Aquesta és una recepta ben senzilla de fer i ben sorprenent, perquè està pensada com a "trampantojo", que en català tindria com a traducció la paraula "enganyifa", tot i que no sé si acaba d'aclarir massa el concepte en els termes menjívols que vull explicar. En tot cas, la paraula castellana tampoc no remet a cap aliment, quan l'he buscat al google. Així, doncs, si tot plegat no explica res, serà millor que us ho exemplifiqui, i de ben segur que ho veureu més clar.
Què necessitem?
125 g de flocs de patata
125 g de farina
250 ml d'aigua
250 ml de llet sencera
oli d'oliva suau
1 pessic de sal
20 g de quetxup (per acompanyar)
Primer, posem l’aigua al foc en un cassó fins
que bulli. Afegim l’oli, la sal, la llet, la farina i els flocs de patata.
Retirem l’olla del foc i seguim remenant fins que ens quedi una massa ben
homogènia.
Ara, introduïm la massa dins una mànega
pastissera i preparem una olla amb oli abundant i molt calent. Ara, anem fent
els xurros. Els fem sortir de la mànega i anem tallant amb les tisores.
Un cop
torrats, els retirem i els empolsinem amb sal. Els servim acompanyats d’un bol
petit de quetxup.
Bona enganyifa!!! Li prepararé al pol a veure si li agraden!! Ptnts
ResponEliminaSemblen ben bé xurros de veritat, bona recepta per pasar-ho bé.
ResponEliminaPetons.
I per fer-ho encara més creïble, et recomano fer una salsa amb botifarra negra. El resultat és genial!
ResponEliminaLa idea, és del Roger de la Mare de la Font ;)
Molt bona aquesta enganyifa ;) I quina bona pinta, petons!
ResponEliminaEts una artista!!!! M'encanten aquests xurros-patata!!!! Petonarros!
ResponElimina