Un any més, a casa fem ratafia. Ja en són uns quants, d'anys, seguint aquesta tradició. I d'entre totes les ratafies fetes fins ara, cap d'igual! Aquesta és la màgia d'aquest beuratge fet a base de nous verdes, herbes remeieres, algunes espècies i cítrics. Aquesta proposta d'enguany inclou 30 plantes diferents, a més d'un anís dolç i les nous, és clar. Us l'explico.
A l'hora d'anar a buscar les herbes, procurarem escollir les més florides.
Llistat d'herbes i espècies: Malva, hipèric, ginesta, romaní, poniol, menta, pi, olivera, sempreviva, maria Lluïsa, orenga, sàlvia, espernallac, ruda, farigola, cardamom, clau d'olor, regalèssia, cua de cavall, camamilla, card, llentiscle, tarongina, pell de llimona, pell de taronja, nou moscada, espígol, julivert, llentiscle, ginebró,...
I un cop recollides les herbes, cap a casa a fer la ratafia!
Ara, farem la ratafia pròpiament. Procureu agafar un pot de vidre blanc. Deixarem uns 3-4 dits de coll entre líquid i coll de dalt del pot. Comptarem 3 nous verdes per litre d'anís. Hem fet 3 litres, doncs 9 nous. I després, 9 floretes de cada planta, o 9 ramets, si les flors són molt petites. Un cop tot a dintre, també les pells de llimona i taronja, xinxollarem bé (sacsejarem la barreja) i deixarem reposar la preparació durant 40 dies a sol i serena amb un drap a sobre, lligat, perquè la ratafia respiri.
Un cop passat aquest temps, colarem la ratafia i deixarem que acabi de madurar dins d'una ampolla, o diverses, de vidre i tapada amb un tap de suro, sense que hi toqui el sol.
El seu punt òptim arribarà al juny de l'any següent. És a dir, que fins al 2019 no la tindrem a punt del tot! El primer tast, però, s'acostuma a fer per Nadal.
Bon profit!
Altres ratafies d'aquest blog:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!