dimecres, 17 de juny de 2015

Ratafia 2015

Nous verdes de la noguera

Enguany, hem tornat a caure en la temptació. Quan l'amiga Carme ens va dir que diumenge seria el gran dia ratafiaire... no ens ho vam pensar! Altra vegada, excursió per a recollir les herbes que ens faran falta pel beuratge d'enguany. No se m'ha de fer pregar gaire, per anar a recol·lectar herbes. M'encanta anar al bosc a buscar-ne. I si, a més, ho pots fer en bona companyia, què més volem! Aquí teniu el resum de la nostra recol·lecta. Perquè nosaltres, ara, ja no podem fer altra cosa que esperar... 40 dies i nits a sol i serena. De moment. I després, ben bé fins a Tots Sants per a tenir-la en el seu punt òptim. Diu la tradició... i així ho farem, aquest cop, si més no.

Herbes, anís dolç i pot de vidre per a fer la maceració

Cal partir les nous per la meitat
(feu-ho amb guants que taquen les mans!)

Introduïm les nous partides i les herbes

Cobrim amb un drap porós i deixem a sol i serena durant 40 dies

Ingredients (d'aquesta ratafia, en concret):
3 nous per litre
3 l. d'anís dolç
9 flors de sempreviva
9 flors d'hipèric
12 flors d'esparnellac
21 fulles de rojeta
9 flors d'orenga
3 brots de fonoll
3 flors d'espígol
3 branques de romaní
3 brots de sàlvia
3 branques de poniol
9 flors de malva
9 branques de farigola
3 branques de tarongina
15-20 branques cua de cavall
1/4 branca de canyella
6 claus d'olor
1/2 nou moscada
9 fulles de menta
6 llavors de cardamom
1/2 pell de llimona
1/2 pell de taronja
10-15 llavors de matafaluga

De dalt a baix i d'esquerra a dreta: rojeta, sempreviva, orenga, fonoll.

Hipèric, romaní, espígol, poniol

Més poniol, malva, tarongina, cua de cavall

matafaluga, nou moscada, cardamom, canyella, clau d'olor, menta i sàlvia

Pell de llimona i pell de taronja (sense la part blanca)


I aquest és un resum de la nostra excursió. Sortim de Castellar, passem per Can Padró i arribem a Can Montllor. I tornada. Amb un dia esplèndit, ja ho veieu, i amb un bon esmorzar final amb delicatessen de ratafia fetes per nosaltres! 






Si voleu tastar una altra versió de ratafia, on canvien algunes herbes i temps de maceració, consulteu aquesta publicació: Ratafia 2013










4 comentaris:

  1. Això es un vici, un cop n'has fet de casolana, ja no en tornes mai més a comprar-ne. . Jo vaig començar diumenge passat i aquest proper cap de setmana, acabaré de buscar les que hem falten ........... però jo en faig ... 18 litres .
    Petons.

    ResponElimina
  2. Marina, quina excursió més xula!!! i trobar tantes herbes aromàtiques quin plaer.... sortirà una ratafia de luxe!! petons

    ResponElimina
  3. Bona ratafia!
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/07/ratafia.html

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...