proper conill que em mati la sogre (tenen granja ) el faré així

    Gràcies Marina

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquest plat, tant els ingredients que porta com el resultat final, que és espectacular a la vista i m'imagino el gust deliciós que ha de tenir! M'ho guardo per fer-lo algun dia!! Ptons

    ResponElimina
  4. Mira que m'agraden però mai hi penso.
    Ben melòs ha d'haver quedat aquest conill!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Que bo!! No sé perquè no en mengem gairebé mai de conill a casa? Ens agrada però em sembla que jo tampoc hi penso al anar a comprar...
    Amb la taronja no n'he menjat mai però segur que li ha de donar un toc ben especial :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Tan original com bonissim.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. Boníssim!!! Això de la taronja ho haig de provar!! Salutacions!!

    ResponElimina
  8. La veritat és que aquest conill promet! Un dia d'aquests volia fer un escabetx amb bacallà fresc i potser m'has donat alguna idea. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  9. Escabetxat m'encanta. Hauré de tastar aquesta variant i fer-lo amb taronja.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Quina col.le d'escabetxos! A mi també m´agraden molt i sucar també...Quin gustet més bo amb la taronja...ara que són en el seu punt deuen deixar en el plat tota la seva essència.

    ResponElimina
  11. Ui, amb el que m'agrada el conill i l'escabetx, aquesta recepta caurà ben aviat! Bona setmana.

    ResponElimina
  12. A mi també m'agraden molt els escabetxos!!! Aquest teu amb taronja l'he trobat molt original!!! Me l'apunto!!!
    Petons i....bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  13. Jo sóc fantotal dels escabetxos, tant de carn com de peix o verdures però mira, de taronja no se m'hauria acudit i mira que ha d'estar bo! Apuntat! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot de productes Castey valorat en 160€, tens tota la informació al bloc, m'encantaría comptar amb tu, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  14. Jo sóc fantotal dels escabetxos, tant de carn com de peix o verdures però mira, de taronja no se m'hauria acudit i mira que ha d'estar bo! Apuntat! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot de productes Castey valorat en 160€, tens tota la informació al bloc, m'encantaría comptar amb tu, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  15. Una molt bona recepta, amb aquet escabeix tan ben fet...petonets.

    ResponElimina
  16. Marina hace tiempo que no te visitaba problemillas mios. Has puesto una receta exquisita tiene muy buena pinta este conejo y tomo nota para hacerlo en breve.
    Un abrazo

    ResponElimina
  17. Buen escabeche y con el conejo es todo un acierto.
    Bona setmana

    ResponElimina
  18. No he fet mai aquest escabetx però té que estar molt bo, no tardaré a fer-lo. Petons

    ResponElimina
  19. Els escabetxos m'encanten...el de sardines el trobo deliciós...i aquest teu em faria perdre l'oremus! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...