Avui us presento una coca que, de tan bona, és quasi una de les més bones que sé fer... he he he. A més, és una coca que fa molt per aquesta època de l'any, quan els ratafiaires ens tornem a calçar les botes de muntanya per anar a cercar les herbes, multitud, que ens caldran per a fer una bona ratafia. Enguany, ja hem fet la nostra collita, ja us l'explicaré. De moment, avui us deixo el record de la que us vaig explicar aquí.
Una de les tradicions més comunes entre els qui som fans de la ratafia és, a més de trobar-nos per a fer l'excursió plegats, és compartir un bon esmorzar amb delícies ratafiaires elaborades amb la ratafia de l'any anterior, la que ja està a punt per ser consumida!! Així, ens ajuntem i fem delicatessen i tastos de les ratafies que cadascú ha fet madurar a casa. Enguany, ja hi vaig portar aquesta coca, que tot seguit us explico.
Ingredients:
200 g de farina de pastissos
4 g. de llevat impulsor
2 ous
140 g de sucre
40 g de mantega
150 ml de ratafia casolana
Rajola de xocolata blanca
Barregem primer el sucre amb els ous. A continuació, hi afegim la ratafia i tornem a batre. Després, incorporem la farina i el llevat i tornem a remenar, ara amb l'aparell de barrejar, no amb el de batre.
Finalment, afegim la mantega pomada i tornem a remenar. Aboquem la massa resultant en un motlle i, per sobre, hi disposem uns trossets de xocolata blanca. Ho posem al forn a 170 ºC durant 30 minuts.
Un cop surti del forn, ho desemotllem i ja ens el podrem menjar, un cop fred. Bon profit!
Que bona Marina!!!
ResponEliminaLa coca es veu boníssima i amb la ratafia casolana te l'has de menjar ben a gust.
ResponEliminaPetons.
Xocolata blanca i ratafia...una combinació brutal...aquesta coca ha de ser celestial! Petonarros!
ResponEliminala ratafia és tan bona! la poso als llegums i tot! li dóna un toc únic! bon cóc el teu! petons
ResponEliminaFantàstic!! què bé que va aquest motlle, oiii???
ResponEliminaL’aspecte de la coca es fantàstic, com així deu ser quan te la menges!!
ResponEliminaPetons