dissabte, 19 de març del 2016

Xurros d'enganyifa o "trampantojo"

 Aquesta és una recepta ben senzilla de fer i ben sorprenent, perquè està pensada com a "trampantojo", que en català tindria com a traducció la paraula "enganyifa", tot i que no sé si acaba d'aclarir massa el concepte en els termes menjívols que vull explicar. En tot cas, la paraula castellana tampoc no remet a cap aliment, quan l'he buscat al google. Així, doncs, si tot plegat no explica res, serà millor que us ho exemplifiqui, i de ben segur que ho veureu més clar.

Què necessitem? 
125 g de flocs de patata
125 g de farina
250 ml d'aigua
250 ml de llet sencera
oli d'oliva suau
1 pessic de sal
20 g de quetxup (per acompanyar) 



Primer, posem l’aigua al foc en un cassó fins que bulli. Afegim l’oli, la sal, la llet, la farina i els flocs de patata. Retirem l’olla del foc i seguim remenant fins que ens quedi una massa ben homogènia.
Ara, introduïm la massa dins una mànega pastissera i preparem una olla amb oli abundant i molt calent. Ara, anem fent els xurros. Els fem sortir de la mànega i anem tallant amb les tisores.
 



Un cop torrats, els retirem i els empolsinem amb sal. Els servim acompanyats d’un bol petit de quetxup.








5 comentaris:

  1. Bona enganyifa!!! Li prepararé al pol a veure si li agraden!! Ptnts

    ResponElimina
  2. Semblen ben bé xurros de veritat, bona recepta per pasar-ho bé.
    Petons.

    ResponElimina
  3. I per fer-ho encara més creïble, et recomano fer una salsa amb botifarra negra. El resultat és genial!
    La idea, és del Roger de la Mare de la Font ;)

    ResponElimina
  4. Molt bona aquesta enganyifa ;) I quina bona pinta, petons!

    ResponElimina
  5. Ets una artista!!!! M'encanten aquests xurros-patata!!!! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...